EGE MECLİSİ - İzmir'in Bayraklı ilçesinde freni boşalan hafriyat yüklü kamyon bir kahvehaneye daldı, kazada 2 kişi hayatını kaybetti, 6 kişi yaralandı. 
 
Kaza, saat 18.30 sıralarında Onur Mahallesi 7371 Sokak’ta meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, freninin boşaldığı iddia edilen sürücüsünün kimliği öğrenilemeyen 06 EB 499 plakalı hafriyat yüklü kamyon duramayarak kahvehaneye daldı. Kazada kamyonun altına giren 2 kişi ağır yaralandı. Kamyon sürücüsü ile birlikte kahvehanede bulunan 6 kişi kazayı hafif sıyrıklarla atlattı. Olay yerine çok sayıda ambulans ve itfaiye ekibi sevk edildi. Amca çocukları oldukları öğrenilen Hasan Küçükdemir (55) ve Haki Küçükdemir'in (60) özel bir hastaneye kaldırıldıkları öğrenilirken, sürücü ise Çiğli Devlet Hastanesine kaldırıldı. Tedavi altına alınan Hasan Küçükdemir ve Haki Küçükdemir yapılan bütün müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. 
 
Kazayla ilgili inceleme sürüyor. 
Kahvehanenin sahibi Ali Küçükdemir, “Ben olay sırasında dışarıdaydım. Kahvehanenin karşı sokağından kamyonun sokağa hızla geldiğini gördüm. İnsanları uyarmak için ‘araba geliyor, kaçın’ dememle birlikte kamyonun içeri girmesi bir oldu. İnsanların hayatı bu kadar mı ucuz? Orada insanlar vardı. Bağırmasam 10 kişi altında kalacaktı. Benim ikazımla insanlar kaçtı ama amca çocuklarım Haki ve Hasan Küçükdemir kamyonun altında kaldı. Biz kamyonun altından çıkardık. İkisi de hastaneye kaldırıldı. Durumları ağır" dedi. 
Kamyondan son anda kaçan Muhlis Küçükdemir ise, “Kahvede oyun oynuyorduk. ‘Kaçın’ diye ses duyunca ben kaçtım ama kamyon insanları altına aldı” diye konuştu. 
Kazayla ilgili inceleme sürüyor. 
BİNADA OTURANLAR TAHLİYE EDİLDİ
İzmir'in Bayraklı ilçesinde, freni boşaldığı öne sürülen kamyonun girdiği kahvede Haki Küçükdemir ile amcasının oğlu Hasan Küçükdemir'in öldüğü 6 kişinin de yaralandığı kazanın ardından, kolonları hasar gören 3 katlı binada oturanlar tahliye edildi. Burada oturan 2 aile, bazı eşyalarını yanlarına alıp, geçici süreliğine yakınlarının yanına taşınırken, binanın durumu belediye ekiplerinin yapacağı çalışmanın ardından netlik kazanacak.
KAHVEDE HASAR BÜYÜK 
Öte yandan, kamyonun girdiği kahvede İzmir Emniyeti Olay Yeri İnceleme Şube Müdürlüğü ekipleri de çalışmalarını tamamladı. Kahvedeki masa ve sandalyelerin devrildiği, içerisinin harabeye döndüğü görüldü. Kaza sırasında kahvenin önündeki bir ağaç da devrildi.
'ÇOCUKLARA ÇARPMAMAK İÇİN DİREKSİYONU KIRDIM'
İzmir'in Bayraklı ilçesine bağlı Onur Mahallesi'ndeki kahveye kamyonla giren ve amca çocukları Haki Küçükdemir ile Hasan Küçükdemir'in hayatını kaybetmesine neden olan Özcan Ç., hastanedeki tedavisinin ardından gözaltına alındı. Emniyete götürülen Özcan Ç.'nin, buradaki ifadesinde, olayın bir anda gerçekleştiğini belirterek, "Kahvenin yakınındaki inşaattan çıktım, kamyonda az yük vardı. Yokuştan inerken, bir kere frene bastım; ancak ikinci bastığımda frenlerin tutmadığını fark ettim. Yan taraftaki binalara çarparak, duramadım; çünkü kamyonun etrafında çocuklar vardı. Onlara çarpmamak için direksiyonu sola kırdım" dediği öğrenildi. (İHA/DHA)