MUĞLA Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'nce, 69 çocuğu bağrına basan 61 koruyucu aile için iftar yemeği düzenlendi. Ailelere kendi fotoğraflarının basılı olduğu tablo ve teşekkür belgesi verildi.
 
Koruyucu aileler için Menteşe ilçesinde düzenlenen iftar programına; Vali Vekili Fethi Özdemir, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Aile Yanında Destek Hizmetleri Daire Başkanı Hakkı Bilgiç, Defterdar Veysel Sezgin, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü İlkay Türkoğlu, müdür yardımcıları Seda Cesur, Özcan Çiçek ve Osman Toprakçı, koruyucu aileler ve çocukları katıldı. Programın açılış konuşmasını yapan Türkoğlu, "Bakanlığımızın çocuklarımızın öncelikle aile odaklı hizmetlerinden faydalanmasını içeren politikası doğrultusunda geçtiğimiz yıllarda yurt sisteminden, aile odaklı hizmetlere geçilmiştir. Bu doğrultuda korunma ve bakım altında bulunan çocuklarımızın önemli bir kısmı yurt ve yuvalardan alınarak uygun ailelerin yanına yerleştirildi. İlimizde 69 çocuğumuz, 61 korucuyu ailemizin yanında bu hizmetten yararlanıyor. Geleceğimiz ve gözbebeğimiz çocuklarımıza kan bağıyla değil, can bağıyla bağlı olan onlara gönüllerini açan, kol kanat geren korucuyu ailelerimiz ile burada bulunmaktan dolayı mutluluk duyuyoruz" dedi.
 
Konuşmaların ardından koruyucu ailelerin kendi fotoğraflarının basılı olduğu tablo ve teşekkür belgeleri verildi. Vali Vekili Fethi Özdemir ise, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Aile Yanında Destek Hizmetleri Daire Başkanı Hakkı Bilgiç'e plaket takdim etti. Çekilen aile fotoğraflarının ardından program sona erdi. (DHA)