Ekrem İmamoğlu, TRT Haber'de programa katıldı. 31 Mart öncesinde ve sonrasında TRT'ye çağrılmamasına tepki gösterdi...
 
İmamoğlu’nun TRT Haber’deki programda yaptığı açıklamalardan önemli bölümler:
 
“Kim ideolojik bir işten çıkarma yaparsa büyük bir hatadır. Ben AKP'li belediyeden Beylikdüzü'nde belediye devraldım ve yapmadım. İdeolojik kavramlarla hiç kimse, hiçbir belediye başkanı çıkartmamalı, yanlıştır… Maaş alıp çalışmayanlar var, il gençlik kollarında olup çalışmadan maaş alıyor, Beylikdüzü'nde oturmuyor bile. Oradaki müdürler AKP döneminden beri orada görev yapıyorlar.”
 
Ortak yayın öncesi Küçükkaya ile görüşme
 
“15 dakika falan sürdü. Ama 2-3 dakika konuşmuşuzdur çünkü ben buhar alıyordum o sırada. Bu konuyu dile getiren ve bu buluşmayı sağlayan bizim talebimizdir. 31 Mart'tan 2 ay önce talep eden, meydanda taşlarımızı döküyoruz diye reddedilen bizdik. E bu süreç makul görüldü. Ben de teşekkür ettim Sayın Yıldırım'a. Sonra konuşmaya başladı. Uğur Dündar dedi Yıldırım, hay hay dedim. Bana sordular, bu işi en çok gündeme getiren Didem Arslan olmalı dedim. Geri dönüş yaptılar, Yıldırım Didem hanımı istemiyor dendi. Sonra 6-7 isim verdiler, İsmail bey kendi yaptı açıklamasını. Kim olursa olsun vız gelir tırıs gider diyen kendisi. Daha sonra Küçükkaya beni aradı, sizle görüşmek istiyorum, daha sonra da Yıldırım'a gideceğim dedi. İstanbul'da Taksim'de bir otelde görüştük. O gün proje tanıtımım vardı. 2-3 dakika görüştük. ‘Bir talebiniz var mı?’ dedi. Dedim yok istediğinizi sorabilirsiniz.
 
“17 yıl bu süreçten kaçanlar artık o masadan kaçamayacaklar. Ben bu süreçte özellikle söyledim, burası bir Kırkpınar Meydanı değil. Süreç de gerçekten kötü bir tecrübe ortaya koyunca da bahane arıyorlar. Herhalde fırça yediler, bahane arayışındalar. Sn. Yıldırım beni ve eşimi çaya davet etti. Ben seçim günü de dahil istediği gün çağırdığı gün giderim.”
 
“Küçükkaya beni arayıp sizinle görüşeceğim deseydi kabul etmezdim. Sizinle görüştükten sonra Yıldırım'la da görüşeceğim dediği için kabul ettim.”
 
İmamoğlu TRT’yi eleştirdi: Beni niye çıkarmadınız?
 
“Vali'ye hakaret etmedim. Sizin ekranlarınız bizim Karadeniz gezimizi saniyelerle gösterdi. Adil olduğunuzu düşünüyor musunuz TRT'de? Ekrem İmamoğlu'nu bu sefer özellikle çağırdınız. Ben İstanbul'un en iddialı adayıydım, beni niye çağırmadınız? Burası benim, 82 milyon insanın. Buranın idari anlayışını görevini ben anlamam, ama burası benim, 82 milyondan bir insanım. Ben miting yapmadım Karadeniz'de. 1 buçuk gün kaldım orada. Yüz binlerce insan 21 noktada beni ağırladı. Saniyelerle gösterdiniz ama bu kısmı dakikalarca... Beni niye çıkarmadınız? İmamoğlu'nu niye çağırmadınız?Talimat mı öyleydi? İmamoğlu'nu çağırmayın mı dediler size?" 
 
İmamoğlu'nun bu sözleri üzerine programın sunucularından Fatih Er  "Biz normal şartlarda TRT için birisini arayıp 'Sizi yayına çağırıyoruz' demeyiz" dedi.
 
Er'in bu açıklamasının üzerine İmamoğlu ile sunucu arasında şu diyalog yaşandı:
 
İmamoğlu: Sayın Yıldırım kendisi mi geldi?
Fatih Er: Kesinlikle kendisi geldi. Kendi danışmanlarından TRT’ye resmi yazıyla başvurdular. Hatta Mansur Yavaş Bey de resmi yazıyla başvurdular ve bizler ekranlarımızı açtık. Bugün biz sizi davet ettik. Siz buraya geldiniz.
 
İmamoğlu: Çok ihmal etmişiz özür dilerim
 
Sayıştay raporları 
“Benim Sayıştay'ın açıklamasındaki gibi bir iddiam yok ki. Milyonlarca lira iddiamız yerinde, biz yerimizde duruyoruz. Sayıştay raporunda süreç tariflenir, hesap yapılmaz. Beylikdüzü'nde ben belediye başkanı olduğumda Sayıştay geldi. Kaç yıl üzerine biliyor musunuz? 12 yıl. Ben Sayıştay denetiminden geçtim. Beş yıldır denetimden geçen bir belediye başkanıyım, tek bir mahkeme olmadı, tek bir olumsuz karar olmadı. 6 Mayıs kararından sonra acaba İmamoğlu'yla alakalı bir şey bulabilir miyiz diye Beylikdüzü'nde bir müfettişi görevlendirdiler, 20-25 gündür çalışıyorlar. Zaten ben tehdit görmüş bir belediye başkanıyım. Sayıştay raporunda benim iddiam üzerine giden bir şey yok.”
 
Demirtaş’ın destek açıklaması 
“Sayın Demirtaş'ın açıklamalarını okudum, içeriği çok güzel. Kardeşlikten, barıştan, huzurdan bahsediyor. Açıklamalarının sonunda verdiği destek de güzel. Kimin için veriyor? HDP'liler için. Esas önemli olan ne biliyor musunuz? HDP'li seçmenlere 'terörist dendi, sorguladınız mı bunu? Saadet Partililere hain dendi, Millet İttifakı'na oy verenlere zillet dendi. Hiç sorguladınız mı bunu? Sayın Demirtaş'ın yargılaması devam ediyor. Yargılaması devam eden şahsa yönelik benden yorum istemeniz... Sayın Yıldırım bugün şikayet ediyor HDP'den. HDP kim terörist mi?"
 
“Cumhurbaşkanı’nı İBB’de ağırlayacağım”
"Bu ülkenin uzlaşmaya, barışmaya, buluşmaya ihtiyacı var. Geçmişte Sayın Cumhurbaşkanı'na muhtar bile olamaz dediler. Bu milletin iradesi onu belediye başkanı da yaptı, cumhurbaşkanı da. Benimle ilgili kim bilir neler söylenecek biliyorum. Ben seçildikten sonra bunların hepsi unutulacak. Bu saldırılar bizim göreve hazır olduğumuzu hazmedemeyenlerin saldırılarıdır. Ben Sayın Cumhurbaşkanı'nı Beştepe'de ziyaret ettim, keyifli bir sohbet yaptık. Onu İBB'de de ağırlayacağım.” (Independent Türkçe)