1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü için İstanbul'da güvenlik önlemleri alındı. Bakırköy'de 1 Mayıs için hazırlıklar tamamlanırken, Taksim Meydanı'na çıkan bütün yollar kapatıldı. Taksim'e çıkmak isteyen bir gruba polis ekipleri müdahale etti, 84 kişi gözaltına alındı...
 
1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü için hazırlıklar tamamlandı. Bakırköy'de kutlamalar için hazırlıklar tamamlanırken, Taksim Meydanı'ndaki Cumhuriyet Anıtı ve Kazancı Yokuşu'na işçi grupları çelenk bıraktı. Beşiktaş'ta ise Taksim'e çıkmak isteyen bir gruba polis müdahale ederken 84 kişiyi gözaltına aldı.
 
Bakırköy'de kutlanacağı açıklanan Dünya 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü için Taksim’deki güvenlik önlemleri sürerken, Cumhuriyet Anıtı ve meydan çevresi barikatla çevrildi. İstanbul Valiliği’nin kararının ardından Taksim ve çevresinde barikatlarla güvenlik önlemi alındı. Cumhuriyet Anıtı ile Meydanın çevresi polisin aldığı güvenlik önlemiyle kapatıldı. Gün boyu Gezi Parkı, Taksim Cumhuriyet Anıtı, İstiklal Caddesi ile meydana giriş çıkışların olacağı yollar barikatlarla kapatılacak.
 
 
1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlamaları öncesinde Bakırköy'de önlemler ve hazırlıklar gece de devam etti. Bakırköy Pazar Alanı'na çıkan yollara gündüz getirilen polis bariyerleri gece saatlerinde tek tek yerleştirildi. Kutlamalarının yapılacağı Bakırköy Pazar Alanı'na sahne kurulumu yapılırken, etkinliğin yapılacağı yere çıkan yollarda ise güvenlik önlemleri nedeniyle alan ve çevresine polis bariyerleri konuldu.