EGE MECLİSİ - AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, MHP İzmir İl Başkanı Veysel Şahin'i ziyaret etti. Sürekli, Cumhur İttifakı'nın pazara kadar değil mezara kadar olacağını söyleyerek, İzmir'de yerel muhalefeti birlikte yapacaklarını belirtti. MHP'li Şahin ise dünyada yaşanan gelişmelere dikkat çekerek, birlik olunması çağrısında bulundu.

AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, MHP İzmir İl Başkanı Veysel Şahin'i ziyaret etti. Şahin, konuklarını kapıda karşıladı. Göreve geldikten sonra MHP heyetinin kendilerini ziyaret ettiğini, bu nedenle ilk iade-i ziyaretini Cumhur İttifakı ortağına yapmak istediğini söyleyen Kerem Ali Sürekli, "Bu resmi bir ziyaret, sanmayın ki görüşmüyoruz. Haftalık olağan görüşmelerimizi telefonda yapıyoruz" dedi. Yerel seçimlerde MHP ile birlikte İzmir'de çok güzel çalışmalar gerçekleştirdiklerini kaydeden Sürekli, "Uyumlu başarılı bir çalışma gerçekleştirdik. Arkasından 23 Haziran seçimleri gündeme geldi. Orada da İzmir'deki avukat arkadaşlar İstanbul'da çalışmalarda bulundular. Ben kendilerine teşekkür ediyorum" dedi. AK Partili Sürekli, Cumhur İttifakı'nın pazara kadar değil mezara kadar olacağını söyleyerek, "İzmir'de yerel muhalefeti birlikte yapacağız. Ama biz iktidar partisiyiz. Bu iktidarda Cumhur İttifakı prensipleri doğrultusunda birlikte çalışacağız. Hep birlikte İzmir'e hizmet edeceğiz" diye konuştu.

'BİR ARADA OLMAMIZ GEREKİYOR'

MHP İzmir İl Başkanı Veysel Şahin de, Srebrenitsa katliamının yıl dönümü olduğunu anımsatarak, şunları söyledi:

"Bugün Bosna katliamının yıl dönümü. Sırf Müslüman olduğu için öldürülenlerin ve ayrıca 15 Temmuz'un yıl dönümü. Kuzey Irak'ta pençe operasyonu devam ediyor. Haçlı saldırıları devam ediyor. Türk devletinin karşı koyuşları, mücadelesi de devam ediyor. Bu da bana ülkedeki milli güçlerin, partilerin bir arada olması gerektiğini, aynı yerde olması gerektiğini hatırlatıyor. Bizi de mecbur ediyor buna. Ayrıca Cumhur İttifakı dışında bile sırf haçlı saldırılarına inat bir arada olmamız gerektiğini düşünüyorum. Bu İzmir'imiz için de ülkemiz için de böyle."

Gazetecilerin, Aliağa Belediye Başkanı MHP'li Serkan Acar'ın, 170 işçinin işine son verdiğini hatırlatıp, bu konudaki düşüncesini sorduğu Şahin, "Bu konuda daha sonra açıklama yapacağız" yanıtını verdi. Aliağa'da yerel seçimlerde MHP listelerinden meclis üyesi seçilen 4 kişinin, AK Parti'ye geri dönmemesi ve MHP'den de istifa ederek görevlerini bağımsız olarak sürdürme kararı almasını değerlendiren Kerem Ali Sürekli ise, "Geri dönüşlerle ilgili bir süreci ilçe teşkilatımız yürütüyor. Her konuda olduğu gibi bu konuda da mutabık durumdayız" dedi. İstifa edenlerin, yaptıkları yazılı açıklamada, Sürekli'yi eleştirmesi de soruldu. AK Partili Sürekli, soruya, "Herkes beni tanıyor" karşılığını verdi.

Ziyaret, daha sonra basına kapalı olarak bir süre daha devam etti. (Umut KARAKOYUN/DHA)