Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yenikapı’da düzenlenen Cumhur İttifakı Büyük İstanbul mitinginde konuştu. 

İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından bazı satır başları:

Sizleri aşk ile selamlıyorum İstanbul. Yenikapı bugün, yine bir başka güzel. Elhamdülillah gözümüzün görebildiği kadarıyla muhteşemsin İstanbul. İşte böylesi yürekler fethetmişti İstanbul'u. İşte böylesi bir iman aşılmaz denilen surları yerle yeksan etmişti.

15 Temmuz'un hemen ardından 7 Ağustos'ta bu meydanda yine bir araya gelip dosta düşmana birliğimiz, beraberliğimiz, kardeşliğimizi göstermiştir.

Şu anda aldığım rakam 1 milyon 600 bin. Demek ki 1 milyon 600 bin tek yürek olduk. Bir olduk, beraber olduk, iri olduk, diri olduk, kardeş olduk. Hep birlikte Türkiye olduk.

Bu şehir Kanuni sultan Selim'in göz bebeğidir, Sultan Abdülhamid'in namusudur, Gazi Mustafa Kemal'in son nefesidir. Merhum Alparslan Türkeş'in sevdasıdır. Korumaktan şeref duyduğumuz, aşkımız, sevdamız, göz bebeğimizdir. 

25 senedir bu şehri sadece... CHP ne demektir? Çöp, çukur, çamur. bunlardan kurtarmaktan kalmadık. İstanbul'u yeniden dünyanın merkezi şehirlerinden biri yaptık.

İstanbul gibi bir şehre rastgele bir isim yakışmazdı. Onun için biz İstanbul'a Binali Yıldırım kardeşimizi aday gösterdik. Mehmet Özhaseki kardeşimizi de Ankara'ya belediye başkanı adayı yaptık. Ankara'daki mitingimizde de resmi rakamla 450 bin kişi vardı. İzmir' de Nihat Zeybekçi beyefendiyi getirdik. Niye? Bu şehirlere ratgele isimler olmaz.

Bay Kemal'in malesef böyle bir yönetim kabiliyeti yok. 5 koyun verin, kaybedip gelir. Ufuk ufuk... Ufku olmayanın kabiliyeti olmaz.

Bizim meşhur Yassıadamız varya, bakın biz Yassıada'yı Uluslararası toplantıların merkezi haline getirmek için çalıştık. Bitmesi için çok az bir çalışma, çok az bir zamanı kaldı. Burada merhum Menderes'in idam kararı verildi. Ama şimdi inşallah burada barışın kararları verilecek. Biz buranın adını Demokrasi ve Özgürlük Adası koyuyoruz. 

Toplu taşımada 1994 öncesinde, İstanbul'un bin 596 otobüsü vardı. Hatırlayın, benim jenerasyon ya da yakın olanlar bilir. Şu anda günde ortalam 4 milyon istanbulluyu bunlar taşıyor. Yarısında, ücretsiz internet hizmet de veriliyor. 1994'te sadece 10 deniz otobüsü olan İstanbul'da 57 yolcu gemisi ve 2 arabalı vapur ile 22 hat ve 110 iskelede deniz ulaşımız veriyoruz.

Şehir trafiğini etkileyen park sorununa kalıcı çözümler getirdik. 42 bin araç kapasitesine ulaştık. Hedefimiz 2023'e kadar İstanbul'un otopark kapasitesini 123 bin araca çıkarmaktır.

Türkiye'nin en büyük çelik boru hattı olan Ömerli Çamlıca İshale boru hattını hizmete aldık. Sorabilirsiniz, bu Haliç'i nasıl temizlediniz? Ben Kasımpaşalıyım, ömrümün yarısı da orada geçti. Adacıklar belirlemiştik, o adacıkların arasından sandalla çalım atardık.

Biz hocamız, "Tek çare var, Haliç'i dolduracaksınız" dedi. Biz de "Hoca, bunun hesabını doğa, tarih bizden sorar nasıl biz kalkıp hafriyatlarla dolduracağız" dedik. Çalışmalarımızı uzattık. Sağ olsun anlaştığımız müteahhit firma da gayret etti. Haliç'i temizlemeye başladık ve yaklaşık 2,5 milyon metreküp balçık çıkardık.

Bay Kemal, senin çıkardığın aday bile, "İstanbul'da kültür merkezleri yok" diyor. Yahu gel, gez, öğren. Kaldı ki sen aday tanımını Haliç Kongre Merkezi'nde yaptın. 

Bu zeka meselesi, aşk meselesi. Çalışırsan olur, üretirsen olur. Arayan mevlasını da bulur, belasını da bulur. Biz mevlamızı bulduk.

Temelini attık, Atatürk Kültür Merkezi'ni de kısa zamanda bitireceğiz. Ama sizlerin yaptığı gibi değil; dünyada parmakla gösterilen bir Atatürk Kültür Merkezi yapıyoruz. Daha büyük, çok daha işlevsel, muhteşem... Şu anda inşaat hızla devam ediyor. Heralde bitince bir konserimize gelirsin.

Ankara'da bir opera kültür sanatımız var. 29 Ekim'de Fazıl Say'ın bir konseri olacak. Bizim derdimiz sen hangi dindensin sen hangi görüştensin değil ya. Gelin bir olalım, tek millet olalım. E buna kim bir şey diyebilir? Tek millete, tek bayrağa, tek devlete bir şey diyebilir miyiz? Bunlar bizi birbirimize bağlayan bağlar.

Yılda 420 bin ton ambalaj atığını kaynağında ayrıştırarak geri dönüştürüyoruz, 19 bin ton çöpü işliyoruz. 20 bin ton kompost üretim, tabiattan geleni tabiata dönüştürüyoruz. 

21 parkın inşasına devam ediyoruz. Biz geldiğimizde İstanbul'da sadece 4 spor salonu vardı. İstanbul'a 47 spor salonu kazandırarak, herkes spor yapabilsin diye, park ve bahçeleri de spor aletleriyle donattık. Çocuklarımızı kötü alışkanlıklardan korumak ve erken yaşta sporla buluşturmak için 223 okula spor salonu yaptık. 27 okulun kapalı spor salonu çalışmaları devam ediyor.

Dünyanın en büyük halk üniversitesi olan İMEK'i kurduk. 39 ilçedeki 242 kurs merkezinde 307 branjta meslek ve sanat eğitimi veriyor. Bugüne kadar 3 milyon kişiye yakın mezun verdi.

Bizim kurduğumuz beyaz masa 7 gün 24 saat istanbulluların hizmetinde. 

Tuzla Biyoteknoloji Vadisi'ni kurduk. Bu vadi, Tuzla'ya ve İstanbul'a ayrı bir güç katacak. 

Bahçeli: Vatanımıza kem gözle bakan kim varsa o gözü oyarız

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli Yenikapı’da düzenlenen Cumhur İttifakı Büyük İstanbul mitinginde konuştu.

İşte Bahçeli'nin konuşmasından satır başları:

Sayın Cumhurbaşkanım, aziz vatandaşlarım, değerli kardeşlerim, saygıdeğer hanımefendiler, beyefendiler hepinizi en içten sevgi ve saygılarımla selamlıyorum.

İstanbul bugün muhteşemsin, bugün tarih yazıyorsun. Allah nazarlardan esirgesin. Yenikapı adeta uçsuz bucaksız gelincik tarlası olmuş çağlıyor. Al bayrağa bürünmüş pırıl pırıl parlıyor. Tam 960 gün sonra 15 Temmuz hain FETÖ darbe teşebbüsünden 983 gün sonra Yenikapı’da muhteşem bir heyecan ve milli bir coşkunun bayraktarlığını yapıyorsunuz. Bir kez daha Yenikapı mucizesine imza atıyorsunuz. Ne mutlu sizlere, ne mutlu birim iriyim diriyim Türkiyem diyen cesur yüreklere…

15 Mart 2019 günü Yeni Zelanda'da Cuma Namazı esnasında 2 camiye terör saldırısı düzenlendi. Alçak teröristler, 637 yıl önceki Kosova Savaşı'nın kinini tutuyorlardı, Viyana Kuşatması'nın öfkesini taşıyorlardı. Fethedilen İstanbul'u hala akıllarından çıkaramadılar. Müslümanları şehit eden canilerden biri, Türk milletine açıkça diyor ki, "Boğazın avrupa yakasından herhangi bir tarafında yaşamayı denerseniz sizi öldüreceğiz. Konstantinopol yeniden Bizans şehri olacak." Şu anda Avrupa kıtasındayız, İşte Yenikapıdayız. Ey katiller, gelin de size gösterelim. Sizi aynen dedeleriniz gibi yerin dibine gömelim.

Konstantinopolis diye bir şehir yoktur. Türkiye'de Kürdistan diye bir bölge yoktur. Asla olmayacaktır. Camilerimize, ezanımıza, vatanımıza, bayrağımıza kem gözle bakan kim varsa ya o göze oyarız ya da o bedeni harabe gibi yıkarız.

Zalimlerin hedefi Türkiye'dir, Türk milletidir. Hedef şehirleri, İstanbul'dur. Aktörler değişse de komplo, hesap, saldırılar aynıdır.

Şer ve zillet emellere sesleniyorum; sakın aldanmayın. Hesap hatasının bedelini Malatya'da, Mohaç'ta ödediniz. Çanakkale'de, İzmir'de ödediniz. İhane bedeli ve kuşatma mutlaka kuşatılacaktır. Zillet ittifakının emelleri muhakkak çürütülecektir.

15 Temmuz Türkiye'nin miladıydı, yeniden doğumuydu, yeni bir diriliş destanıydı. Teör örgütlerine, döviz çetelerine karşı el ele verdik güç birliği ve gaye birliği yaptık.

31 Mart bir beka seçimidir. Türkiye'nin kuyusunu kazanlara, izin verilmemelidir. Zillet ittifakı çatışma, çürüme ve çözülmedir; Cumhur İttifakı birlik, dirlik ve beraberliktir.

Kemal Kılıçdaroğlu istediği kadar milletçiyim desin, yalan söyleyip iftira atsın... O konuşacaktır, Cumhur İttifakı ise yapacaktır.

Kürt kökenli kardeşlerim, emin olun sizleri bizim kadar seven olmaz. Gelin bu yürüyüşe katılın, gücümüze güç katın. Amerika seni benden daha fazla sevemez.

Bilinsin ki, nereden gelirse gelsin her türlü saldırıyı defederiz. emperyalizmin biçtiği kefeni yırtacak inanmışlık Cumhur İttifakıdır. İstanbul'u daha da güzelleştirecek, daha da güçlendirecek değerli şahsiyet sayen Binali Yıldırım'ıd.r 31 Mart'ta başarmaktan başka seçeneğimiz yoktur. (DHA)