DENİZLİ'nin Pamukkale ilçesinde, Belediye, ilçe sınırları içinde ramazan ayı boyunca görev yapacak olan davulculara eğitim verdi. Davulcular, teorik ve uygulamalı eğitimde, davul çalıp, maniler söyledi.
 
Pamukkale Belediyesi, ramazan ayı öncesi, önemli bir geleneği yerine getiren ramazan davulcularını eğitimden geçirdi. Ramazan ayının en önemli simgelerinden biri olan davulcular, yapılan duyurulardan sonra alınan başvurularla belirlendi. Pamukkale Belediyesi Muhtarlık İşleri Müdürlüğü, ramazan ayında görev yapacak olan davulcuları belirledikten sonra eğitim sürecini başlattı. Eğitime hak kazanan ramazan davulcuları, Denizli Büyükşehir Belediyesi Bando Şefliği'nde belirli teorik eğitimlerden geçirildi. Davulcu adayları uygulamalı testten de geçti. Konservatuvar yetkililerin huzurunda davulcular, Pamukkaleli vatandaşları sahura kaldırmak için okuyacakları manileri söylerken, davullarıyla da hünerlerini gösterdi.
 
Eğitim alan davulculardan 17 yaşındaki Sabri Durmaz, "Bilen çalmalı, bilmeyen de bu eğitimler de davul çalmayı öğrenmeli. Pamukkale Belediyesi'nin organize ettiği bu eğitimler sayesinde bu işe bir kalite gelmiş oluyor" diye konuştu.
 
Öte yandan Pamukkale ilçesindeki 61 mahallenin tamamında ramazan davulcuları görev yapacağı, bazı büyük mahallelerde birden fazla davulcunun görev yapacağı belirtildi.