EGE MECLİSİ - Belediye hizmetlerinin ve vatandaşın talebinin çok daha hızlı ve kaliteli yerine getirilebilmesi ve hizmet çeşitliliğinin artırılması amacıyla Çiğli Belediyesinde yeni hizmet birimleri kuruluyor. 

Çiğli Belediyesinde kentin ihtiyaçlarına göre üretilecek hizmetlerin çok daha kısa sürede ve profesyonelce yerine getirilebilmesi amacıyla 13 yeni hizmet birimi kurulması kararı alındı. Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, Çiğlili vatandaşın sorununun en kısa zamanda çözümlenmesi, mahallelere eşit hizmet götürülmesi ve toplumun farklı kesimlerine yönelik hizmet çeşitliliğinin artırılması amacıyla yeni hizmet birimlerine ihtiyaç duyulduğunu belirterek, “Yeni birimlerimizle daha hızlı hareket edeceğiz ve vatandaş memnuniyetini artıracağız” dedi.   

HİZMET EŞİTLİĞİ SAĞLANACAK

Başkan Utku Gümrükçü, “Eğitim, spor, çocuk ve gençlik, kadın, istihdam, sağlık gibi çok önemli alanlarda çalışmaları hızlandırmak, vatandaşın sorunlarını kısa sürede çözüme kavuşturmak ve varsa taleplerini yerine getirmek istiyoruz. Vatandaşımız belediyeye geldiğinde doğru muhatap bulabilmeli ve sorunu zamanında çözülebilmeli. Ayrıca toplumun çeşitli kesimlerine yönelik hizmet çeşitliliğini de artırmak amacındayız. Bunun için yeni birimlerin kurulmasını uygun gördük. Biz cinsiyet eşitliğini destekliyoruz ve eğitim seviyesini yükseltmek istiyoruz. Her yere eşit hizmet götürme amacındayız.  Halkımızın önceliğini belirleme noktasında çalışmalarımız var ve kısa süre içinde birimlerimizin aktif şekilde çalışmasını sağlayacağız” diye konuştu.

YENİ KURULAN BİRİMLER

Belediyenin yeni kurulan birimleri şöyle: İş sağlığı ve güvenliği, ambulans hizmetleri, spor hizmetleri,  kadın ve aile hizmetleri, engelli hizmetleri, esnaf hizmetleri, KOSGEB iş edindirme, Avrupa Birliği ve projeler, sivil toplum kuruluşları ve ilişkiler, protokol işleri, makine ikmal ve araç takibi, ulaşım ile moloz toplama ve bertaraf hizmetleri.