Cumhurbaşkanı Erdoğan TOBB 75. Genel Kurulu'na katıldı. Erdoğan, "Bazıları Türkiye İttifakı'nı Cumhur İttifakı'nın alternatifi gibi gösterme fitnesine düştü" dedi. Erdoğan STK'lara istihdam çağrısında bulunurken 2019 hububat fiyatlarıyla ilgili çiftçilere de müjde verdi.
 
TÜRKİYE İTTİFAKI MESAJI
 
- Şimdi TOBB bu çatının altında kucaklaşmıyorsa bunun hesabını herhalde verecek ben değilim. Biz hiçbir zaman kucaklaşmadan kaçmadık.
 
- Bazıları hemen söyleme amacımızı ne olduğu gayet açık olan Türkiye İttifakı ifademizi Cumhur İttifakı'nın alternatifi göstererek fitne çıkarma peşine düştü. Halbuki Cumhur ittifakı milletimizin tamamını aynı idealler etrafında buluşturma çabamızın lokomotifidir. Biz Cumhur İttifakı'nı 15 Temmuz gecesi kurşunların, bombaların altında kurduk.
 
- Bu ittifaktan kaçanlar 7 Ağustos'ta zorla Yenikapı'ya gelip Yenikapı ruhunu güya kabul ettiğini söyleyenler, ondan sonra Yenikapı ruhunu reddederek ortadan kaçmışlar, terör örgütleriyle omuz omuza kol kola seçimlere girmişlerdir. Bunu da görmemiz lazım.
 
- Dağdan talimatlar geldiğinde Ankara'da İzmir'de İstanbul'da Antalya'da seçime girmeyeceksiniz. Sen parti değil misin? Niye girmiyorsun seçime? Terör örgütleriyle kol kola olanlar bizimle ittifak halinde olamazlar.
 
- Hiçbir zaman tahrik unsuru olmadık olmayacağız. Ülkemizin son dönemde yaşadığı kritik süreçte milletimizin yanımızda olması bizim için en büyük güven ve güç kaynağımızdır. İş dünyası bu süreçte alnının akıyla çıkmıştır.