EGE MECLİSİ - İzmir’de 3 milyon 252 bin 106 seçmen, saat 08.00'den itibaren sandık başlarına giderek 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimi için kent genelindeki 10 bin 200 sandıkta oy kullanmaya başladı. İzmir'in başkanlıklarına aday isimler de erken saatlerde sandık başına gitti. İşte başkan adaylarından sandık başında mesajlar...

Cumhur İttifakı'nın İzmir Büyükşehir Adayı Zeybekci

Cumhur İttifakı'nın İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı AK Parti'li Nihat Zeybekci, oyunu Bornova Şehit Polis Mehmet Çelik Ortaokulu'nda kullandı. Zeybekci, İzmir'in kazanması için yola çıktıklarını, kazananın İzmir olmasını istediklerini söyledi.

Cumhur İttifakı'nın İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nihat Zeybekci, oyunu Bornova'da bulunan Şehit Polis Mehmet Çelik Ortaokulu'nda 2327 nolu sandıkta eşi Ayşen Zeybekci, oğlu Atilla Şükrü Zeybekci, kızı Fatma Özkan ve damadı İbrahim Emre Özkan ile birlikte kullandı. Zeybekci'ye, AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül ve MHP İzmir İl Başkanı Veysel Şahin de eşlik etti. Oy kullandıktan sonra gazetecilere açıklama yapan Nihat Zeybekci, "Hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum. Kazanan İzmir olsun. İzmir kazansın diye yola çıktık. Biz gönüller yapmaya geldik diye yola çıktık. 4 aylık seçim kampanyasının sonunda oyumuzu kullandık. Milletin iradesinin üzerinde bugüne kadar hiçbir irade tanımadık. Milletimizin vereceği karar, saygı göstereceğimiz bir karar. Milletimiz isabetli bir karar verecektir. Diliyoruz ve temenni ediyoruz ki; İzmirimiz 21'inci yüzyıldaki şehirler yarışında yerini alsın. Onu hedefledik, onu amaçladık" dedi.

Türkiye ve millet için hayırlı olan seçim sonuçlarının çıkması temennisinde bulunan Nihat Zeybekci, şöyle devam etti:

"Tüm teşkilatımız, gerek AK Parti, gerekse MHP teşkilatına hakikaten il başkanlarının nezdinde üstün gayret ve çalışmalarından dolayı, bütün mensupları ile çok teşekkür ediyoruz. İzmir kazansın. Oyunuzu sadece ve sadece kendinize, İzmir'e ve geleceğinize verin."

Ayşen Zeybekci de kazanan İzmir olmasını istediklerini söyledi.

Millet İttifakı İzmir Büyükşehir Adayı Soyer 

Millet İttifakı'nın İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı CHP'li Tunç Soyer, oyunu kullandı. Seçim sonuçlarının ülke için hayırlı olmasını dileyen Soyer, "Fragman bitti, film başlıyor" dedi.

Millet İttifakının İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı CHP'li Tunç Soyer, oyunu kullanmak için Seferihisar'ın Sığacık Mahallesi'nde bulunan 80. Yıl İlkokulu'na eşi Neptün ve kızı Duygu Soyer ile birlikte geldi. Okul bahçesinde vatandaşlarla selamlaşan Soyer, oy kullanmak için sıraya girdi. Sıranın kendisine gelmesinin ardından sandık görevlilerine iyi çalışmalar diledi. Soyer oyunu 1083 numaralı sandıkta kullandı. Oyunu kullandıktan sonra seçime yönelik değerlendirmede bulunan Soyer, "Güzel bir maratondu. Tatlı bir telaştı. Fragman bitti, film asıl şimdi başlıyor. Bundan sonrası daha yoğun olacak. Her seçim aslında demokrasi sınavıdır. Ben bugün de herkesin bu sınavdan başarılı bir şekilde geçeceğini umuyorum. Milletimizin başarılı bir sınav vereceğine inanıyorum. Hayırlı uğurlu olmasını diliyorum" dedi.

Soyer'den sonra eşi Neptün ve kızı Duygu Soyer de aynı sandıkta oy kullandı. Soyer'in kızı zarfı öptükten sonra oy zarfını sandığa attı.

Tunç Soyer, CHP İzmir İl Başkanlığı'na gitmek için okuldan ayrıldı.

Millet İttifakı Konak Adayı Batur 

CHP Konak Belediye Başkan Adayı ve Millet ittifakının ortak adayı Abdül Batur, 31 Mart yerel seçimlerinde oyunu Narlıdere İlhan Onat İlkokulunda kullandı. Oy kullanmaya torunu Ateş Batur ile birlikte gelen Başkan Batur, oyunu 1096 nolu sandıkta torunu Ateş ile birlikte kullandı. Batur “Bugün hepimiz geleceğimiz için oy kullanıyoruz. Hepimiz sandıklara giderek oyumuzu mutlaka kullanmalıyız. Tek bir oyun bile önemi büyük önemi var. Çocuklarımız için, torunlarımız için, aydınlık yarınlarımız için oyumuzu kullanalım. 31 Mart yerel seçimlerinin İzmir’imize, ülkemize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Cumhur İttifakı Kemalpaşa Adayı Uğurlu

Kemalpaşa Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı AK Parti Kemalpaşa Belediye Başkan Adayı Arif Uğurlu, oyunu kullandı. 

Kemalpaşa Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı AK Parti Kemalpaşa Belediye Başkan Adayı Arif Uğurlu, eşi ve çocukları ile birlikte geldiği 75. Yıl Orta Okulu’nda oyunu kullanıp, vatandaşlarla selamlaştı. Seçimlerin ülkemiz, ilimiz ve Kemalpaşa için hayırlı olması temennisinde bulunan Başkan Uğurlu, “5 Yıl Kemalpaşa’ya ve Kemalpaşalılara hizmet ettik. Umarım Kemalpaşa halkı bir 5 yıl daha onlara hizmetkar olma görevini bizlere emanet eder. Ama bu halk ne karar verirse en doğrusunu verir. Hayırlısı olsun” ifadelerini kullandı.


Millet İttifakı Çiğli Adayı Gümrükçü

Millet İttifakının Çiğli Belediye Başkan Adayı Utku Gümrükçü, 31 Mart Mahalli İdareler seçiminde oyunu kullandı.

Utku Gümrükçü  oyunu kullanmak için  saat  10:00 ’da Çiğli Ahmet Adnan Saygun Mesleki ve Anadolu Teknik Lisesi okulu 1290 Nolu sandıkta oyunu kullandı.Utku Gümrükçü 1290 Nolu sandığın olduğu sınıfa girerek görevliler ile tek tek tokalaştı ve gerekli kontrollerin yapılması için kimliğini sandık görevlilerine verdi. Oyunu kullandıktan sonra okul bahçesinde vatandaşlarla bir süre sohbet eden Gümrükçü: “ Tüm Çiğlililerin bu büyük demokrasi şölenine davet ediyorum. Yerel seçimler  ülkemize  hayırlı olsun. Aynı zamanda Çiğlimizin Mahallelerinde muhtar adayı olan tüm arkadaşlara da başarılar diliyorum.Yaşasın Cumhuriyet! Yaşasın demokrasi" dedi. Gümrükçü oyunu kullandıktan sonra seçim yapılan okulları ziyaret etmeye başladı. Vatandaşların yoğun ilgi ile karşıladığı Gümrükçü sandık başında görevli olan herkese iyi çalışmalar diledi.

Eroğlu; “Hayırlı Olsun, kazanan İzmir olsun”

Cumhur İttifakı AK Parti Konak Belediye Başkan Adayı Mimar Melek Eroğlu, oyunu ailesiyle birlikte Konak Yapıcıoğlu İlkokulu 1123 nolu sandıkta kullandı. Seçim kampanyası süresince kendisine eşlik eden ve yanından hiç ayrılmayan oğlu Burak ve kızı Büşra Eroğlu ile birlikte oy kullanan Eroğlu, "Seçimler Ülkemize, Milletimize, İzmir’imize, Konak’ımıza ve tüm hemşehrilerimize hayırlı olsun. Her zaman söylediğimiz gibi kazanan Türkiye olsun, kazanan İzmir olsun, kazanan Konak olsun" dedi.  

Arslan'dan sandık çağrısı

Cumhur İttifakı AK Parti Buca Belediye Başkan Adayı Mustafa Arslan, eşi Hatice Arslan ve oğlu Alaaddin Arslan ile Efeler Mahallesinde bulunan Hasan Ali Yücel Orta Okulunda oyunu kullandı. 1208 nolu sandıkta oy kullanan Başkan Adayı Arslan, burada bulunan vatandaşlarla sohbet etti.

Çıkışta bir açıklama yapan Mustafa Arslan, seçimlerin herkese hayırlı uğurlu olmasını dileyerek “Seçimler çok güzel bir 31 Mart sabahında başladı. Hem şahsım adıma hem de ülkem adına hayırlı olmasını diliyorum. Oy kullanmayan vatandaşlarımızın da oy kullanmaları için sandık başına çağırıyorum” dedi.

Aynı okulda oy kullanmaya gelen vatandaşlar Arslan’a ilgi göstererek, onunla fotoğraf çektirdiler. 

MHP İl Başkanı Şahin

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İzmir İl Başkanı Veysel Şahin eşi ile birlikte sabah saatlerinde oyunu kullandı.

Karşıyaka Şemikler İlkokulu 2380 numaralı sandıkta oyunu kullanan Şahin, “oyumuzun Türk Milleti’ne Türk Devleti’ne ve şehrimize hayırlar getirmesini diliyorum.  Şimdi söz sırası Türkiye’de ve İzmir’de… Hemşehrilerimizin en doğru kararı vereceğine olan inancımız tamdır. Seçimlerin büyük bir demokratik olgunluk. ve saygı çerçevesi içerisinde geçmesi için bütün hemşehrilerimizin hassasiyet göstermesini rica ediyorum” dedi.

Fatih Gürbüz, oyunu ailesi ile birlikte kullandı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Foça Belediye Başkan Adayı Fatih Gürbüz,  oyunu Necla Midilli Merkez Ortaokulu'nda kurulan  1028 nolu sandıkta kullandı. Ailesi ile birlikte oy kullanmak üzere Necla Midilli Merkez Ortaokulu'na gelen Fatih Gürbüz, okul bahçesinde karşılaştığı vatandaşlarla selamlaştı. Daha sonra oy kullanacağı salona geçen Gürbüz, sandık başkanı ve sandık görevlilerine iyi çalışmalar diledi. Oyunu kullandıktan sonra gazetecilere konuşan Fatih Gürbüz, "Ailecek oyumuzu kullandık, her şeyden önce vatandaşlık görevimizi yerine getirmiş olduk. Foça'da biraz tatlı sert olmakla birlikte seviyeli bir seçim süreci geçirdiğimizi söyleyebilirim. Biz seçim kampanyası boyunca seçilmemiz halinde neler yapacağımız anlattık. Ve bugün son sözü halkımız söyleyecek. Kazanan Foça olsun, İzmir olsun, Türkiye olsun, demokrasi olsun diyorum. Sandıktan çıkacak sonuç ne olursa olsun, birliğimiz, beraberliğimiz ve kardeşliğimiz bozulmasın. 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nin Foça'mıza ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum" diye konuştu. 

Selvitopu, oyunu kullandı

CHP Karabağlar Belediye Başkan Adayı aynı zamanda Millet ittifakının ortak adayı Muhittin Selvitopu, 31 Mart yerel seçimlerinde oyunu İnönü Anadolu Lisesi'nde kullandı. Oy kullanmaya eşi Fügen Selvitopu ile birlikte gelen Muhittin Selvitopu, 31 Mart seçimlerinin Karabağlar'a ve ülkemize hayırlı olmasını diledi.

İYİ Parti'li Dervişoğlu ve CHP'li aday, aynı sandıkta oy kullandı

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu, Güzelbahçe Belediye Başkanı ve adayı CHP'li Mustafa İnce ile birlikte oyunu kullandı.

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Müsavat Dervişoğlu, oyunu İzmir'in Güzelbahçe ilçesindeki 60. Yıl Anadolu Lisesi'nin 1046 numaralı sandığında kullandı. Dervişoğlu, zarfı sandığa bırakırken, Güzelbahçe Belediye Başkanı ve adayı CHP'li Mustafa İnce de aynı sandıkta oy kullanmak için sınıfa girdi. İkili, birlikte gülümseyerek, fotoğraf çektirdi. İYİ Parti'li Dervişoğlu, "Seçimler, milletin oyuyla iş başına gelenlerin demokratik yöntemlerle görevi teslim edeceği güzelliklerdir. İzmir'de demokrasi şöleni yaşanıyor, herkes sandığa koşuyor" dedi.