İYİ Parti lideri Meral Akşener, partisinin grup toplantısında, "YSK eliyle milli irade gasbedildi. Sonra da 'gerekçeli karar' diye bir belge açıkladılar. Bir tomar kağıt harcayarak üstünü örtmeye çalıştıkları gerçek gerekçe bellidir" dedi.
 
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, "Vatandaşımızın kendi parasına güveni kalmadı. Döviz mevduatlarının oranı yüzde 44'ten yüzde 54'e çıktı. Kayıtlı işsiz sayımız yüzde 43 arttı. Ülkemizin kredi risk primi yüzde 68 arttı. Bütçe açığı 30,3 milyar liradan 103 milyar liraya çıktı." dedi.
 
Akşener, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, geçtiğimiz hafta sonu gerçekleştirdikleri olağanüstü tüzük kurultayına değindi. Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın açıkladığı ekonomi paketlerini eleştiren Akşener, "Milletin parası damada teslim edileli 10 ay olmuş, 8 tane paket açıklanmış. 'Ekonomi toparlanacak' diye açıkladıkları her paketle işler daha da kötüye gitmiş.10 ayda kişi başına milli gelirimiz yüzde 19 azaldı. Enflasyon yüzde 27'ye, faizler yüzde 32'ye çıktı." ifadesini kullandı.
 
Türkiye'nin, OECD ülkeleri arasında en yüksek enflasyon ve faiz oranlarına sahip ikinci ülke olduğunu vurgulayan Akşener, "Vatandaşımın kendi parasına güveni kalmadı, döviz mevduatlarının oranı yüzde 44'ten yüzde 54'e çıktı. Kayıtlı işsiz sayımız yüzde 43 arttı. Ülkemizin kredi risk primi yüzde 68 arttı. Bütçe açığı 30,3 milyar liradan 103 milyar liraya çıktı. Yani yorgan çektikçe çekti, ayaklar açıkta kaldı. Borsada işlem gören şirketlerimiz yüzde 34 değer kaybetti." diye konuştu.
 
Bütün bu tabloya rağmen, "Tünelin ucundaki ışık göründü" açıklamasının yapıldığını kaydeden Akşener, "13 milyon kişinin sosyal yardıma muhtaç olduğu, çiftçinin bir kilo buğday parasıyla, bir bardak çay içemediği ve Suriye'den patates, mısır, soğan ithal eden bir ülkede, tünelin ucunda ışık görünemez." dedi.
 
YSK'NIN İSTANBUL KARARI
Meral Akşener, Yüksek Seçim Kurulunun, (YSK) İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminin tekrarlanmasına ilişkin kararını eleştirerek, 6 Mayıs'ta, milletin iradesine karşı YSK eliyle bir darbe yapıldığını ileri sürdü.
 
Akşener, "Daha önce şahit olduğunuz 28 Şubat'ın bir tekrarını yaşattılar ülkemize. Demokrasimiz bir kez daha kesintiye uğradı. Sayın Erdoğan 'milletin kararını tanımıyorum' dedi ve sandığı tekmeledi. YSK eliyle milli irade gasp edildi. Sonra da 'gerekçeli karar' diye bir belge açıkladılar. Bir kez daha ifade ediyorum. Darbenin gerekçesi, merekçesi olmaz. Darbe, darbedir. Bir tomar kağıt harcayarak üstünü örtmeye çalıştıkları gerçek gerekçe bellidir. Sayın Erdoğan emretti, YSK yerine getirdi." değerlendirmesini yaptı. (HABERTÜRK)