EGE MECLİSİ - 19 Mayıs, İzmir'in ilçelerinde coşkuyla kutlanıyor...

Buca’da Can Gox rüzgarı  

Milli mücadelenim 100’üncü yılı Buca’da coşkuyla kutlandı. İhtiyacı olan bölgelerde kütüphane kurulması için kitap bağışının da gerçekleştiği Can Gox konseriyle unutulmaz anlar yaşandı. Kutlamalarda kitap bağışı için teşekkür eden Başkan Kılıç, “23 Haziran’da her şey çok güzel olacak“ dedi. 

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ulusal Kurtuluş Savaşı’nın Samsun’dan ilk adımını attığı 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nın 100’üncü yıl dönümü Buca’da ilk günkü heyecanla kutlandı.

ELLERDE MEŞALE DİLLERDE “HER ŞEY ÇOK GÜZEL OLACAK” 

Buca Belediyesi tarafından organize edilen kutlamalar, belediye binası önünden başladı. Belediye önünden Kasaplar Meydanı’na kadar devam eden gençlik yürüyüşüne Buca Belediye Başkanı Av. Erhan Kılıç, CHP Buca Gençlik Kolları ve yüzlerce Bucalı katıldı.  Buca Belediye Bandosu, zeybek ekibi eşliğinde, ellerde meşalelerle gerçekleştirilen yürüyüşte, iptal edilen İstanbul yerel seçimleri ile özdeşleşen   “Her şey çok güzel olacak”, “Mustafa Kemal ‘in Askerleriyiz” sloganları atıldı.

YAKTIĞIMIZ IŞIK DEVAM EDECEK 

Yürüyüşün ardından vatandaşlar, “Konser bizden, kitap sizden” çağrısıyla gerçekleştirilen Can Gox  Konseri öncesi, evlerinden getirdikleri kitapları, dezavantajlı bölgelerde kurulacak kütüphaneler için bağışladı.  Kitap bağış alanında vatandaşlara teşekkür eden Başkan Kılıç, “Ne kadar çok okursak o kadar çok bilgileniriz. Ne kadar çok bilgilenirsek, ilçemizin ülkemizin gelişmesine o kadar çok katkı koyarız. O yüzden bütün çocuklarımızın okuması için hayatı sadece sosyal medya ile değil kitapları okuyarak ayrıntısıyla bilgi sahibi olması için böyle güzel bir kampanyaya başladık. Ailelerimize burada çok iş düşüyor. Yeter ki çocuklarımıza okuma alışkanlıklarını kazandırsınlar. Biz onlar için kitaplarımızı hazırlayacağız. Kampanyamıza devam edeceğiz. Topladığımız kitaplarımızla kütüphanemizde kitaplarımızı sunacağız. Bugün buradan yaktığımız ışığın devamı gelecek” dedi. 

23 HAZİRAN MESAJI 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan kutlamalar, 101 efenin zeybek gösterisiyle devam etti. Gösterilerin ardından kürsüye çıkan Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç, sözlerine “Her şey çok güzel olacak mı Buca? 23 Haziran’da her şey çok güzel olacak“ diyerek başladı. Kılıç, “Bugün Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün mavi gözlerinin ışığında 100 yıldır Bandırma Vapuru’ndayız. 19 Mayıs’tan aldığımız mücadele ruhuyla, cumhuriyetimizin 100’üncü yılına kadar daha adil, daha özgür, demokratik, çocukların yatağa aç girmediği bir Türkiye için, Ata’mızın mirasına sahip çıkmak için mücadelemize devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Menderes’te Coşkulu Fener Alayı

Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında düzenlenen fener alayına katıldı. 

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında CHP Menderes İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen fener alayı renkli görüntülere sahne oldu. Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar’ın da yer aldığı etkinliğe Menderesliler yoğun katılım gösterdi.

Görsel şölen

Menderes Anadolu Lisesi önünden başlayan fener alayında görsel şölen oluştu. Etkinlikte, meşaleler geceyi aydınlatırken, bando takımının marşlarına vatandaşlar hep bir ağızdan eşlik etti. Fener alayı, 19 Mayıs Stadı önünde son buldu.

100 yıldır aynı inanç

Etkinliğe katılan herkese teşekkür eden Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar, “Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün yaktığı özgürlük ateşinin 100’üncü yılını, umudun 100’ünü, gençliğin 100’ünü, Türkiye’nin 100’ünü Menderes’te coşkuyla kutladık. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramımız kapsamında CHP Menderes İlçe Örgütümüz tarafından düzenlenen fener alayına katılarak 100 yıl önceki inançla yürüyüşümüzü gerçekleştirdik. Bu anlamlı etkinlikte bizimle olan herkese teşekkür ederim” dedi.

Ebediyete kadar sürecek

Atatürk’ün bıraktığı mirasın sonsuza kadar yaşatılacağını kaydeden Başkan Kayalar, “ Ata’mızın kazandığı zaferi gençliğe armağan etmesi ve ‘Bütün ümidim gençliktedir’ sözü, kendisinin Türk gençliğine olan güvenini ve inancını açıkça ortaya koyuyor. Türk gençliği de onun açtığı yolda, gösterdiği hedefte sonsuza kadar yürüyecek.  Onun mirasının ebediyete kadar bekçisi olacağız. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramımız kutlu olsun” dedi.

Kazanımlarının bekçisiyiz

CHP Menderes İlçe Başkanı Gizem Candan da, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutlayarak “  19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramımızı 100’üncü yılına yakışır şekilde kutladık. 100 yıl önce Samsun’dan başlatılan özgürlük yolculuğu 100 yıl sonrada ilk günkü azimle sürüyor. Bu yürüyüş bir asır değil ebediyete kadar devam edecek. Türk gençliği olarak Ata’mızın izinde sonsuza kadar yürüyecek ve onun kazanımlarının sonsuza kadar bekçileri olacağız” diye konuştu.

Gençler bağımsızlık meşaleleriyle karanlığı aydınlattı

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı, Bayraklı Belediyesi tarafından düzenlenen etkinlikte büyük coşkuyla kutlandı. Dev Türk ve Atatürk bayrakları eşliğinde kortej yürüyüşüyle Bayraklı iskelesinde bir araya gelen vatandaşlar, milli mücadelenin 100’üncü yılında karanlığı meşalelerle aydınlattı. Bayraklı’nın önümüzdeki 5 yıl içinde bambaşka bir ilçe olacağını vurgulayarak, gençliğe çocuklara sahip çıkacaklarını belirten Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, “Bize inanın, yolumuz Mustafa Kemal’in, Bayraklı’ya hizmetin yolu. Her şey çok güzel olacak” diye konuştu.

Bayraklı Belediyesi, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı çeşitli etkinliklerle kutladı. Etkinliğe Başkan Sandal’ın yanı sıra CHP Bayraklı ilçe Başkanı Cemalettin Alper, İyi Parti Bayraklı ilçe Başkanı Erdinç Çobanoğlu, meclis üyeleri, muhtarlar, sivil toplum örgütü temsilci ve üyeleriyle çok sayıda vatandaş katıldı. Bayraklı Sevgi Yolu Atatürk Anıtı önünden kortej yürüyüşüyle başlayan kutlamalar, Bayraklı iskelesinde düzenlenen gösterilerle renklendi. Korteje Mustafa Kemal Anadolu Lisesi bandosu ve Çarşamba akşamı bisikletçileri de Değirmen Kafe’den Bayraklı İskele’ye kadar sürdükleri bisikletleriyle destek verdi.  Bayraklılı gençler yaktıkları meşalelerle milli mücadelenin 100’üncü yılında karanlığı Bayraklı’dan aydınlattı. Bayraklı Belediye Tiyatrosu +1 farkındalık grubu kursiyerleri ritim ve tiyatro gösterileriyle beğeni topladı. Dans ve halk oyunları ekiplerinin performansları da izleyenlerden tam not aldı. Türk Sanat Müziği ve Türk Halk Müziği kursiyerlerinin özel konseri büyük alkış alırken ayrıca, işitme engelliler için de bir eğitmen etkinlikte sahneden anlatımda bulundu.

ÜZERİMİZE DÜŞENİ YAPMAYA HAZIRIZ

Törende yaptığı konuşmada önümüzdeki yıllarda Bayraklı’da milli bayramların daha geniş katılımlarla ve büyük etkinliklerle kutlanacağını ifade ederek, milli mücadele uğrunda ne gerekiyorsa yapmaya hazır olduklarını dile getiren Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, “19 Mayıs 1919 tarihi milli mücadelenin 100’üncü yılı. Yıl 1919 ve milli mücadele meşalesi Samsun’da yakılıyor. İki önemli nokta var: Bir millilikten, iki mücadeleden söz ediyoruz. Bütün tersanelerin işgal edildiği, bütün haberleşme kaynaklarına el konulduğu, bütün iktidarın işbirlikçilerle işbirliği yaptığı bir dönemde milli olmak başlı başına bir erdem, başlı başına bir onurdur. Mücadele dediğiniz noktada da milletin bu yokluk ve sefalet içerisinde, askerlerinin terhis edildiği bir ortamda her iki mücadeleyi birleştirip, ulusal kurtuluş mücadelesini başlatan Ulu Önder Mustafa Kemal ve arkadaşlarının önünde saygıyla, minnetle ve hürmetle eğiliyorum. Onların bu mücadelesi bizim bugüne gelme kaynağımız, birlikte olma günümüz. Bugün oradan aldığımız bu onuru, şerefi, birlikteliği, cumhuriyeti korumak hepimizin öncelikli görevi. Bu uğurda ne gerekiyorsa, şovdan ziyade elimizi taşın altına koyarak, üzerimize düşen her şeyi yapmaya hazır olduğumuzu tüm vatandaşlarımıza beyan ediyorum” dedi.

SÖZ VERİYORUZ: HER ŞEY ÇOK GÜZEL OLACAK

“Gençlerimize ve çocuklarımıza sahip çıkacağız” diyerek sözlerini sürdüren Sandal, “Bizim ‘Dünya çocuk ve gençlik kenti Bayraklı’ projesiyle aslında üzerinde durduğumuz tek şey, çocuklarımızı ve gençlerimizi Ulu Önder Mustafa Kemal’in gösterdiği yolda eğitebilmek ve bu kültürel mirası gelecek kuşaklara doğru teslim edebilmek. Bu yüzden 24 mahallede kreş kurmak istiyoruz. Bugün şartlarımız biraz zor olabilir. Farklı sıkıntılarımız, sorunlarımız, dertlerimiz olabilir. Ama şundan emin olun ki arkadaşlar, biz bu görevleri isterken dertleri de sıkıntıları da biliyorduk. Ne olup biteceğinin farkındaydık. Sizlere söz veriyorum. Bayraklı önümüzdeki 5 yıl içinde başka bir Bayraklı olacak. Yatağa aç giren vatandaşımız olmayacak demiştim, göreceksiniz; bu meseleyi 5 yılda çözeceğiz. Okula gidemeyen çocuklarımızla ilgili verdiğimiz sözlerin tamamını tutacağız. Bize inanın, güvenin. Yolumuz belli. Yolumuz Cumhuriyetin, Mustafa Kemal’in ve Bayraklı’ya hizmet yolu. Söz veriyoruz: Her şey çok güzel olacak” dedi.

 

 

Karşıyaka'da sporla kutlama 

Karşıyaka sahili, 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı’nın bir gün öncesinde sokak basketbolu coşkusuna ev sahipliği yaptı.

Karşıyaka Belediyesi ve Karşıyaka Spor Kulübü (KSK) Basketbol Şubesi Pınar Karşıyaka tarafından düzenlenen turnuva, Bostanlı Rekreasyon Alanı’ndaki basketbol sahalarında başladı. 3’er kişilik takımlarla oynanması nedeniyle “3x3 Streetball” adıyla anılan ve Uluslararası Basketbol Federasyonu (FIBA) takvimine girmeyi başaran turnuva, Başkanlar Takımı ve Basketbol Genç Takımı’nın üç oyuncusunun maçı ile başladı. Başkanlar Takımı Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay, İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mustafa Özuslu ve Karşıyaka Spor Kulübü (KSK) Basketbol Genel Menejeri Selim Çınar’dan oluşurken diğer takımda KSK Basketbol Genç takımından İnanç Mert Hotamış, Ali Efe Barış ve Ömer Ayaz yer aldı. İlgi çeken heyecan dolu mücadele 9-7 gençlerin üstünlüğüyle sonuçlandı. Ancak mücadeleyi bırakmayan başkanların performansı izleyicilerden tam not aldı.

EYLÜL’DE YENİDEN DÜZENLENECEK

Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, “İlgi gösteren ve destek veren tüm Karşıyakalılara sonsuz teşekkürler. Aynı organizasyonu Eylül ayında rekreasyon alanları dışındaki sahalarda da maçlar oynatarak ve daha da büyüterek tekrar düzenlemeyi planlıyoruz” diye konuştu. 

Şenlik havasında başlayan 32 takımın mücadele ettiği turnuva bugün (Pazar) 19.45’te gerçekleşecek ödül töreni ile sona erecek. Ödül töreni sonrası Grup Lemonade, vereceği konser ile konuklara müzik ziyafeti sunacak. Turnuvaya İzmir Büyükşehir Belediyesi’ desteğinin yanısıra Pınar, Altınyıldız Classics, Medical Park, Redbull, Ege Medya, İzce Reklam, USA Team Fans, Radyospor ve Radyo Trafik sponsorluklarıyla katkı sundu.

100.YIL SELÇUK SEMALARINDA KUTLANDI

Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, 1919 ruhunu 2019’a taşımanın gururunu gökyüzünden binlerce yükseklikten paraşütle Tandem atlayışı yaparak yaşadı. Başkan Sengel’e bu heyecanlı atlayış esnasında Hayko Cepkin de eşlik etti. 

Selçuk'un ilk kadın belediye başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, 19 Mayıs'ta 19 Kişiyle 1919 ruhunu tüm Selçuk halkına hissettirme adına ilk kez binlerce metre yükseklikten paraşütle atlayış gerçekleştirdi. Başkan Sengel, gökyüzünden Selçuk Efes semalarına bayrak açarak atladı.  Kendisini alanda bekleyen Selçuk halkını gökyüzünden büyük bir heyecanla selamlayan Başkan Sengel; "Biz 1919 ruhunu 2019’a taşıyanlarız. Bizden daha ileriki nesillere örnek olacak, doğru işleri yapmayı kendimize hedef edinen kişileriz. Bu anlamda 100. Yılımızı gökyüzünde kutlamanın heyecanını yaşadık.  Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramımız kutlu olsun" dedi.

ÖZGÜRLÜK DESTANININ YAZILDIĞI GÜN SELÇUK SEMALARINDA

İklimi ve arazi yapısı sebebiyle her mevsim atlayış yapılabilen ve paraşüt sporunun vazgeçilmez merkezlerinden biri olan Selçuk Efes Havaalanı, bu kez büyük bir heyecan veren atlayışa tanıklık etti. Seçimlerde en büyük desteği gençlerden alan Selçuk'un ilk kadın belediye başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde Kurtuluş Savaşı ile özgürlük destanının yazıldığı gün olan 19 Mayıs 1919'un 100. Yılını Selçuk semalarında kutlamanın onurunu ve gururunu yaşadı. 

1919 ruhunu 2019’a taşıyanlar olarak, gençlere ve geleceğe örnek olmanın ve bu noktada doğru adımlar atmayı hedeflemenin önemine dikkat çeken Başkan Sengel; "1919 ruhunda bir mücadele vardı. İnanılmaz büyük bir mücadeleydi. Gazi Mustafa Kemal Atatürk 19 kişiyle Bandırma Vapuru’na bindi ve şu anda 2019’dayız. Görüyorum ki, hala Türk gençliğinin içinde bir mücadele ruhu var ve bu mücadele ruhu içimizde var olmaya da devam edecek. Çünkü bizler 1919 ruhunu 2019’a taşıyanlarız" dedi.

'HER ŞEY ÇOK GÜZEL OLACAK'

'Gazi Mustafa Kemal Atatürk; gençliğe güvendiyse vardır bir bildiği' diyen Başkan Sengel, bu nedenle gelecek nesiller için gençlere sonsuz güvendiğini söyledi. Birçok hayali olduğunu ve bu hayallere sıkı sıkı tutunduğunu belirten Başkan Sengel; "Biz hayallerimizi öncelikle bir belediye başkanı olarak Selçuk Efes’te gerçekleştireceğiz.  Daha sonra da bu hayallerimizi tüm Türkiye’de gerçekleştireceğiz. Bundan sonra her şey çok güzel olacak. 100. Yılımız ve Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlu olsun" dedi. 

'EFES’İ KUŞBAKIŞI GÖRMEK MÜTHİŞTİ'

Türk Bayrağı, Atatürk posteri ve Selçuk Belediyesi bayrağını İzmir Marşı eşliğinde gökyüzünden atlayış alanına indiren paraşütçüler, tüm katılımcılar tarafından ayakta alkışlandı. 

Tandem Eğitmeni Çağdaş Türkmen eşliğinde Selçuk semalarına yükselen ve büyük bir heyecanla atlayışı gerçekleştiren, atlayış sonrası ise ilk duygularını gazetecilerle paylaşan Başkan Sengel, "İlk atlayış anı müthişti. Benim için müthiş bir deneyimdi. Selçuk Efes’i kuşbakışı görmek çok güzeldi. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün de dediği gibi 'İSTİKBAL GÖKLERDEDİR' duygusunu hissettim ve bundan gurur duydum" diye konuştu.

Böylesine güzel bir iklime sahip olan bu kentte Selçuk Efes Havaalanı’nın olmasının önemine vurgu yapan Başkan Sengel, adrenalin tutkunlarının vazgeçemedikleri paraşüt sporunun Selçuk Efes semalarında oluşturduğu muhteşem görüntünün son derece önemli olduğuna dikkat çekti. 

Bu heyecanı başta gençler olmak üzere herkesin yaşaması gerektiğini belirten Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel; "Türk Hava Kurumu’na bu konuda verdiği destek için ve bizimle birlikte işbirliği sağladığı için çok teşekkür ediyorum. Bugün 1919 ruhuyla 2019’a merhaba dedik. Nice 100. Yıllarımız olsun. Cumhuriyet baki olsun. Mücadele ruhumuzda hiçbir zaman sönmesin. Her şey çok güzel olacak" dedi.

HAYKO CEPKİN EŞLİK ETTİ

Birçok Paraşüt öğretmeni ve paraşüt tutkunlarının da atlayış yaptığı 100.Yıl coşkusuna sanatçı Hayko Cepkin de eşlik etti. Atlayış sonrası konuşan sanatçı Hayko Cepkin; “19 Mayıs vesilesiyle ilçemize baharı getiren Filiz Ceritoğlu Sengel ile hem bir ilke imza atmış olduk, hem de 19 Mayıs ruhunu gençlerle paylaşmış olduk” diyerek, THK’na ve Türkiye’de tek Paraşüt Okulu olan Selçuk Efes Havaalanına katkılarından dolayı teşekkür etti.

Balçovalı gençler 100. yılda Samsun’da tarihe tanıklık etti 

Balçova Belediyesi, Atatürk’ün Samsun’a çıkarak bağımsızlık mücadelesini başlatmasının 100. yıl dönümünde gençleri Samsun’a götürdü. 

Balçova Belediyesi, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nın 100. yılı nedeniyle anlamlı bir etkinliğe ev sahipliği yaptı. Bu kapsamda 150 genç, 19 Mayıs'ta Atatürk'ün diriliş meşalesini yaktığı Samsun'a gitti. 

Bin 200 kilometre giderek bağımsızlık tarihimize tanıklık eden mekanları gören gençler; Başkan Fatma Çalkaya ile birlikte Atatürk Anıtına çelenk bıraktı, Samsun sokaklarında "Dağ Başını Duman Almış" ve "İzmir Marşını" söyledi. 

150 genç, Samsun’da ilgi gördü. Samsun’da Atatürk’ün Bandırma Vapuru’ndan inerek ayak bastığı Tütün İskelesi'ne giden Balçovalılar, vapuru da ziyaret etti. 

Atatürk’ün Samsun’a çıkışının 100. yılını anlamına yakışır bir şekilde kutlamak istedikleri için Samsun’a geldiklerini belirten Balçova Belediye Başkanı Fatma Çalkaya, “Gençlerimizin böylesi anlamlı bir günü tarihe tanıklık ederek geçirmelerini istedik. Bize başvuran 150 arkadaşımız ve meclis üyelerimiz ile birlikte unutamayacağımız anlar yaşadık. Gençlerimizin hepsinin Atatürk’ ve cumhuriyete bağlılıkları da bana gurur verdi” diye konuştu. 

Bornova'da 100. yıl coşkusu

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nda, Bornova'da düzenlenen resmi törenlerde 100. yıl coşkusu yaşandı. Bornova Cumhuriyet Meydanı'nda Atatürk Anıtı'na çelenk konulmasının ardından, Suphi Koyuncuoğlu Anadolu Lisesi'ndeki kutlamalarda coşku zirveye çıktı. Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, 19 Mayıs gibi Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yılını da coşkuyla kutlayacaklarını söyledi.

Bornova'daki resmi kutlamalar Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen çelenk sunum töreniyle başladı. Törende saygı duruşu ve istiklal Marşı'nın ardından gençlik ve Spor İlçe Müdürü Hakan Seymen Atatürk Anıtı'na çelenk koydu. Resmi törenin ardından CHP Bornova İlçe Başkanı Asım Güven ve Atatürkçü Düşünce Derneği Bornova Şubesi Başkanı Doğan Aygen de Atatürk Anıtı'na çelenk koyarak günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yaptı.

Bornova Kaymakamı Fatih Genel, Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, Garnizon Komutanı Temsilcisi Topçu Albay Rıza Ayyıldız, İlçe Milli Eğitim Müdürü Kadir Kadıoğlu ve İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Hakan Seymen, Cumhuriyet Meydanı'ndaki törenin ardından Suphi Koyuncuoğlu Anadolu Lisesi'nde düzenlenen kutlama programına katıldı.

Gösteriler ilgiyle izlendi

Buradaki törene katılan gençler Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi'ni ve Gençliğin Ata'ya Cevabı'nı hep bir ağızdan okudu. 19 Mayıs Oratoryosu, halk oyunları gösterisi, koro dinletisi ve sporcuların gösterileri ilgiyle izlendi. Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, Bornova Kaymakamı Fatih Genel ve Garnizon Komutanı Temsilcisi Topçu Albay Rıza Ayyıldız ile birlikte ulusal ve uluslararası şampiyonalarda dereceler elde eden sporcuları tebrik ederek çeşitli hediyeler verdi. 19 Mayıs'ın 100. Yılı anısına hazırlanan resimlerin yer aldığı serginin açılışı da gerçekleştirildi.

Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, Türkiye'nin küllerinden doğan bir ülke olduğunu belirterek, "Gençler özgürlük ve aydınlık yolunda bize kutlu bir yürüyüş yapma imkanı sağladılar ve sağlayacaklar, buna inancım tam. 2023'te de Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yılını hepbirlikte kutlayacağız" dedi.

 

Narlıdere’de 19 Mayıs coşkusu

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Narlıdere’de de büyük coşkuyla kutlandı. Ahmet Piriştina Demokrasi Meydanı’nda gerçekleşen kutlama programında, öğrenciler hazırladıkları gösterileri sundu. Kaymakam Süleyman Hurrem Aksoy ve Belediye Başkanı Ali Engin, törene katılan öğrencilerle kucaklaştı.

COŞKULU TÖREN

Törene; Narlıdere Kaymakamı Süleyman Hurrem Aksoy, Belediye Başkanı Ali Engin, Garnizon Komutanı Albay Tuncay Pekşen, veliler ve öğrenciler katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından, Cahide Ahmet Dalyanoğlu Anadolu Lisesi’nin hazırladığı gösteriler sergilendi. Koro ve şiir dinletileri ile halk oyunları ve dans gösterileri alanı dolduranlara keyifli anlar yaşattı. Bayramı doya doya yaşayan gençler, resmi geçit töreninde Atatürk ve Türk Bayrakları taşıdı. Atatürk Heykeline çelenkler kondu.

“19 MAYIS BİR UYANIŞ VE BAŞLANGIÇTIR”

Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin, “19 Mayıs Türk milleti için bir başlangıç ve uyanış tarihidir. 100 yıl sonra bile görevimizin ve sorumluluklarımızın farkındayız. Ey Büyük Atatürk, tam 100 yıl önce bizler için yaktığın meşale, sonsuza kadar yolumuzu aydınlatacak. Yılmadan, yorulmadan emanetlerine sahip çıkacağız! Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramımız kutlu olsun” dedi.

KAYMAKAM AKSOY: “SAHİP ÇIKACAĞIZ”

Kaymakam Süleyman Hurrem Aksoy da 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutlayarak, törene katılan öğrenci gruplarını selamladı. Kaymakam Aksoy “Milli değerlerimize sonsuza kadar sahip çıkacağız” dedi.

Denizde bayrak açtılar

İZMİR'in Foça ilçesinde 19 Mayıs Atatürk Anma Gençlik ve Spor Bayramı ve milli mücadelenin başlangıcının 100'üncü yıl dönümü coşkulu törenlerle kutlandı.

İlk olarak Foça Kaymakamı Ali Çetin, Foça Deniz Üs Komutanı ve Garnizon Komutanı Vekili Deniz Albay İskender Tunaboylu, Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz, belediye meclis üyeleri, daire ve şube müdürleri, siyasi parti ilçe başkanları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile vatandaşların katıldığı kutlama programında Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü çelengi sunuldu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla tamamlanan resmi törenin ardından Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Foça İlçe Başkanlığı, Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) ve Türk Kadınlar Birliği (TKB) Foça şubeleri adına da çelenkler takdim edildi. Sunumları takiben CHP İlçe Başkanı Baran Gezmiş Yıldırım ve ADD Foça Şube Başkanı Şeniz Ararat birer konuşma yaptı. Demokrasi Meydanı'nda şenlik havasında devam eden kutlamalar İlçe Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Emre Şahin'in açılış konuşmasının ardından bir öğrencinin Atatürk'ün Gençliğe hitabesini , bir başka öğrencinin Gençliğin Ata'ya Cevabı'nın okuması ve arkadaşlarıyla meydandaki katılımcıların yüksek sesle tekrar etmesiyle sürdü.  Gençlik Haftası süresince düzenlenen okullararası sportif müsabakalarda dereceye girenlere madalya ve kupalarının verilmesinin ardından engelli öğrenciler 'Erik Dalı' türküsü eşliğinde oynadı. Foça Spor Lisesi öğrencilerinin cimnastik ve futbol, Foça Belediyesporlu sporcuların  taekwondo,  Foça Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü ekibinin okçuluk gösterileri, Fokai Yelken Grubu'nun yat kortej geçişi ile tören devam etti.

Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği (TEMAD) Foça Şubesi Başkanı Ramazan Harmandar ve yönetim kurulu üyeleri  öğrenci ve katılımcılara gün için özel olarak yaptırılan 100'üncü yıl bileklikleri dağıttı. Foça Jandarma Komando Okulu Eğtim Merkezi Komutanlığı Dalış Timi'nin sualtında yüzerek limana getirdiği Türk bayrağını Kaymakam Ali Çetin'e teslim etmesi dakikalarca ayakta alkışlandı. Demokrasi Meydanı'ndaki kutlamalar Foça Belediyesi Foklor Ekibi ve 100 dolayında çalışanın birlikte oynadığı zeybek oyunları gösterisi ile tamamlandı. Foça'daki kutlamalar akşam gerçekleştirilecek fener alayı ve 'Fondip' gruplarının konseriyle devam edecek.

Urla’da 100'üncü yıl coşkusu

İzmir'in Urla ilçesinde 19 Mayıs Atatürk'ü Anma,  Gençlik ve Spor Bayramı zebek oynayarak kutlandı. 

19 Mayıs Atatürk’ü Anma,  Gençlik ve Spor Bayramı’nın 100'üncü yıl dönümü nedeniyle Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törene Urla Kaymakamı Önder Can, Urla Belediye Başkanı Burak Oğuz, Cumhuriyet Başsavcısı Tuncay Çelik, Gençlik ve Spor Müdürü Hüseyin Solmaz, siyasi parti temsilcileri, belediye meclis üyeleri, daire amirleri, sivil toplum örgütleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Törende anıta çelenk sunuldu saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi ve Gençliğin Ata’ya cevabı'nın okunmasının ardından günün anlam ve önemine uygun şiirler okundu. Program, katılımcılara duygusal anlar yaşattı. İskele İlkokulu öğrencilerinin halk oyunu ve Urla Anadolu Lisesi öğrencileri zeybek oynadı. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları nedeniyle ilçede düzenlenen şiir, komposizyon ve spor müsabakaları yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödüllerini Kaymakam Önder Can, Garnizon Komutanı Albay Mustafa Karabalık, Başkan Burak Oğuz, ve Başsavcısı Tuncay Çelik takdim etti.