Binali Yıldırım, İsmail Küçükkaya ve Ekrem İmamoğlu'nun programdan önce 'gizli görüşme' yaptığını öne sürdü. İmamoğlu ve Küçükkaya'dan açıklama geldi.
 
 AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Binali Yıldırım pazar gecesi gerçekleşen ve CHP adayı Ekrem İmamoğlu ile birlikte katıldığı ortak yayın öncesinde moderatör İsmail Küçükkaya’nın rakibi ile görüştüğünü söyledi. “Böyle bir görüşmeyi neden kamuoyundan gizlediniz, bu görüşme ne kadar sürdü? Rakibimden bunun cevabını bekliyorum” diyen Yıldırım, “Rakibimizin danışmanlarıyla birlikte yapılacak programın moderatörüyle programdan önce bir araya gelmiş olması gayri ahlaki bir durum. Bunun gizlenmesi ise felakettir” şeklinde konuştu.
 
İki adaydan biriyle görüşülüp diğer adaydan bunun esirgenmesini kamuoyunun takdirine bıraktığını belirten Yıldırım şunları söyledi, “Bana Küçükkaya’dan yüz yüze görüşme talebi gelmedi. Önemli olan orada görüşülmesi, bana bir teklif gelmemesi ve bunun gizlenmesi açıkça bir eşitsizlik ve gayri ahlaki bir durumdur. İkincisi moderatör 2-3 dakika sürdü dedi bu görüşme için. Gerçekte ne kadar sürdü onun da cevabını bekliyorum.”
 
Küçükkaya: Gizli saklı yok
Programın moderatörü İsmail Küçükkaya ise dün ilk olarak hükümete yakın medyada yer alan gizli görüşme iddiası ile ilgili bu sabah Fox TV’de yayınlanan Çalar Saat programında bir açıklama yaptı. Gizli saklı bir durum olmadığını belirten Küçükkaya, program öncesi Binali Yıldırım’la da görüştüğünü ve konuştuklarını aynen İmamoğlu’na da aktardığını belirtti. Küçükkaya programın bu bölümünü Twitter’dan da paylaştı. (DUVAR)