EGE MECLİSİ - İzmir'in ilçelerinde hafta sonu başlayan 23 Nisan kutlamaları tüm hızıyla devam ediyor. Meydanlardaki göasterilerin keyifini sadece çocuklar değil, 7'den 70'e herkes çıkarıyor. 

Gaziemir meydanlarında dünyanın dansı

22. Gaziemir Ulusal ve Uluslararası Çocuk Şenliği’ne 9 ülkeden ve 2 ilden katılan ekipler ve Gaziemir Belediyesi Halk Oyunları Topluluğu ile GAFEM ekibi ülkelerine özgü dansları kentin meydanlarında sahneledi. Dansın ve müziğin evrensel diline kapılan Gaziemirliler şölen yaşadı.

Gaziemir Belediyesi’nin düzenlediği 22. Gaziemir Ulusal ve Uluslararası Çocuk Şenliği kapsamında, şenliğe katılan misafir ülkelerden çocuklar yöresel oyunlarını kentin meydanlarında sergiledi. Abdullah Arda Meydanı ile Sarnıç Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen etkinliklerde; Azerbaycan, Rusya, Bosna-Hersek, Bulgaristan, Makedonya, Romanya, Litvanya ve Gana ile ülkemizden Van ve Sinop’tan şenliğe katılan ekipler ile Gaziemir Belediyesi Halk Dansları Topluluğu, Gaziemir Folklor Eğitim Merkezi ekipleri sahne aldı. Özellikle, Abdullah Arda Meydanı’ndaki Atatürk Büstü önünde yeteneklerini sergileyen çocukların gösterileri izleyenleri büyüledi.  Her ekibin kendi yöresine ait folklor oyunlarını geleneksel kıyafetler ve yöreye özgü müziklerle sergilediği gösterileri Belediye Başkanı Halil Arda,  Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar, konuk ülke heyetleri ve çok sayıda vatandaş izledi.  Farklı kültürlerin, farklı renklerin sahneye koyulduğu etkinliği dikkatle izleyen seyirciler, dansın ve müziğin evrensel diline kapılarak yeni kültürler tanıma şansı buldu.

Çiğli'de 23 Nisan'a heyecanı

İzmir'in Çiğli ilçesinde, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında düzenlenen 23 Nisan Çiğli Çocuk Şenliğinin ikinci gününde çocuklar, tiyatro ve gösterileriyle eğlenceli bir gün geçirdi. 

23 Nisan Çocuk Şenliği kapsamında sahnelenen, Çiğli Belediye Tiyatrosu oyuncularının oynadığı "Çevreci Afacanlar" isimli tiyatro oyunu ve Çiğli Belediyesi Harmandalı Okul Önce Bakım ve Eğitim Merkezi öğrencilerinin sunduğu gösteriler, çocuklara eğlenceli bir gün yaşattı. Oyunu çocuklarla birlikte izleyen Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, "23 Nisan, Türkiye işgal atındayken Mustafa Kemal Atatürk'ün Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM)'ni açtığı ve sonrasında da sadece Türk çocuklarına değil, tüm dünya çocuklarına armağan ettiği bir gündür. Bizler de çocuklarımız için bu anlamlı günde beş gün süren şenlik düzenledik" dedi. 

"Çevreci Afacanlar" oyunu ile hem çocuklara doğa sevgisi ve çevre bilincini aşılamak hem de çocukların kendi bayramlarında eğlenceli bir gün yaşamalarını istediklerini belirten Başkan Gümrükçü, oyunun sonunda çocukları kutlayarak, teşekkür belgesi verdi. Başkan Gümrükçü, "Çocuklarımızın emeklerine sağlık, hepsine tek tek teşekkür ediyorum. Çevre bilinci ve doğa sevgisi aşıladıkları ve daha güzel bir dünyada yaşama hakkımız olduğunu hatırlattıkları için ben tüm tiyatro yöneticilerimize ve çocuklarımıza teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu. 

Etkinliklerin ardından Harmandalı İlkokulu Okul Aile Birliği, Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü'ye Anıtkabir'in maket çalışmasını hediye etti. Başkan Gümrükçü, el emeği ile hazırlanan Anıtkabir maketi hediye ettikleri için okul aile birliğine teşekkür etti. 

Aliağa'da Uçurtma Şenliği 

İzmir'de, Aliağa Belediyesi’nin "23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı" kutlama etkinlikleri kapsamında organize ettiği eğlenceli aktiviteler tüm hızıyla devam ederken, etkinlikler kapsamında Uçurtma Şenliği düzenlendi. 

Aliağa’da 23 Nisan etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen ‘uçurtma etkinliği’ renkli görüntülere sahne oldu. Yeşille mavinin buluştuğu Avcı Ramadan Çocuk Oyun ve Rekreasyon Alanı’nda gerçekleştirilen etkinlik öncesinde çocuklara, beş bin adet uçurtma dağıtıldı. Uçurtma dağıtımı esnasında uzun kuyruklar oluşturan çocuklar birbirleriyle yarıştı. Uçurtma dağıtımının ardından gökyüzüne yükselen uçurtmalar Aliağa semalarını süsledi. 

Aileleri ile birlikte Avcı Ramadan Çocuk Oyun ve Rekreasyon Alanı’na akın eden çocuklar uçurtma etkinliğinin yanı sıra kendileri için kurulmuş şişme oyun parklarına da büyük ilgi gösterdi. Şişme oyun parklarında doyasıya eğlenen çocuklar burada eğlencenin doruğuna çıktı. Minikler ise palyaço ve animasyon gösterileri ile keyifli saatler yaşadı. 7’den 77’ye her yaştan vatandaşın akınına uğrayan Avcı Ramadan Çocuk Oyun ve Rekreasyon Alanı şenlik yerine dönüştü. 

“Aliağa’da 23 Nisan” programı 22 Nisan Pazartesi günü gerçekleştirilecek olan etkinlikler ile devam edecek. Etkinlikler kapsamında, Aliağa Tüpraş Halk Eğitimi Merkezi’nde saat 14.00’te “Denizkızı” isimli müzikal çocuk tiyatrosu ücretsiz olarak sahnelenecek. Saat 16.00’da ise Avcı Ramadan Çocuk Oyun ve Rekreasyon Alanı’nda geleneksel çocuk oyunları gerçekleştirilecek. 

Foça'da Makedonyalı Çocuklardan Şölen

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamalarına katılmak üzere Makedonya’dan ülkemize gelen Çaşka Halk Oyunları Ekibi ve Karşıyaka Sanat Kültür Derneği üyeleri; 21 Nisan Pazar gün Foça Demokrasi Meydanı’nda halk oyunları ve dans gösterileri sundu. 

Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz, Bayram sevincine renk katan misafir ekiplere teşekkür etti.