BU yıl 25'inci kez kapılaranı açmaya hazırlanan MARBLE - Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı için geri sayımı sürerken, her gün 120 ile 150 doğal taş bloğu fuarizmir’e gelmeye devam ediyor. Türkiye’nin birçok bölgesi başta olmak üzere İran’dan da gelecek toplam 1500 bloğun ağırlığının 30 bin tona ulaşması bekleniyor. Fuarın açılacağı gün olan 27 Mart’a kadar sürecek operasyonla birlikte bin 300’e yakın tır fuarizmir’e blok getirecek.
 
25 yıllık yolculuğuna her yıl daha da büyüyen  MARBLE - Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı için çalışmalar sürüyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde İZFAŞ tarafından 27-30 Mart tarihleri arasında gerçekleşecek 25'inci MARBLE İzmir Fuarı’nda bir yandan blokların taşınması yapılırken, hollerde de stant çalışmaları devam ediyor. 4 gün boyunca doğal taş sektörünün buluşma noktası olacak olan fuar, dünyanın dört bir yanı başta olmak üzere Türkiye’nin sektör profesyonellerini fuarizmir’de ağırlayacak. Fuarda, Türkiye’nin önemli madenlerinden gelecek doğal taş örneklerini tanıtmanın yanında, son teknoloji iş, mermer makineleri ile makine sarf malzemeleri tanıtılacak. MARBLE İzmir Fuarı, sadece profesyonel ziyaretçilere açık olacak.

30 BİN TONLUK KATILIM
Fuarizmir’de ağırlıkları 10 ile 30 ton arasında değişen ham 1500 blok sergilenecek. Renk renk, çeşit çeşit yaklaşık 30 bin ton ağırlığındaki doğal taşlar dikkat çekecek. Her gün 120 ile 150 adet arasından gelen blokların taşınmasına 27 Mart’a kadar devam edilecek. 1300’e yakın tır ve kamyonla fuarizmir’e getirilecek bloklar, 27-30 Mart tarihleri arasında sergileme alanlarında incelenebilecek. 7 bin metrekarelik alanda yayılacak blokların, yurt dışından gelecek satın alımcıların da ilgisini çekmesi hedefleniyor. Türkiye’nin dört bir yanından çıkan doğal taşların yanında, İran’dan da bloklar sergileme alanından olacak. C Holü’nün dış kısmı ve D Holü’nün giriş kapısı önündeki alanda bloklar profesyonellere sunulacak. Sektör profesyonelleri blokları inceleyerek ticari anlaşmalar yapma olanağına sahip olacak.
 
RENK VE ÇEŞİT BOLLUĞU
Türkiye’de tespit edilen 650 farklı renk ve dokudaki doğal taşların en güzel örnekleri MARBLE’da yerini alacak. Uluslararası piyasada en tanınmış doğal taş çeşitlerinden olan Süpren, Elazığ Vişne, Akşehir Siyah, Manyas Beyaz, Bilecik Bej, Kaplan Postu, Denizli Traverten, Ege Bordo, Milas Leylak, Gemlik Diyabaz ve Afyon Şekeri gibi çeşitler MARBLE’da sergilenecek.

İLK BLOK 14 MART’TA İNDİ
150 bin metrekarelik alanıyla Türkiye’nin en önemli fuarlarının başında gelen MARBLE İzmir Fuarı’nda ilk blok 14 Mart’ta sergileme alanına indirildi. D Holü’nün giriş bölümünde bulunan sergileme alanına vinç yardımıyla yerleştirilen ilk blok, Manisa’nın Saruhanlı ilçesinden çıkartılan Marqueen oldu.
 
SAYILARLA 24. MARBLE İZMİR FUARI
Türkiye’nin en büyük ihtisas fuarı olan MARBLE, geçen yıl 28-31 Mart tarihleri arasında düzenlendi. Fuara 123 ülkeden 9 bin 790 yabancı, 53 bin 524 yerli olmak üzere toplamda 63 bin 314 ziyaretçi geldi. Doğal taştan, sektörde kullanılan iş makinelerine kadar tüm doğal taş sektörünü kucaklayan 24. MARBLE İzmir Fuarı’nda, 914 yerli, 34 ülkeden 246 yabancı katılımcı yer aldı. Fuarda 10 binin üzerinde ikili görüşme gerçekleşti.