“Çocuklarımız geleceğimiz” sloganı çerçevesinde çocukları misyonunun tam merkezine koyan, ülkemizin dört bir yanında açtığı futbol okullarıyla 12 binden fazla öğrenciye spor yaptıran Altınordu ile UNICEF (Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu) Türkiye Milli Komitesi, kurumsal bir iş birliği yapmak doğrultusunda görüşmeler yaptı. UNICEF Türkiye Milli Komitesi Genel Müdür Yardımcısı Burcu Güvenek Araslı, İzmir’de Başkan Seyit Mehmet Özkan ile bir araya gelerek karşılıklı fikir alış verişinde bulundu.

Torbalı’daki Metin Oktay Yerleşkesi’nde eğitim gören gençlerle tanışan, Altınordu felsefesini inceleyen Araslı, UNICEF ile ilgili de detaylı bir sunum yaptı. Altınordu’nun çocuklar adına çok önemli bir misyon üstlendiğini vurgulayan Araslı, “Herkes sahalar, binalar ve tesisler yapabilir. Ancak bunu çocuk eksenine oturtmak ve her şeyi bu felsefeyle inşa etmek müthiş bir şey. Altınordu ile iş birliğinin başlamasıyla ilgili gerekli çalışmaları başlatacağım” diye konuştu.

Başkan Seyit Mehmet Özkan ise UNICEF gibi bir kurumla el ele vermenin hayalini yıllardır kurduğunu belirterek, “UNICEF armasını hak etmek, böyle bir kurum ile iş birliği içerisine girmek bizler için tarif edilemez bir duygu. Bizim en önemli merkezimiz çocuklar. UNICEF ise yıllardır yaptığımız her şeyin zirve noktasında duruyor. Bugün, hayatımın en mutlu günlerinden birini yaşıyorum. UNICEF ile global veya yerel iş birliğine  kulübümüz için büyük onurdur” yorumu yaptı.

UNICEF Türkiye Milli Komitesi Genel Müdür Yardımcısı Burcu Güvenek Araslı’ya ziyareti esnasında İcra Kurulu Başkanı (CEO) Barış Orhunbilge, İcra Kurulu Üyesi Ali Ergöçmez ve kulüp üst düzey yöneticileri eşlik ederken, Başkan Özkan da kendisine geçmişten bugüne Altınordu armalarının bulunduğu özel çerçeveyi takdim etti.