CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ekrem İmamoğlu'nun resmî olmayan sonuçlara göre İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlık seçimlerini kazanmasını değerlendirdi. "Demokrasiye inanan bütün dünya, Türkiye ile gurur duyuyor" diyen Kılıçdaroğlu, her şeyin Adalet Yürüyüşü ile başladığını söyledi.
 
Kılıçdaroğlu, İstanbul'daki seçimlerde demokrasi destanı yazıldığını belirterek, "Kapalı kapılar ardında demokrasiye darbe yapıldı, 'Bu darbeyi de İstanbullular giderecek' diyordum ve bu farkla bu sorunu da çözdük" diye konuştu.
 
Kılıçdaroğlu, İmamoğlu'na destek veren her partiden görüşteki kişilere teşekkür ederek, "Bize destek veren AKP'li kardeşlerime, ülkücü kardeşlerime, MHP'li kardeşlerime, HDP'li kardeşlerime, Saadet'li kardeşlerime teşekkür ediyorum. bizler tarihin en önemli süreçlerinden birini yaşadık. Farklı görüşlerden olmakla beraber bir araya geldik ve bir demokrasi destanı yazdık" ifadesini kullandı.
 
Ankara'da CHP Genel Merkezi'nde konuşan Kılıçdaroğlu'nun açıklamaları şöyle:
 
"Teşekkür ederim, Türkiye demokrasiye insanlarla gurur duyuyor ve bütün dünya Türkiye ile gurur duyuyor. İnanın bütün samimiyetimle söylüyorum demokrasiye inanan bütün dünya son seçimler dolayısıyla Türkiye ile gurur duyuyor. Demokrasiyi sonuna kadar savunanlar sizlerle herkes ama herkes gurur duyuyor. Şunu söylüyordum; ben bu milletin ferasetine güveniyorum. Halkımıza güveniyoruz. Halkımızın iradesine güveniyoruz. Kapalı kapılar arkasında demokrasiye darbe yapıldı, bu darbeyi İstanbulular sonlandıracak diyordum, Allah'ın izniyle 800 bin oyla bunu çözdük. Her şey  adalet yürüyüşüyle başladı. 
 
Mısır'daki sağır sultana bile sesimizi duyurduk. Engellemek istediler bütün engelleri en son İstanbul seçimlerinde aştık. Ve bizler hep birlikte emin olun bir demokrasi destanı yazdık. Her türlü baskıya rağmen kullandıkları devletin bütün imkânlarına, bürokratlarına rağmen bu ülkenin insanı baskıdan yana değil demokrasiden yana tercihini ortaya koydu. Söylemiştim; cumhuriyeti demokrasiyle taçlandırdığımız zaman bir anlam kazanacaktır diye. Cumhuriyeti şimdi demokrasi ile taçlandırıyoruz. Demokrasi kararlılığımızı bütün dünyaya bildirdik.
 
Önce CHP'nin bütün örgütlerine yürekten şükranlarımı sunuyuorum. Partiye üye olmaksızın demokrasi için mücadele eden bütün gönüllülere şükanlarımı sunuyorum. Bütün düşünceleri İstanbul seçimlerinde olan ve İmamoğlu'nu destekleyen, akrabalarına telefon eden bütün yurttaşlarıma yürekten teşekkür ediyorum. Meydan meydan gezen Millet İttifakı'nın en önemli aktörü olan İyi Parti'nin genel başkanına, milletvekillerine yürekten teşekkür ediyorum. Bize destek veren AKP'li kardeşlerime, ülkücü kardeşlerime, MHP'li kardeşlerime, HDP'li kardeşlerime, Saadet'li kardeşlerime teşekkür ediyorum. bizler tarihin en önemli süreçlerinden birini yaşadık. Farklı görüşlerden olmakla beraber bir araya geldik ve bir demokrasi destanı yazdık. 
 
Herkesi kucaklayacağız
 
Artık hiçbir güç mazbatayı vermemezlik edemez. Artık bu saatten sonra kapalı kapılar ardından hiç kimse millet iradesine darbe yapamaz. Artık saraylarda oturup egemen olarak herkesi etkileyeceğini düşünenler halkın iradesine saygı duymak zorundadırlar. Hiç kimseye 'yuh' çekmeyeceğiz. Çünkü biz adaletten, haktan yanayız. Her ortamda hakkı ve adaleti savunacağız. 
 
Bu saatten sonra Türkiye süratle gerçek gündemine dönmeli. Bakın geçiş tanımlı işsiz sayımız 8 milyona yaklaştı. Bu ülkenin işçisi, çiftçisi, sanayicisi, emeklisi hemen hemen toplumun her kesiminde büyük bir huzursuzluk vardır. Şimdi hukukun üstünlüğünü, demokrasi çıtasını birlikte yücelteceğiz. Bizim gücümüz demokrasilerdeki en büyük güçtür. 82 milyon demokrasi sınavını verdik, şimdi demokrasiyi yüceltme zamanı. Birlikte Türkiye'ye sahip çıkacağız.
 
Ekrem Beyin rakipleri kazanmamış olabilir ama kimse unutmasın kazanan demokrasidir
 
Düşünün filinta gencecik bir çocuğumuz, 'Ekrem Amca her şey çok güzel olacak' diyor. Evet onun beklentileri karşılandı. Her şey çok güzel olacak. Ekrem Beyin rakipleri kazanmamış olabilir ama kimse unutmasın kazanan demokrasidir, kazanan Mustafa Kemal ve onun arkadaşlarıdır. Söyledik, Ankara'da bir tarih yazdık, Mansur Yavaş'ı sizler seçtiniz. Mansur Başkan Ankara'yı cumhuriyetin Ankara'sı yapacaktır. Göreceksiniz İmamoğlu da üç büyük imparatorluğa başkentlik yapmış İstanbul'u dünyanın en büyük markası yapacaktır.
 
Ekrem Başkan önümüzdeki günlerde mazbatasını alacak, hakkı ikinci kez teslim edilecek. Her belediye başkanına da nasip olmaz, ikişer ay arayla iki kez İBB başkanlığına seçilmek. Her kula nasip olmaz bu. Engel çıkarmak istediler engeller aşıldı. Artık hiç birimizin önünde hiçbir engel yok. Artık bizler demokrasi mücadelesi veren bu ülkenin saygın insanlarıyız. Bizi eleştirenleri de kucaklayacağız. herkese saygı göstereceğiz. Düşünün CHP bundan sonra 82 milyonun partisidir. 82 milyonu kucaklayacak 82 milyonun sorunlarını çözecektir. CHP hiç kimseyi yaşam tarzından dolayı ötekileştirmeyecektir. Herkesin inancına saygı duyulacaktır.