ALi Babacan’ın, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün desteğiyle yürüttüğü çalışmalarda artık sona gelindi. Eski Ekonomi Bakanı Babacan’ın birlikte hareket ettiği isimler de merak konusu.
 
Akit gazetesi, Babacan’ın, eski Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç’ın annesinin Yozgat’taki cenaze töreni sonrası bir lokantada birlikte yemek yediği isimleri, “Babacan’ın liderliğinde kurulacağı öne sürülen partinin kurmayları, cenaze sonrasında yemekli toplantıda buluştular. Bir lokantada düzenlenen buluşmada eski TBMM Başkanı Cemil Çiçek, eski bakanlardan Sadullah Ergin, Ali Babacan, Beşir Atalay, Lütfullah Kayalar gibi isimler yer aldı” iddiasıyla haberleştirdi.
Ancak Babacan’a yakın kaynakların, söz konusu buluşmanın siyasi bir amacının olmadığını, cenaze sonrasında gerçekleştiğini ilettikleri belirtildi.
 
Fotoğrafta yer alan isimlerden biri olan eski Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Cemil Çiçek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Yüksek İstişare Kurulu üyeliği davetini kabul etmişti.
 
 
Habertürk yazarı Fatih Altaylı ise Babacan’ın en yakınındaki ismin, eski bakan Beşir Atalay olduğunu belirtti. Altaylı’nın bugünkü yazısının konuya ilişkin bölümü şöyle:
 
Dün Ali Babacan’ın kuracağı partinin bir küskünler hareketi gibi görünmesini istemediğini yazdım.
 
Pek çok okur sordu, “Ali Babacan’ın yanında hiçbir AK Partili yok yani?” diye.
 
Var elbette.
 
Ancak bunlar dışlandığı için küskünler sınıfına geçmiş isimler değil.
 
Bunlar ilkesel nedenlerde AK Parti yönetimi ile bağlarını zayıflatmış veya koparmış isimler.
 
Mesela Ali Babacan’ın şu an en yakınında bulunan kişi eski Bakan Prof. Dr. Beşir Atalay.
 
En yoğun çalışan kişi o.
 
Babacan’ın yanında olduğunu duyduğum ancak kendisine ulaşarak teyit ettiremediğim için adını şimdilik vermeyeceğim bir başka eski bakan daha var Babacan’ın yanında. 4 yıl önce, siyaseten en verimli olacağı dönemde milletvekili adayı bile olmayarak partiden uzaklaşan bir isim.
 
Bu arada sağda solda Daron Acemoğlu’nun da bu partiye katılmasının istendiğini okuyorum.
 
Mektebi Sultanili kardeşim Daron Acemoğlu’nun şu aşamada herhangi bir partiye katılacağını hiç zannetmiyorum.