Türkiye Görme Özürlüler Kitaplığı’nın düzenlediği Görme Özürlüler Arası 9. Öykü Yarışması Ödül Töreni, eser sahipleri, seçici kurul ve gönüllülerin katılımı ile Kültürpark İzmir Sanat’ta düzenlendi.

2004 yılında İzmir’de görme özürlülerin eğitimleri ile kültürel gelişimlerine ücretsiz hizmet vermek amacıyla Av. Gültekin Yazgan önderliğinde kurulmuş olan, Türkiye’nin ilk ve tek Türkiye Görme Özürlüler Kitaplığı’nın 9. Kez düzenlediği öykü yarışmasının ödül töreninde dereceye giren gençler ve yetişkinler ödüllerini aldı.

Toplam 54 öykünün katıldığı yarışmada eserleri Birsen Ferahlı, Canan Tan, Düriye Yıldız, Eşref Karadağ, Mavisel Yener, Özgür Danışman, Bekir Yurdakul ve Tülay Yazgan tarafından oluşturulan seçici kurul değerlendirdi.

Dokuzuncu kez düzenlendi

Törenin açılış konuşmasını yapan Türkiye Görme Özürlüler Kitaplığı Yönetim Kurulu Başkanı Tülay Yazgan, öykü yarışmasının bu sene dokuzuncusunu düzenlediklerini ve kuruluştan bu yana kitaplıkların bir kitap deposundan ibaret olmadığından yola çıkarak eğitim ve kültürel gelişime hizmet eden etkinlikleri düzenlemekten de sorumlu olduklarına inandıklarını söyledi. Bu doğrultuda dokuz yıldır bu öykü yarışmasını düzenlediklerini ifade eden Tülay Yazgan, “Her yıl artan katılımcı sayısı ile bu güzel etkinlik büyüyor. Farklı şehirlerde bulunan TÜRGÖK üyeleri bu sayede bir araya da gelmiş oluyorlar. Yarışmayı Kütüphaneler Haftası’nda başlattık, Engelliler Haftası’nda da sonuçlarını duyurmuştuk, bugün de ödül törenini yapıyoruz” diye konuştu.

Kazananlara ödülleri jüri üyeleri verdi

Yapılan değerlendirme sonucunda ödüller şu şekilde sahiplerini buldu:

Gençler öbeğinde Uçurtma Sevincim isimli eseri ile Doğancan Kalıncı birinci, Mutluluk Aslanın Ağzında isimli eseri ile Ali Demirtepe ikinci, Bir Umuttur Yaşamak isimli eseri ile Esma Karadaş üçüncü oldu.

Yine gençler öbeğinde Bir Tutam Yardım isimli eseri ile Zehra Güçlü, “Meryem” isimli eseri ile Sude Temirtaş ve “Üfle Uçsun Kötü Günler” isimli eseri ile Melike Şevval Özkaynak özendirme ödüllerinin sahibi oldu.

Yetişkinler öbeğinde ise “Zeytin Ağacı” isimli eseri ile Murat Kefeli birinci, “Yapbozdaki Göz” isimli eseri ile Kadir Can Duran ikinci, “Nilayda” isimli eseri ile Can Serhat Bağrıyanık üçüncü oldu.

Yine yetişkinler öbeğinde “Gönül Yarası” isimli eseri ile Pınar Korkmaz, “Ömrün Kanatlarından Ay Düşünce” isimli eseri ile İzlem Kaşgir, “Son Şarkı” isimli eseri ile Gözde Güzel özendirme ödüllerine layık görüldüler.

Ayrıca Gültekin Yazgan Özel Ödülü’nü ise “Ayraç” isimli eseri ile Meral Sözen kazandı.