Hayvan severlerin mücadelesi sonunda meyvelerini verdi; İzmir Büyükşehir Belediyesi Karşıyaka’daki faytonları kaldırdı. Sırada Kordon’daki faytonlar var
 
Sivil toplum kuruluşları, hayvan severler ve vatandaşlardan gelen ısrarlı taleplere kulak veren İzmir Büyükşehir Belediyesi faytonların kaldırılmasına yönelik ilk adımı attı. Yapılan düzenlemeyle Karşıyaka’daki eski tip faytonlar tarih olurken, gözler şimdi Kordon için yapılacak revizyon çalışmalarına çevrildi.
 
FAYTONLARA İPTAL
İzmir Büyükşehir Belediyesi, bir süredir merakla beklenen yeni fayton düzenlemesiyle ilgili ilk adımı attı. Özellikle yerel seçimler öncesinde ısrarlı taleplere konu olan ve hayvansever derneklerinin yıllardır mücadelesini verdiği faytonların kaldırılması için belediye encümeninden merakla beklenen karar geldi. Gelen taleplere kulak veren İzmir Büyükşehir Belediyesi yönetimi, kent genelinde fayton çalıştırılmasına olanak sağlayan yönetmeliği yürürlükten kaldırmak için kolları sıvadı. Alınan encümen kararı çerçevesinde, Karşıyaka ilçesinde yoğun şikayetlere konu olan ve çalışma izin belgesi ile tescil belgesi bulunmayan eski tip faytonların faaliyetlerine son verildi. Karara göre faaliyetlerine son verilen faytoncular atlarını ve kullandıkları tüm ekipmanlarını yeddi emin depolarına teslim edecek. Ancak belediyeye faytonculuk yapmayacakları yönünde yazılı taahhüt veren işletmecilere atları koşullu olarak iade edilecek.
 
SIRA KORDON’DA
İzmir için milat olan bu yasaklama kararının ardından gözler bu kez Kordon’a çevrildi. İzmir Büyükşehir Belediyesi geçtiğimiz ay yaptığı duyuruda Kordon’da sefer yapan Victoria Klasik tipi faytonlardan ikisinin elektrikli faytona dönüştürülmesine yönelik çalışmaları başlattığını duyurmuştu. Söz konusu proje tüm hızıyla sürerken, yönetmelik tamamen kaldırıldığı takdirde Kordon’daki tarihi faytonların devri de kapanacak. Yelerine ise tamamen akülü olarak çalışan ve turistik faaliyetlerde kullanılacak yeni, modern akülü faytonlar kullanıma sunulacak. (Ege Telgraf)