Cumhur İttifakı AK Parti Buca Belediye Başkan Adayı Mustafa Arslan, İzmir’in en borçlu ilçesinin Buca olduğunu belirterek, “İşin zorluğunu bilerek bu göreve talip olduk. Bahaneye yer yok, İzmir’in en borçlu belediyesi de olsa bir hizmet devrimini hayata geçirmeye geliyoruz” dedi. Arslan, Buca Belediyesinin 5 yılda 2 milyar TL yapan bütçesinin nereye harcandığını da sordu.

Buca Kütahyalılar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği açılışına AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, MHP İzmir Milletvekili Tamer Osman Ağaoğlu, AK Parti İzmir Milletvekili Cemal Bekle, AK Parti Buca İlçe Başkanı Ali Boyla, MHP Buca İlçe Başkanı Bekir Arnavut ve Ege Bölgesi Kütahyalılar Federasyon Başkanı Ufuk Aksoy ile birlikte katılan Cumhur İttifakı Buca Belediye Başkan Adayı Mustafa Arslan, Buca Belediyesinin hiçbir hizmet üretmediği halde çok büyük bir borç yükünün altına itildiğini söyledi.

Belediye Başkan Adayı Mustafa Arslan, artık Buca’daki Kütahyalı kardeşlerinin sahipsiz olmadığını ifade ederek başladığı sözlerini şöyle sürdürdü:

“Tabii, talip olduğumuz iş de öyle kolay bir iş değil! Biz İzmir’in en borçlu ilçe belediyesine talip olduk. Ben bu borç meselesiyle ilgili bir fıkra anlatıyorum. Nasrettin Hoca bir gün eve 2 kilo ciğerle gelir. Hanımına da akşama pişirmesini söyler. Ancak Hoca akşam eve geldiğinde sofrada kabak aşı var bulgur aşı var ama ciğer yok. Bunun üstüne Hoca hanımına sorar: Hanım bizim ciğer nerde? Hanımı da ‘kedi yedi’ der. Nasrettin Hoca ya bu, alır kediyi tartar. Kedi tam 2 kilo. Eee sabah aldığı ciğer de 2 kilo! Bunun üstüne Hoca Hanımına, ‘Hanım bu bizim kediyse bizim ciğer nerede? Yok, bu bizim ciğer ise bizim kedi nerede’ diye sorar.

ÇOCUKLARINIZIN GELECEĞİNE OY KULLANIN!

Şimdi ben de soruyorum; Buca Belediyesinin 5 yıllık bütçesi yaklaşık 2 milyar lira yapıyor.  Eğer bu 2 milyar lira Buca’ya harcandıysa, bu para yatırıma dönüştüyse bu 2 milyar liralık yatırım yapılan Buca nerede? Yok bu bizim 5 yıl önceki Buca ise belediyemizin bütçesinden harcanan 2 milyar lira nerede? Ben bunların hesabını soruyorum bir de bizim Buca’da yapacağımız 50 tane projemiz var. Değişim sizlerin elinde! Lütfen oy kullanırken kendinize oy kullanın, çocuklarınızın, Buca’nın, İzmir’in geleceğine oy kullanın sizlerden rica ediyorum. Bu gidişata bir dur diyin artık.”

“ALLAH KİMSEYE BETON AÇILIŞI NASİP ETMESİN”

Buca Belediyesi’nin birkaç gün öne açılışını yaptığı pazaryerini hatırlatan Arslan, “Allah kimseye beton açılışı nasip etmesin. İnşallah bizlere boyasıyla, badanasıyla, kapısıyla, penceresiyle; içerisinde kumu çakılı, çimentosu olmayan kurdeleler kesmeyi nasip etsin. Ben yapacaklarımı anlatıyorum her yerde. 90 gündür sahalardayım! Siyaset yapmıyordum ama bir arkadaşımız beton açılışında gaza geldi ve dedi ki: Atma Mustafa, din kardeşiyiz! O kadar borcumuz yok.

Bakın ben Buca’da ilçe başkanlığı yaptım, beni herkes bilir, ben konuştuğum zaman sağlam konuşurum. Bana icra kağıtlarını sosyal medyadan yayımlatmayın. Zaten bize görev verilirse biz Sayıştay’ı çağırıp tüm vatandaşa bunların hepsini göstereceğiz. Mikrofonda şov yapıp, gaza gelip açıklama yapmayın! Diyorsunuz ki 219 milyon borcumuz var. 219 milyon borç. İzmir’in hiçbir ilçesinde yok ki yalan söylemeyin, biliyorum ondan çok daha fazla borcunuz var” dedi.

ERHAN KILIÇ DA KABULLENDİ!

CHP Buca Belediye Başkan Adayı Erhan Kılıç’ın sosyal medyadaki vaatlerine dikkat çeken Arslan, “Bakın CHP’nin adayı bizzat kendisi söylüyor. Belediye kaynaklarını en verimli şekilde halk için kullanacağını söyleyen Kılıç, tüm çalışmalarında ortak akılla hareket ederek kaynakları en verimli şekilde kullanacağını söylemiş. Peki, bu kaynakları bugüne kadar kimin için kullandınız? Ben soruyorum. Bakın burası çok önemli, Sayın Kılıç demiş ki, ‘bir sürü magazinsel projeler atıl durumda duruyor, görkemli açılışlar yaparak; atıl kullanılmayan projelerle halkımızın parasını sokağa atmayacağız.’ Peki 10 yıldır Buca’yı kim yönetiyor? Gördüğünüz gibi kendi adayları da bizim söylediklerimizi doğruluyor.”

5 YILDA 10 YILLIK HİZMET ÜRETECEĞİZ

Arslan, kendisini dinleyen vatandaşa güvenlerini boşa çıkarmayacağını ve göreve geldiği ilk günden itibaren 5 yıllık değil, 10 yıllık çalışacağının altını çizerek, ilçeler arasındaki farkı ancak bu şekilde çalışarak kapatabileceğini dile getirdi.