İZMİR'de ailesinden ayrı yaşayan, kas hastalıkları ve farklı sebeplerle istediği gibi hareket edemeyen 0-12 yaş grubu çocuklar için bir kampanya başlatan sosyal medya grubu 'Kadınsal Hareketler Bunlar', 2 ayda toplanan yardımlarla çocuk yuvasına fizik tedavi alanı açtı.İzmir'de yaşayan evli ve 3 çocuk annesi Filiz Akın'ın Mayıs 2016'da kurduğu 'Kadınsal Hareketler Bunlar' grubu, birçok yardım faaliyetleri ve farkındalık yaratan projelerin yanı sıra kimsesiz çocuklara yardım elini uzattı. Sağlık sorunları nedeniyle fizik tedavi alması gereken 0-12 yaş grubundaki çocuklar, yaşamlarını sürdürdükleri kurumda fizik tedavi desteği alabilecek.

Üyelerin desteğiyle kurulan fizik tedavi odasının açılışına İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in eşi Neptün Soyer, Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay'ın eşi Öznur Tugay, İzmir Kadın Kuruluşları Birliği Başkanı Tülin Eraslan ve grup moderatörleri katıldı. Fizik tedavi ihtiyacı olan çocuklar için fizyoterapistlerden gerekli malzemelerin listesini aldıklarını belirten Filiz Akın, medikal firmalardan bu liste için fiyat istediklerini söyleyerek "En uygun fiyatı veren, referansları sağlam bir firmayla anlaştık. Medikal firmanın hesap numarasını destek olmak isteyen üyelerle paylaştık. Kimi listedeki ürünü alıp kendi yolladı. Kimisi de medikal firmaya yatırarak kuruma ulaştırmalarını sağladı. Üyelerimiz yatırdıkları paraların dekontlarını aynı zamanda bana ulaştırdı. Bu dekontlar birikince hepsini alabilir duruma geldiğimizde malzemeler alınıp kuruma götürüldü. Bize verilen listenin maliyeti 12 bin liraydı. Bu duruma sponsorlar da eklenince top, denge tahtası, emekleme sehpası, kum torbası, duvar barı, askılık gibi gerekli malzemeler dışında duvar stickerı, perde, ekstra dolap, ayna, sehpa, sandalyeler, yer matları gibi bağışlar ulaştırma şansımız oldu. Tüm bunları 2 ay gibi kısa bir sürede alabildik" dedi.

Yuvadaki engelli çocuk sayısının 15 - 20 arasında değişkenlik gösterdiğini dile getiren Filiz Akın, 0-12 yaş grubunun kaldığı yuvada, engelli çocukların yaş grubunın 0-6 yaş aralığında daha yoğun olduğuna dikkat çekerek şöyle konuştu:"Çocuklarımız kapıdan girdiği an devletin çocuğu oluyor ve topluma kazandırılması için var gücü ile çalışan idealist insanlarla yol alıyor. Fizik tedavilerine katkıda bulunabildiysek ne mutlu bize. Anı panosu yaparak, destek veren üyelerin isimlerini ölümsüzleştirdik. İsimlerin hikayeleri, birbirinden ayrı duygular yaşattı bize. Kimi coşku, kimi güç, kimi ise hüzün saklıydı. Adından anlaşıldığı üzere biz, iyilik yolunda birleşmiş ötekileştirmeyen, azları çok, yokları var eden kadınlardan oluşan bir topluluğuz. Bu sebepledir ki, açılışımızı da güçlü kadınlarla yapmak ve onların pozitif enerjilerini hissetmek istedik. Davetimizi kırmayan ve nezaketi ve mütevazı tavırlarıyla göz dolduran herkese bir kez daha teşekkür ediyoruz." (DHA)