İZMİR'de, Fransa'nın İstanbul Başkonsolosu Bertrand Buchwalter ve Fransa'nın İzmir Fahri Konsolosu Zeliha Toprak ev sahipliğinde, Fransız Konsolosluğun'da gerçekleştirilen bir davetle 14 Temmuz Fransa Ulusal Bayramı kutlandı.

Resepsiyona, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Özuslu, Almanya İzmir Başkonsolosu Rainer Lassig, İtalya Konsolosu Valerio Giorgio, iş insani Lucien Arkas, konsoloslar, fahri konsoloslar,  iş dünyasının önde gelenleri ile İzmir'de yaşayan Fransızlardan oluşan kalabalık bir davetli topluluğu katıldı. İstiklal Marşı ve Fransa ulusal marşının okunmasının ardından konuklara hitap eden Başkonsolos Bertrand Buchwalter, Fransızca ve Türkçe yaptığı konuşmasında; İzmir'de üçüncü kez ulusal bayram kutlaması yapmasından dolayı duyduğu mutluluğu dile getirdi. Şehrin enerjisinin ve gücünün, çeşitliliğinden ve farklılıklardan geldiğine inandığını ifade ederek, bu çeşitliliğin temsilcileri olduklarını belirttiği davetlilere kendilerini yalnız bırakmadıkları için teşekkür etti.

İki ülke arasındaki dostluğu kutlamak için de çok güzel bir fırsat olduğunu belirten Buchwalter, "Türkiye ile ilişkilerimize büyük önem veriyoruz ve ülkelerimiz arasındaki diyalog gelişmeye devam ediyor. Son olarak Osaka'daki G-20 zirvesi kapsamında Cumhurbaşkanlarımız arasında gerçekleşen görüşme ve Fransa Dışişleri Bakanı'nın Türkiye ziyareti, aynı görüşleri paylaştığımız konularda yapıcı işbirliğine devam etmemize, görüş ayrılıkları bulunan konularda da, bizim için önemli değerler olan hukukun üstünlüğü ve temel özgürlüklerin ışığında diyaloğu sürdürmemize fırsat tanıdı. Türk - Fransız ilişkilerinin bu kadar zengin olmasının sebeblerinden birisi de, bu ilişkilerin ülkelerimizi birleştiren son derece yoğun insani bağlara dayanıyor olmasıdır. Yaşasın İzmir, yaşasın vazgeçilmez Türkiye- Fransa dostluğu" dedi. (DHA)