CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu, 16 milyon İstanbullu'nun adalete olan güveninin tazelendiğini belirterek, "Artık İstanbul'da israf, şatafat, kibir, ötekileştirme, ön yargı dönemi bitmiş, kardeşlik, sevgi dönemi başlamıştır" dedi.
 
 
Sandık görevlilerinin sonuçlar kesinleşene kadar bulundukları yeri terk etmemeleri gerektiğini ifade eden İmamoğlu,  "Sandık görevlisi arkadaşlarıma, kat görevlisi arkadaşlarıma ve hukuk sorumlularına, ilçe seçim kurulundaki arkadaşlarıma sonuç netleşinceye kadar görev başında kalmalarını istiyorum. Sandıklarınızın, ilçe birleştirme tutanakları kesinleşinceye kadar sandıkları terk etmemenizi rica ediyorum" diye konuştu.
 
İmamoğlu'nun açıklamaları şöyle:
 
"Öncelikle bugünkü 23 Haziran'da yaptığımız İBB seçimi ve tabii ki anlamlı bu seçimin en önemli ifadelerinden biri de Türkiye'nin demokrasi sürecine olacak olan katkısıydı. Seçimin neticeleri hayırlara vesile olsun. Birazdan elbette uzunca bir metin paylaşacağım, içinde duygularım var. Duygularımı hem kıymetli basın mensuplarına aktarırken hem İstanbullulara hem de Türkiye'de ve hatta dünyaya birkaç cümle etme konusunda kendimi sorumlu hissediyorum. Bugün yüzbinlerce sandık başına görev yapan bütün yol arkadaşlarıma, günün kahramanlarına, sandıklarda, ilçe seçim kurullarında hizmet eden bütün arkadaşlarıma minnet duygularımı belirtmek istiyorum. Onlar bugünün demokrasi kahramanıydı.
 
İlçe birleştirme tutanakları kesinleşinceye kadar sandıkları terk etmemenizi rica ediyorum
 
Bugün halihazırda elimizdeki seçim verileri süreci netleşmeye dönüş oluştursa da biliyoruz ki net sonuçlar tutanaklarla olur. Dolayısıyla sandık görevlisi arkadaşlarıma, kat görevlisi arkadaşlarıma ve hukuk sorumlularına, ilçe seçim kurulundaki arkadaşlarıma sonuç netleşinceye kadar görev başında kalmalarını istiyorum. Sandıklarınızın, ilçe birleştirme tutanakları kesinleşinceye kadar sandıkları terk etmemenizi rica ediyorum.
 
İstanbul'da israf, şatafat, kibir, ötekileştirme, ön yargı dönemi bitmiş, kardeşlik, sevgi dönemi başlamıştır
 
Biz Türkiye'de demokrasi saatinin her zaman tıkır tıkır çalışmasından yana olanız. Maalesef demokrasinin saati 31 Mart akşamı çalışmadı. Yaşanan her şeyi milletimiz biliyor. Ama saatleri, durdurarak zamanın akışını asla örtemezsiniz. Bugün sandıklardan oy pusulalarının yanı sıra aynı zamanda bir de hesap pusulasının çıktığını duyurmak isterim. Vatandaş 31 Mart'tan bu güne yapılan büyük haksızlığın hesabını o bir avuç insana kesmiştir. İstanbul'da bir sayfa kapandı yeni bir sayfa açıldı anlamına gelmiyor. İstanbul'da herkesin ortak bir sayfa açtığı anlamına, yeni bir başlangıç anlamına geliyor. Artık İstanbul'da israf, şatafat, kibir, ötekileştirme, ön yargı dönemi bitmiş, kardeşlik, sevgi dönemi başlamıştır
 
16 milyon İstanbullu adalete olan güvenimizi tazelemiştir
 
16 milyon İstanbullu adalete olan güvenimizi tazelemiştir. Bunu yalnızca bana oy verenler değil seçimleri büyük bir sukûnetle geçiren tüm vatandaşlarımız sağlamıştır. Her birine yürekten teşekkür ediyorum. Sizler Türkiye'nin demokrasi itibarını tüm dünya karşısında korudunuz. Dünya ülkelerine işin aslını öğrettiniz. 100 yılı aşan demokrasi geleneğimize sahip çıktınız.
 
Yurdumun güzel insanlarına ve tabii ki tüm 16 milyon İstanbulluya sonsuz teşekkür ediyorum. Seçimi bir parti, bir kişi bir grup değil bütün Türkiye kazanmıştır. Bunu şu anda belki herkes hissedemiyor. Ama göreceksiniz yakın zamanda herkes böyle hissedecek. Bunu sağlamak için kimseyi ayırmadan, dışlamadan çalışacağım. Vatandaş bana İstanbul’un işsizlik mücadelesini, hızlı kaliteli ve ucuz ulaşım seferberliğini başlatmak için kutsal bir görev vermiştir. Bu benim hayatımdaki en önemli, en gururlu görevdir. Bu seçim, Türkiye için var olan pek çok ön yargıyı reddetmiştir. Çünkü biz birbirinden çok farklı insanlar olarak sevgi ve saygı ortaklığında buluştuk. Bundan sonra her kim giyimine bakara hayat tarzına bakarak bir ön yargı oluşturuyorsa İstanbul İttifakı aklına geldin. Kardeşlik, sevgi ve saygı dönemi başlamıştır. Her kesimden her insanımızdan en üst düzeyde yararlanacağım."