CHP Konak Belediye Başkan Adayı ve Millet ittifakı'nın ortak adayı Abdül Batur, Kütüphane Haftası'nda İzmir Kitap Kulübü tarafından Alsancak Vapur İskelesi yanında düzenlenen 'Kitap okuma etkinliği’ ne katıldı. Gençlerle kitap okuma etkinliğinde bir araya gelen Batur ‘Gençlerle bir arada olmak bana daha çok enerji ve çalışma coşkusu veriyor’ dedi. Etkinlikte Başkan Batur, İlber Ortaylı'nın Atatürk kitabını okudu.
Kütüphane Haftası dolayısıyla Alsancak Kordon’da düzenlenen kitap okuma etkinliğine İzmir Kitap Kulübü Başkanı Burcu Karacaağaçlı, İzmir Kitap Kulübü üyeleri, CHP Konak Belediye Başkan Adayı Abdül Batur, CHP Konak İlçe Başkanı Çağrı Guruşçu, CHP Konak Belediye meclis üyesi adayları katıldı. Etkinlik sırasında Başkan Batur’a gençlerin isteklerini ve taleplerini anlatan İzmir Kitap Kulübü Başkanı Burcu Karacaağaçlı, gerçekleştirilen etkinlikle ilgili bilgi aktardı. Karacaağaçlı “25 Mart- 31 Mart Kütüphane Haftası'nı Kordon’da, İzmir’in en güzel yerinde kutlamayı planladık. Kitap ile ilgili en önemli günlerden biri olan Kütüphane Haftası'nda CHP Konak Belediye Başkan Adayı Abdül Batur’u da davet ederek gençler olarak isteklerimizi ve taleplerimizi aktarmak istedik. Gençlere göre kütüphane ve özgürce kitap okuyabileceğimiz mekân talebimizi başkanımıza aktardık. Etkinliğimize katılmalarından dolayı, bize desteklerinden dolayı çok teşekkür ediyoruz. Biz başkanımıza güveniyoruz ve destekliyoruz.” dedi
CHP Konak Belediye Başkan Adayı Abdül Batur, etkinlikte gençlere hitaben şunları söyledi:
Seçime çok az bir süre kala, Siz değerli gençlerimizle bir arada olmak, bu güzel etkinlikte Kordon’da olmak bana büyük bir enerji verdi. Burada gerçekleştirdiğiniz etkinliğe katılarak, seçiminin verdiği yorucu atmosferden kısa bir mola vererek, Konak’ın dünya markası olmuş en güzel yeri olan Kordon'da bir nefes almak ve dinlenme fırsatı bulduk. Siz birbirinden değerli gençlerimizin bir araya gelerek oluşturduğu Kitap Kulübü'nü ve kitabı ve bilgiyi kendine hedef edinmiş tüm gençlerimizi kutluyor ve bu yolda her türlü desteği size vereceğimi ifade etmek istiyorum. Bugünkü güzel birlikteliğimiz, göreve geldiğimiz günden sonra da devam edecek. Siz değerli gençlerimizden gelecek proje ve çalışmalara son derece açık bir başkan olduğumu bilmenizi istiyorum. Konak için hazırladığımız projelerimizle her yaşa her mahalleye dokunan çalışmalar gerçekleştireceğiz. Şu anda bulunduğumuz zaten marka olan Kordonu uluslararası etkinliklerin düzenlendiği, büyük ve geniş katılımlı festivallerin düzenlendiği bir alan haline getireceğiz. Dünyanın her yerinden insanları buraya çekmemiz gerekiyor. Konak’ta sadece Kordon’u değil, tarihi zenginliklerimizi ortaya çıkaracağımız restorasyon çalışmaları ile Kemeraltı ve Agora bölgemizde tarihi ile ön plana çıkaran çalışmalar ile tarih turizmi ile turistlerin tercih ettiğin bir Konak’ı, İzmir’e kazandırmayı planlıyoruz. Bugün bu etkinliği düzenleyen gençlerimiz bir kez daha kutluyorum. Kitabı sevmeyi ve gelecek kuşaklara sevdirmeyi amaçlayan çalışmalarınızı sonuna kadar destekliyorum. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün çağdaş ve aydınlık yolundan ayrılmayan siz değerli gençlerimizi bugün beni etkinliğinize davet ettiğiniz için çok teşekkür ederim. 31 Mart yerel seçimler sürecinde sloganımız olan BİRLİKTE KONAK anlayışımızda gençlerimizin yeri büyük. Sizlerin katılımı ve desteğiyle daha güzel bir Konak’ı birlikte oluşturacağız.