TFF 3. Lig 2. Grup'taki Play-Off yarı final ilk maçında Van Büyükşehir Belediyespor'la evinde golsüz berabere kalan Karşıyaka, rakibiyle yarın final için rövanşa çıkacak. Van Atatürk Stadı'ndaki mücadele saat 15.00'te başlayacak. Turgut Doman'ın yöneteceği rövanşı TRT Kurdi naklen yayınlayacak. Yeşil-kırmızılılarda sakatlığı süren Özgür yine görev yapamayacak. Doğukan ve Mustafa Değirmenci'nin durumları ise belirsiz. Altyapı patentli kadrosuyla yaptığı çıkışla adını Play-Off'a yazdıran Karşıyaka, galibiyet ve gollü beraberlikte finalist olacak. Maç golsüz sona ererse finale adını yazdıracak takımı uzatmalar ve gerekirse seri penaltılar belirleyecek.
 
Karşıyaka finale çıktığı takdirde Esenler Erokspor-Kızılcabölükspor eşleşmesinden çıkacak takımla 2. Lig için tarafsız sahada final oynayacak. İlk maç golsüz bitmesine rağmen rövanşta avantajın kendilerinde olduğunu söyleyen Teknik Direktör Mesut Toros, "Kolay teslim olan bir takım değiliz. Van'da da kesinlikle teslim olmaya niyetimiz yok. Finali ve 2. Lig'e çıkmayı biz daha çok istiyoruz. Kendi oyunumuzu sahaya yansıtacağız. Skor ne olursa olsun disiplinden kopmayacağız. Sabırlı ve maksimum konsantrasyonla oynayıp finale çıkan taraf olacağız" dedi. Kaf-Kaf, lig ve Play-Off'ta son 6 maçta hiç gol yemedi. Yeşil-kırmızılılar, bu periyotta 5 galibiyet, 1 beraberlik aldı. Van ise üst üste 7 galibiyetin ardından yarı finalin ilk maçında Karşıyaka'yla yenişemedi.
 
Kontenjan 175 kişi
VAN İl Spor Güvenlik Kurulu, Play-Off rövanşında Karşıyaka taraftarlarına ayrılan 500 kişilik kontenjanı 175 kişiye indirdi. 10 bin 500 kapasiteli statta 175 taraftar, Kaf-Kaf'a destek olacak. Karşıyaka'dan İzmir'e karayoluyla 1815 kilometre uzaklıktaki en uzak deplasman Van'a 1 otobüs taraftar yola çıktı. Taraftarlar 22 saatlik yolculuk sonrası yine aynı şekilde geri dönecek. Birçok taraftar da havayoluyla deplasmana gitti. (DHA)
 
KARŞIYAKA
Erdoğan - Anıl, Cenk, Metin, Onur, Arif, Fatih, Doğukan, Mustafa Aşan, Harun, Hakan