İzmir Valisi Erol Ayyıldız himayelerinde Kemalpaşa Organize Sanayi Bölgesi (KOSBİ) Kemalpaşa Kaymakamlığı ve Kemalpaşa İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü arasında Kemalpaşa’da mesleki ve teknik eğitimin güçlendirilmesi ve desteklenmesi amacıyla protokol imzalandı. İzmir Valiliği’nde yapılan KOSBİ Müteşebbis Heyeti toplantısı sonrası yapılan imza töreninde, protokolü İzmir Valisi Erol Ayyıldız, Kemalpaşa Kaymakamı Kemal Kızılkaya ve KOSBİ Yönetim Kurulu Başkanı Kamil Porsuk imzaladı.

Başta KOSBİ’de olmak üzere sanayicilerin yetişmiş nitelikli eleman ihtiyacının fazla olması ve bu anlamda meslek liselerinin öğrenci ve veliler tarafından tercih edilmesi için bir dizi projenin gerçekleştirileceği bu protokol ile meslek liselerine ilginin arttırılması hedefleniyor. Yapılan anlaşma ile Kemalpaşa Organize Sanayi Bölgesi (KOSBİ) önümüzdeki eğitim öğretim yılından itibaren 9. sınıfta meslek liselerine kayıt yaptıracak 70 puan üzeri başarılı öğrencilere ulaşım desteği sağlayacak. Bununla birlikte meslek liseleri ile sanayiciler arasında işbirliğini güçlendirmeyi sağlayacak bu protokol ile meslek liselerinden mezun olan öğrencilere istihdam garantisi sağlanması da amaçlanıyor.

“Ara Eleman değil Aranan Eleman olun”

Yapılan protokolün çok önemli olduğunu ifade eden KOSBİ Yönetim Kurulu Başkanı Kamil Porsuk, özellikle sanayi sektöründe nitelikli eleman sıkıntısının ülkemizde ciddi anlamda sorun olduğunu ifade etti. Bu anlamda öğrencilere meslek liselerini özendirmek için daha önce “ara eleman değil aranan eleman” adıyla bir dizi faaliyetle bulunduklarını söyleyen KOSBİ Başkanı Porsuk, “Mesleki eğitimin kalitesini yükseltmek, bu yönde sektörün ihtiyacını karşılayacak nitelikli eleman yetiştirmek için İzmir Valisi Erol Ayyıldız’ın talimatı ve önerisiyle İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Kemalpaşa Kaymakamlığı ile beraber bir proje geliştirdik. Eğitim öğretim yılı boyunca Kemalpaşa İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından çeşitli etkinliklerle mesleki eğitimin önemi ve farkındalığın sağlanması amacıyla öğretmen, öğrenci ve velilerimizi de kapsayan bir dizi çalışma gerçekleştireceğiz” dedi.