EGE MECLİSİ - “Mart Dokuzu Urla Ot Festivali” 2.gününde Özbek Köyü’nden misafirlerine merhaba dedi. Dün açılışı ve kortej yürüyüşü gerçekleşen Ot Bayramı bugün sabah erken saatlerde Özbek Köyü’nde ot toplama etkinliği ile başladı. Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar’da ot toplama alanına gelerek vatandaşlarla ot topladı.

Etkinlik Özbek Köy Meydanında düzenlenen açılış konuşmaları ile devam etti. Etkinliğe Urla Kaymakamı Önder Can, Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, CHP Urla İlçe Başkanı Hakan Özbadur, CHP Urla Belediye Başkan Adayı Burak Oğuz, İYİ Parti Urla Belediye Başkan Adayı Hasan Hüseyin Akgül, Cumhur İttifakı Urla Belediye Başkan Adayı Adıgüzel Demirel, DSP Urla Belediye Başkan Adayı Oya Kahraman, Meclis Üyeleri, Doğal Sofra Başkanı Bilge Bengisu Öğünlü ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Etkinlikte konuşan Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar; “Biz Urlanın kıymetini bilenlerdeniz. Köyümüzün ne demek olduğunu bilenlerdeniz. Bizler “Köylü Milletin Efendisidir” diyen bir liderin evlatlarıyız biz. Göreve geldiğimiz günden bu yana kadar her zaman köylerimiz köy gibi kalsın, üreticimiz üretsin, topraklarımız boş kalmasın diye çalıştık. Mart Dokuzunu biz bulmadık, Nohutalan’da kavun vardı. Enginar bu topraklarda vardı. Fakat görünmezlerdi. Biz ise bunları göstermek için çalıştık. Biz buradayız dedik. Biz ne yapıyorsak Urlamız, Urlalımız için yapıyoruz.

Atalarımızdan öğrendiklerimizi yeni nesillere aktarmak istiyoruz. Bunun içinde ne gerekirse hep beraber elimizden geleni yapacağız. Ben her yerde söylediğim gibi bir kez daha burada söylemek istiyorum. Ben eğer burada kadın bir Belediye Başkanı olarak konuşabiliyorsam bunu Laik, Demokratik, Sosyal bir Hukuk Devleti olan Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk sayesindedir. Bizler her zaman o büyük önderin aydınlattığı yoldan gideceğiz” ifadelerini kullandı.

Urla Kaymakamı Önder Can ise; “Urlamız gerçekten çok güzel bir kent. Her mevsimi ayrı, yaşaması güzel bir ilçe. Bizler ise bu güzel ilçeyi daha da yaşanabilir yapmak için hep beraber çalışmaya devem ediyoruz. Bu tür etkinlikleri çok önemsiyoruz. Çünkü bu etkinlikler hem ilçemizin gelişmesi hem de öz kültürümüzü unutmamak için çok önemli. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.

Özbek Köyü Muhtarı Işık Erdoğan’da Ot Bayramı ile Özbek Köyü’ne misafir akının olduğunu vurgulayarak, “Hem Köyümüz kazanıyor hemde unutulmuş değerlerimize sahip çıkıyoruz. Daha nicelerini en güzel şekilde kutlamak dileğiyle herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.

Konuşmaların ardından en güzel tezgah yarışmasında dereceye girenlere ödülleri takdim edildi. 

Programın ardından ise Başkan Sibel Uyar üretici stantlarını tek tek gezerek üreticilere bol kazançlar diledi.