EGE MECLİSİ - İzmir Büyükşehir Belediyesi, Kınık ilçesinde sabaha karşı etkili olan şiddetli yağış ve hortum nedeniyle mağdur olan vatandaşlara destek sağlamak üzere ilgili tüm birimlerini harekete geçirdi. Yıldırım düşmesi sonucu bir baba ile kızının yaşamını yitirdiği ilçede, çadırları uçan mevsimlik tarım işçilerine insani yardım sağlanıyor.

İzmir’in Kınık ilçesinde sabaha karşı etkili olan yağış sırasında düşen yıldırım aynı aileden iki kişinin yaşamını yitirmesine neden oldu. Topladıkları tütünlerin üzerini örtmeye çalışan 46 yaşındaki Bayram Türkmen ve 15 yaşındaki kızı Tülin Türkmen hayatını kaybetti.

Yağmurla birlikte bölgede oluşan hortum mevsimlik tarım işçilerine de kabus yaşattı. İşçilerin konakladığı çadırlar hortumla birlikte uçtu. Açıkta kalan 240 vatandaş ilçedeki spor salonuna yönlendirildi. İlk saatlerden itibaren harekete geçen İzmir Büyükşehir Belediyesi ekipleri bölgeye hem teknik hem de insani yardım sağlıyor.

Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı beş araç ve 22 personeliyle yağmur ve hortumun  etkilediği bölgede görev yapıyor. Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı görev başındaki 10 personeliyle birlikte işçi ve ailelerine sabah kahvaltısı, öğle ve akşam yemeği çıkarıyor. Giyecek ve battaniyenin yanı sıra bebekler için de bez ve hijyenik malzeme temin ediliyor.  Büyükşehir Belediyesi olaydan etkilenen vatandaşlara psikolojik destek de sağlıyor. Yerel Hizmetler Daire Başkanlığı’na bağlı 8 personel de eksiklerin tespiti ve sorunların çözümü için alanda görev yapıyor. Çalışmaları İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Buğra Gökçe koordine ediyor.