CUMHUR İttifakı Buca Belediye Başkan Adayı Mustafa Arslan, Buca Cezaevi'nin kaldırılıp yerine Mustafa Kemal Atatürk Parkı, Kültür Sanat ve Kongre Merkezi yapacağını söyledi.

Cumhur İttifakı'nın Ak Partili Buca Belediye Başkan Adayı Mustafa Arslan, Buca’ya ‘Atatürk’ ismini taşıyacak bir eser kazandıracaklarını belirterek,

78 bin metrekare arazi üzerine kurulu bulunan Buca Cezaevi'nin kaldırılıp yerine Mustafa Kemal Atatürk Parkı, Kültür Sanat ve Kongre Merkezi koyacaklarını

söyledi. Arslan, "Bizim bu projeyi açıklamamızdan sonra CHP’li aday epey panikledi ve iftiraya sarıldı. Son 10 yıldır Buca’yı yöneten CHP’li başkanlar, maalesef Atatürk’ün ismi üzerinden sadece rant elde ettiler. Her konuşmalarında Atatürk’ün adını kullandılar ancak ‘Atatürk’ adını verebilecekleri tek bir eser dahi ilçeye kazandıramadılar. Yaptıkları tek şey Çevikbir Meydanı’na diktikleri ve Ata’ya hiç benzemediği için de büyük tepki çeken heykel oldu. Biliyorsunuz kimse görmesin diye hemen etrafını kapatıp, sonra da o heykeli oradan kaldırdılar" dedi.

BUCA’NIN YENİ BULUŞMA NOKTASI

Mustafa Arslan, Mustafa Kemal Atatürk Parkı, Kültür Sanat ve Kongre Merkezi  ile ilçenin birçok sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif ihtiyacını çözeceklerini belirterek, "Bünyesinde 500 araçlık kapalı otopark ve 1000 kişilik bir kongre merkezi barındıracak. Aslına uygun olarak yapılacak restorasyon ve düzenlemelerle cezaevi çok farklı bir kimliğe büründürülerek eğitim kurumları ve STK’lar başta olmak üzere, tüm kurum ve kuruluşların, kısacası tüm İzmir’in kullanabileceği mekanlara dönüştürülecek. Merkezde farklı büyüklüklerde 8 adet toplantı ve konferans salonu özel sektöre, kamu kurumlarına, sivil toplum örgütlerine kadar herkesin kullanımına açık olacak" dedi. (DHA)