EGE MECLİSİ - İzmir Büyükşehir Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı bu yıl da tam bir şenlik havasında kutlayacak. Beydağ’dan Çeşme’ye kadar altı ilçede de köy şenlikleri düzenlenecek. Ayrıca Türkiye’nin yedi ayrı kentinden gelecek 140 çocuk İzmir’de misafir edilecek. Başkan Tunç Soyer de Kültürpark'taki etkinliklere katılarak çocuklarla buluşacak.

İzmir kent merkezinde çocuklar, Büyükşehir Belediyesi’nin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda düzenleyeceği birbirinden renkli etkinliklerle eğlenceye doyacak. 23 Nisan Salı günü Kültürpark Fuar Alanı’nda gerçekleştirilecek şenlik saat 13.00’de başlayacak. Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer de etkinliğe katılarak çocuklarla buluşacak. 

İzmir Büyükşehir Belediyesi Dans, Ritim ve Bale Grubu, "23 Nisan ve Çocuk" temalı kısa film gösterimi, Mahalle Orkestrası, Türkiye’nin yedi bölgesinden gelecek çocukların halk oyunları gösterisinin yanı sıra, Sığınmacılar ve Göçmenlerle Dayanışma Derneği Al Farah Çocuk Korosu- Recep Ersayın İlkokulu Çocuk Korosu ve Dj performansı şenliğe ayrı bir renk katacak.

Şenlikte çocukların ilgisini çekecek etkinliklerden biri de çocuk atölyeleri olacak. Çocuklar, "Planetaryum", "Işık Bilimi ve Işıldama", "Maddenin Hallerinde Buzun Kurusu", "Dalga Dalga Sesler", "Havayı Yakala", 12D sinema gösterimi ve "Sanal Gerçeklik- Hayvanlar Nasıl Görünür" atölyelerine katılıp deneyerek öğrenme şansı elde edecek.

Altı ilçede etkinlik düzenlenecek

Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara armağanı 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, İzmir metropol sınırlarının dışındaki altı ilçede de Büyükşehir’in düzenlediği etkinliklerle kutlanacak. 

20 Nisan Cuma günü saat 20.30’da Dikili Cumhuriyet Meydanı’nda İBB Dans Ritim Topluluğu Gösterisi ve Dikili Belediyesi Çocuk Bale Topluluğu gösterisi gerçekleşecek.

Ahmed Adanan Saygun Sanat Merkezi’nde 21 Nisan Pazar saat 18.00’de İZDOB Ortak Çocuk Etkinliği ve 23 Nisan saat 20.00’de İBB Çok Sesli Çocuk Korosu sahne alacak.

24 Nisan Çarşamba saat 20.00’de Bergama Kültür Merkezi’nde, 28 Nisan Pazar saat 18.00’de Seferihisar Çocuk Belediyesi’nde İBB Çok Sesli Çocuk Korosu Konseri olacak.

24 Nisan Çarşamba saat 15.00’de Aliağa Cumhuriyet Meydanı’nda ve 27 Nisan Cumartesi saat 15.00’de Torbalı 80. Yıl Çaybaşı İlkokulu’nda İBB Mahalle Orkestrası sahne alacak.

Yedi şehirden 140 çocuk

İzmir Büyükşehir Belediyesi Türkiye’nin yedi bölgesinde yer alan Trabzon, Kayseri, Iğdır, Diyarbakır, Denizli, Hatay ve Edirne’den 140 çocuğu İzmir’de ağırlayacak.

İlk ve ortaokullardan yirmi kişilik gruplarla gelecek çocuklar İzmir Doğal Yaşam Parkı’nı ziyaret edecek, vapurla körfez turu gerçekleştirecek ve AASSM’de İBB Çocuk konserine götürülecek.

Doğal Yaşam Parkı çocuklara ücretsiz

Büyükşehir Belediyesi’nin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı sürprizleri sadece Kültürpark’taki şenlikle sınırlı kalmayacak. 22 Nisan'dan 28 Nisan’a kadar yedi gün boyunca İzmir Doğal Yaşam Parkı’nı ziyaret eden çocuklardan (0–15 yaş) giriş ücreti alınmayacak.