EGE MECLİSİ-Balçova'da yeni başkan görevi devraldı. Bu devir teslim töreni İzmir'in diğer ilçelerinden farklı yapıldı. Farklılık eşler arasında yaşanan başkanlık değişimiydi. 3 dönemdir Balçova'da belediye başkanlığı yapan Mehmet Ali Çalkaya adaylığı YSK tarafından düşürülence CHP Genel Merkezi yerine eşi Fatma Çalkaya'yı aday gösterdi. Fatma Çalkaya % 60'ın üstünde oy alarak seçimi zaferle bitirdi. 
 
Yapılan devir-teslim töreninde Mehmet Ali Çalkaya eşi Fatma Çalkaya'ya görevi devretti. Başkan Fatma Çalkaya törende yaptığı konuşmada "aldıkları bayrağı daha de ileriye taşıcaklarını söyledi.
 
Fatma Çalkaya şöyle konuştu...
Balçova Halkı'nın kıymetli oylarıyla seçildiğim Balçova Belediye Başkanlığı mazbatasını bugün aldım. Meclis Üyelerimiz ile birlikte bugünden itibaren Balçova'da yaşayan 80 bin kişilik ailemiz için hizmet üreteceğiz.
 
Balçova'da hem izi hem de sözü olan, 15 yıldır dürüst ve adaletli bir şekilde vatandaşlarımıza hizmet ulaştıran Başkanımız Mehmet Ali Çalkaya'dan aldığımız bayrağı daha ileri seviyelere ulaştırmak için durmadan çalışacağız.