Balçova Belediyesi, engelli vatandaşların hastaneye ve sosyal aktivitelere ulaşımlarında kullanılmak üzere engelli hizmet aracı aldı. Başkan Fatma Çalkaya, Engelliler Haftası’nda hizmete giren aracın ilk seferinde, engelli gençlerle birlikte Urla’ya kahvaltı yapmaya gitti.

Balçova Belediyesi, tekerlekli sandalye kullanan engelli bireylerin hastaneye ve sosyal aktivitelere rahat ulaşmaları için engelli servis aracı aldı. Engelli Haftası’nda hizmete sunulan araç, özel asansörü ve iç dizaynı ile tekerlekli sandalye kullanan 3 kişiye aynı anda hizmet verebiliyor. Araçta ayrıca 6 kişi de oturarak seyahat edebiliyor. Balçova’da engelli haritası sayesinde düzenli bir hizmet verilen engelli vatandaşlar, yeni hizmete giren araç ile trafik ve mevsim şartlarından etkilenmeden istedikleri bölgeye rahatlıkla gidebilecek.

Engelli Hizmet aracının ilk denemesini yapan Balçova Belediye Başkanı Fatma Çalkaya, engelli gençlere bir sürpriz yaptı. Çoğunluğu halk oyunları ekibinde olan gençleri Urla’ya kahvaltıya götüren Başkan Çalkaya, "Balçova’da yıllardır engelli vatandaşlarımızı sosyal hayatın içinde konumlandıran bir hizmet anlayışı var. Dışarıya çıkabilsinler diye yüzden fazla vatandaşımıza akülü araç alındı. Ancak biz yaptığımız hiçbir hizmeti onlara lütuf olarak değil bir borç olarak yapıyoruz. Bu ülkede yıllardır engelli vatandaşlarımızın ihtiyaçları yok sayıldı. Şimdi o açığı daha çok çalışarak kapatacağız" diye konuştu.