EGE MECLİSİ - Doğal güzellikleri, tarihi değerleri ve kültürel zenginlikleriyle bambaşka bir kent olan İzmir'de, tatil beldesi diyince akla ilk olarak Çeşme geliyor. 

İşte Tatil yapılacak birçok bölgeye yakınlığı ile bilinen İzmir'in çevresinde bulunan o beldeler...

1. Alaçatı

Son yılların en gözde tatil merkezlerinden biri olan Alaçatı, Çeşme'de yer alıyor. Mavi-beyaz evler, birbirinden güzel sokakları ile herkesi büyülüyor. Özellikle rüzgar sörfü yapan sporcular da bu bölgeyi tercih ediyor.

2. Çandarlı

İzmir'e 1,5-2 saat uzaklıkta, Dikili ilçesine bağlı tatil beldesi. Çandarlı yöresinde izler M.Ö. 4000'li yıllara dek uzar. Rivayete göre Amazon kadın savaşçılar yöreye egemen olmuşlar ve Pitane (Çandarlı) başta olmak üzere birçok kıyı kenti kurmuşlar. Anlamı kadın kenti, kraliçe kenti olan "pitane" sözcüğü de buradan gelmektedir.

3. Çeşme

Son yıllarda yaz sezonun gözde mekanlarından biri haline gelen çeşme, otelleri, yazlık evleri, pansiyonları ile tatil için çok çeşitli konaklama seçenekleri sunuyor. Yerel mimari bozulmadan restore edilen evlerin yer aldığı küçük bir tatil kasabası olan Çeşme’de otantik atmosferin korunuyor oluşu ile de ayrıca dikkat çekiyor. Deniz, güneş, kumsal sevenler için adeta bir cennet!

4. Dikili

İl merkezine uzaklığı 120 km olan Dikili, bereketli toprakları ile tanınır. Özellikle Bergama'nın sayfiye bölümü diye anılır ve oldukça fazla tercih edilen bir turizm bölgesidir. Balıkesir'e kuzey kısımdan oldukça yakındır. O bölgede yaşayan çoğu kişinin bir gençlik anısı mutlaka vardır Dikili'de...

5. Foça

İzmir'in kuzeyinde yer alan bir sahil ilçesi. Kent Antik Çağda bir İyon yerleşimi olarak ortaya çıktığında denizde yaşayan foklardan dolayı Phokaia adını almış, günümüze Foça olarak gelmiştir.

6. Gümüldür

Özellikle 80'li yıllarda çok tercih edilen bir tatil beldesiydi Gümüldür. Devlete bağlı birçok kamp olması da memur ailelerin burada tatil yapmasını sağlamıştır.

7. Karaburun

Karaburun ilçe merkezi Kaza, İskele, Burgaz Arkası ve Bodrum olarak 4 ana kısıma ayrılmıştır. İskele kazanın balıkçı barınağının bulunduğu yerdir. Aynı zamanda da akşamları insanların yürüyüş yaptığı kordon boyudur. Dalış merkezleri ve balık lokantaları bulunur. Burgaz arkası daha çok yazlık evlerin olduğu kesimdir. Bodrum ise ilçenin en işlek plajının bulunduğu kısımdır.

8. Mordogan

İzmir'in Karaburun ilçesine bağlı bir mahalle. Uzunada'nın tam karşısında yer alır. Mordoğan, özellikle Çatalkaya, Ayıbalığı kayalıkları ve plajı, Ardıç Plajı, amatör balıkçılığı ve 70 çeşit mor çiçeği ile ünlüdür

9. Özdere

Yaklaşık 40 kilometrelik sahil şeridi ve mavi bayraklı plajlarıyla her yaz yüz binler üzerinde tatilciyi ağırlıyor. Sakin ve huzurlu atmosferi ve yemyeşil doğasıyla İzmir tatil beldeleri arasında hareketlilikten uzakta dinginlik arayanların adresi.

10. Şakran

Özellikle 1970-1980 yıllarında birçok İzmirlinin yazlık sahibi olduğu bölge diyebiliriz. Ulaşımın şehre oldukça kolay olması, mükemmel deniz manzarası buranın başlıca tercih edilme sebebi. Bir de buranın kendi ismiyle anılan böreği dillere destan.

11. Sığacık

İzmir'in güneybatı bölümünde yer alan Seferihisar'ın oldukça güzel bir mahallesi. Aynı zamanda Teos antik kentine de ev sahipliği yapan Sığacık'ın denizi ve doğa güzelliği görülmeye değerdir.

12. Ürkmez

Gümüldür ve Seferihisar arasında kalan Ürkmez, tam olarak kafa dinlemek isteyenler için mükemmel bir tatil yeri. Sahil çoğunlukla taşlıktır ama denizinin temiz olma sebebi de budur.

13. Urla

İzmir'e 35 km uzaklıkta olan bu ilçe, tarihi dokusu ve evleri ile insanları kendine hayran bırakır. Yemeklerin ise oldukça lezzetli olduğunu bilmeyenler için söylemek lazım. Urla, ünlü sanatçı Tanju Okan'ın yaşadığı ve onunla özdeşleşmiş bir yerdir aynı zamanda.