İZMİR'in Bergama ilçesinde 83 yıldır kesintisiz olarak düzenlenen Türkiye'nin ilk yerel festivali olan tarihi Bergama Kermesi, renkli görüntülerle başladı.

Türkiye'nin ilk yerel festivali olan tarihi Bergama Kermesi, 17- 23 Haziran tarihleri arasında sergiler, halk oyunları ekiplerinin gösterileri ve konserlere ev sahipliği yapacak. Atatürk'ün talimatıyla 1937 yılından bu yana tam 83 yıldır kesintisiz devam eden Bergama Kermesi dün (Pazartesi) saat 18.30'daki

Şehit Ömer Ulus Mesleki Teknik Anadolu Lisesi önündeki kortej yürüyüşü ile başladı. Belediye Bandosu eşliğindeki Cumhuriyet Meydanı'na kadar süren geleneksel kortej yürüyüşüne ilgi büyük oldu. Yürüşe, Bergama Kaymakamı Mustafa Kaşıkçı, Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu, Kınık Belediye Başkanı Sadık Doğruer, çeşitli sivil toplum kuruluşları ve siyasi partilerin temsilcileri, yerli ve yabancı halk oyunları ekipleri ve vatandaşlar katıldı. Yürüyüşün sonunda kalabalığa seslenen Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu, "Atatürk'ün direktifleriyle kutlanmaya başlanan ülkemizin ilk festivali olan Uluslararası Bergama Kermesi'nin 83'üncüsünü düzenlemenin mutluluğu içindeyiz. Kermesin başlamasını sağlayan Bergama Sevdalısı Osman Bayatlı'yı rahmetle anıyor kermeslerde bugüne kadar emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi. Konuşmaların ardından Manisa Büyükşehir Belediyesi Şehzadeler Mehter Takımı ile yerli ve yabancı halk oyunları ekipleri gösterilerini sundu. Festivalin ilk günü Bergamalı ünlü klarnetçi Hüsnü Şenlendirici'nin konseri ile sona erdi. Bir hafta sürecek Uluslarası Bergama Kermesi kapsamında, Cumhuriyet Meydanı ve Asklepion Antik Tiyatrosu'nda Zara, Rafet El Roman, Buray konseri, Dursun Ali Erzincanlı, Ahmet Selçuk İlkan şiir dinletisi ile çeşitli etkinlikler yapılacak. (DHA)