EGE MECLİSİ - Mazbatasını törenle alan Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, “Mart’ın sonu bahar dedik. Mart’ın sonunda İzmir’e bahar geldi. Sadece İzmir’e gelmeyecek, Ankara, İstanbul, Adana, Mersin ve Adana’ya da gelecek demiştik. Yanılmadık. Buradan İstanbul’a selam olsun. Özellikle İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Ekrem İmamoğlu’na selam olsun” dedi. 

31 Mart Yerel Seçimleri'nde Millet İttifakı adayı olarak girerek Konak Belediye Başkanı seçilen Abdül Batur, Kültürpark’ta 4 nolu holde düzenlenen törende meclis üyeleriyle birlikte mazbatasını aldı. 

Seçimleri yüzde 63’lük oyla kazanan Batur resmi olarak da göreve başlamış oldu. 

İmamoğlu’na selam gönderdi 

Konak Belediye Başkanı Batur, 31 Mart Pazar günü yapılan yerel seçimlerde Konak tarihinin en yüksek oyunu alarak belediye başkanı olarak seçildiğine dikkat çekerek, “54 günlük seçim sürecinde bütün Konak’ı dolaşarak, problemleri, sıkıntıları vatandaşlarla paylaşarak süreci yürüttük. Belediye meclis üyesi arkadaşlarımızla ve bütün örgütümüzle bu çalışmalar en yüksek noktada gerçekleşti. Buradan bütün Konaklı hemşerilerime teşekkür ediyorum. Konak İzmir’in kalbi. İzmir’in kalbinde yapılacak çok operasyonlar, çalışmalar var. Biz bu çalışmaları en iyi şekilde yürüteceğiz. Özellikle de yeni yapacağımız kentsel dönüşüm, tarihe saygı projeleri, kentin ümidi olarak bekleyen projeler olarak çalışmalarımızı en iyi şekilde yürüteceğiz. Mart’ın sonu bahar dedik. Mart’ın sonunda İzmir’e bahar geldi. Sadece İzmir’e gelmeyecek, Ankara, İstanbul, Adana, Mersin ve Adana’ya da gelecek demiştik. Yanılmadık. Buradan İstanbul’a selam olsun. Özellikle İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Ekrem İmamoğlu’na selam olsun. Emeği geçeni alın teri döken tüm partililerimize teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Kınık'ta Sadık Doğruer mazbatasını aldı

İZMİR'in Kınık ilçesinde belediye başkanı seçilen mevcut başkan AK Partili Sadık Doğruer, mazbatasını aldı.

Kınık'ın AK Partili Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı'nın başkan adayı Sadık Doğruer, 31 Mart'taki yerel seçimlerinden zaferle çıktı. En yakın rakibi CHP'li Ahmet Özkan'ın önünde tekrar belediye başkanı seçildi. Kınık Belediye Başkanı Sadık Doğruer, bugün mazbata almak için İlçe Seçim Kurulu'na gitti. AK Parti Kınık İlçe Başkanı Sami Mollahmet, MHP Kınık İlçe Başkanı Adem Paydaş ve meclis üyeleri de Doğruer'e eşlik etti. İlçe Seçim Kurulu Başkanı Hakim Sümeyye Ertem'in elinden mazbatasını alan Doğruer, ikinci 5 yıllık görevine başladı. Başkan Doğruer, "2014 yılında seçimi kazandığımızda, 'Seçimi biz kazandık ama Kınık kazanacak' demiştik. 5 yıl boyunca Kınık, iktidar yatırımlarından fazlasıyla yararlandı. Ben bunu bugün de tekrarlıyorum. Seçimi biz kazandık ama 5 yılın sonunda kazanan yine Kınık olacak" dedi.

İlçede Kınık Belediye Başkanlığınca lokma hayrı yapıldı.

Tire'de Atakan Duran dönemi resmen başladı 

31 Mart yerel seçimlerinde, Millet İttifakı adına İYİ Parti'den seçimlere girerek kazanan Tire Belediye Başkanı Salih Atakan Duran, mazbatasını alarak resmen göreve başladı. 

31 Mart Mahalli İdareler Seçimlerinde, Millet İttifakı adına İYİ Parti'den seçimlere giren Salih Atakan Duran, resmi olmayan sonuçlara göre seçimleri kazandı. Belediye başkanlığını ilan eden Duran, Tire Adliye Sarayı'ndaki İlçe Seçim Kurulunda düzenlenen törenle mazbatasını aldı. 

Meclis üyeleri ve partililerle Tire Adliyesi'ne gelen Salih Atakan Duran'a mazbatasını Tire İlçe Seçim Kurulu Başkanı Yasin Bakır teslim etti. Bakır, mazbatanın teslimi sırasında yeni başkana başarılar diledi. 

Tire Belediye Başkanı Salih Atakan Duran, törende yaptığı konuşmada, "Pazar yapılan seçimlerde belediye başkanı ve muhtarları seçmek için sandığa gittik. Bunda büyütülecek bir şey olmadığını söylemiştik. Seçimlerde sandığa gidip oy kullanan tüm Tireli seçmenlere teşekkür ediyorum; ayrıca oyunu bizden yana kullanan seçmenlere de şükranlarımı sunuyorum. Tire de partisiz bir belediyecilik dönemi başlamıştır. Biz insanlarımızın derdine derman olmak sorunlarına çözüm üretmek için geldik. Tire Belediyesi'ni güçlü günlerine götürmek için görev aldık. Ben ve meclis üyesi arkadaşlarım gece gündüz demeden çalışıp halkımızın bize verdiği bu onurlu görevi layıkıyla yerine getirmek için elimizden geleni yapacağız" dedi. 

Belediye Başkanı Salih Atakan Duran, burada yaptığı konuşmanın ardından partililerle birlikte Gümüşpala Caddesi'nden yürüyerek Cumhuriyet Meydanı'na kadar geldi. Atatürk anıtına çelenk bırakan Başkan Duran, meclis üyeleri ve partililerle birlikte saygı duruşunda bulunup İstiklal Marşı okudu. Ardından yine yürüyerek belediyeye geçen yeni başkan ve ekibi, eski başkan Tayfur Çiçek'ten görevi devraldı. "Boynuz kulağı geçti" diyen eski Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek, Atakan Duran'ın başarılı çalışmalara imza atacağını söyledi. Tire Belediye Başkanı Atakan Duran da, eski başkana Tire'ye yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkür etti.

Bornova'da Mustafa İduğ, göreve başladı

İzmir'in Bornova ilçesinde belediye başkanı  seçilen CHP'li Mustafa İduğ, görevini teslim aldı. Görevi teslim eden eski Belediye Başkanı Olgun Atila ile bir araya gelen İduğ, "Bu bir bayrak değişimidir, yarış değildir. Bu değişimi bundan sonra bizim arkamızdan gelecek olanlara devredeceğiz. Önemli olan bu 5 yıl içerisinde birlikte bütünlük içinde belediyeye hizmet etmektir" dedi.

Bornova'da, 31 Mart yerel seçimlerinde yüzde 57.56 oy oranıyla belediye başkanı seçilen Mustafa İduğ, belediye binasında gerçekleştirilen devir teslim töreni ile görevine başladı. İlçe seçim kurulundan mazbatasını aldıktan sonra partililer ile birlikte Bornova Cumhuriyet Meydanı Atatürk Anıtı'na çelenk sunan Belediye Başkanı Mustafa İduğ, burada yaptığı konuşmada seçimi kazananın örgüt olduğunu belirterek seçim sürecinde destek veren herkese teşekkürlerini iletti. Bu göreve seçildiği için mutlu olduğunu ifade eden İduğ, ardından partililerle birlikte belediye binasına yürüdü. Burada Mustafa İduğ'a eşi Ufuk İduğ ile

CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır da eşlik etti.

CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, geride bırakılan 5 yıl süresince gece gündüz çalışan Olgun Atilla'ya teşekkür etti. CHP'nin demokrasiden adaletten ve eşitlikten yana olduğunu söyleyen Sındır, partinin bayrağını daha yukarılara taşıyacağına inandığı başkanlara şükranlarını sundu. Geçmiş dönem Belediye Başkanı Olgun Atilla ise sonuçların Bornova'ya hayırlı olmasını dileyerek "Yeni görevinizin size hayırlı olmasını diliyorum. Biz Türkiye'nin her yeri İzmir gibi Bornova gibi olsun demiştik. Bunun olduğunu gördük" dedi. Görevi Atilla'dan teslim alan CHP'li Mustafa İduğ, 10 yıl önce aynı odada geçmiş dönem Belediye Başkanı Kamil Okyay Sındır ile birlikte bir meclis üyesi olarak görevi devraldıklarını hatırlatarak, "Halef selef olarak göreve devam ediyoruz. Ben CHP içinde siyaset yapmaktan onur duyuyorum. Bu bir bayrak değişimidir, yarış değildir. Bu değişimi bundan sonra bizim arkamızdan gelecek olanlara devredeceğiz. Önemli olan bu 5 yıl içerisinde birlikte bütünlük içinde belediyeye hizmet etmektir. Ben bunu bir borç olarak biliyorum. Bunu ödemek için buradayım" diye konuştu. (DHA/İHA)