Ege Giyim Sanayicileri Derneği’nin (EGSD) 12. Dönem Yönetim Kurulu Başkanı Hayati Ertuğrul, derneğin yönetim kurulu toplantısında bugüne kadar EGSD’de görev yapan başkanları bir araya getirdi. Toplantıya EGSD’nin Kurucu Başkanı Necip Kalkan ve diğer geçmiş dönem başkanları Ergün Aydın, Timur Yaykıran, Serdar Yavaşoğlu, Nedim Örün, Mukadder Özden ile Atınç Abay katıldı.

Yapılan toplantıda geçmiş dönem başkanları, kendi dönemlerinde yaptıkları faaliyetler ve o zaman sektörün içinde olduğu sorunları anlattılar. Sohbet şeklinde geçen toplantıda yaşadıkları iyi kötü anıları da anlatan başkanlar, EGSD’nin bugünlere nasıl geldiği ve neleri başardığı konusunda yönetim kurulu üyelerine bilgi verdiler.

Kurucu Başkan Necip Kalkan, toplantıda EGSD’yi sektörün sorunlarını çözmek ve sektörü daha iyi noktalara getirmek için uzun mücadeleler sonrasında kurduklarını söyledi. İlk yıllarda sektörün yaşadığı KDV iadesi sorununu çözdüklerini söyleyen Kalkan, “Aynı zamanda bu derneğin önderliğinde Türkiye’ye  örnek olan EGS Holding’i kurdu. EGS modeli ABD’de tez konusu olarak bile okutuldu. Daha sonra Buca Ege Giyim Organize Sanayi Bölgesi’ni (BEGOS) kurarak sektörün daha iyi şartlarda üretim yapmasını sağladık. Bizden sonra da derneğimiz İzmir’e Gelinlik Fuarı’nı kazandırarak kent ekonomisine ve sektörümüze büyük katkı sağladı.” dedi.

“Başkanlarla daha sık bir araya geleceğiz”

EGSD Yönetim Kurulu Başkanı Hayati Ertuğrul ise EGSD’nin önemli bir sivil toplum kuruluşu olduğunu belirterek, bugüne kadar hizmet vermiş olan geçmiş dönem başkanlarına şükran borçlu olduklarını söyledi. Derneğin sektöre ve kent ekonomisine önemli katkılar sağladığına işaret eden EGSD Başkanı Ertuğrul, “Görev süremiz boyunca geçmiş dönem başkanlarımızın tecrübelerinden yararlanmak istiyoruz. Zaman zaman onlarla bir araya geleceğiz. Onlar bu dernekte büyük hizmetlerde bulundu. Biz de yeni yönetim kurulu olarak iyi projelere imza atmak istiyoruz ve kent ekonomisine geçmiş yıllarda olduğu gibi yine katkımızı arttırarak sürdürmek istiyoruz” diye konuştu.

Toplantıda ayrıca sektöre nitelikli ara eleman kazandırmak için EBSO, İşkur ve İBB Meslek Fabrikası ile ortak eğitim projesi yapılmasına karar verildi. Toplantı sonrasında geçmiş dönem başkanları, BEGOS Başkanı Şener Kırıkkaya, AOSB Başkanı Hilmi Uğurtaş ve MTK başkanları İsmail Sadi Doğan’a sektöre yaptıkları katkılardan dolayı birer hatıra hediye edilirken, dernekte 10. yılını dolduran EGSD Genel Sekreteri Nükhet Şenkaya ve 20. yılını dolduran Üye İlişkileri Sorumlusu Banu Can’a teşekkür plaketleri verildi.