EGE MECLİSİ - Türk Eğitim-Sen İzmir 1 No’lu Şube Başkanı Merih Eyyup Demir, İzmir'deki bazı okul yöneticilerinin ‘kayıt parası’ adı altında velilerden 5 bin ile 10 bin TL arasında uçuk rakamlar talep ettiğine yönelik şikayetler aldıklarını belirterek, bu tür bir taleple karşılaşanların Milli Eğitim Müdürlüğü’yle iletişime geçmesi gerektiğini söyledi.

Kamu Sen'e bağlı Türk Eğitim Sen İzmir 1 No'lu Şube Başkanı Merih Eyyup Demir, okullara kayıt başvurularının başladığını belirterek, bu dönemde çeşitli şikayetler aldıklarını söyledi. Geçmiş dönemlere nazaran bu tip sorunlarla daha az karşılaştıklarını, ancak yine de bunun hoş olmadığını kaydeden Demir, eğitim-öğretim dönemi süresince okul-veli dayanışmasının olabileceğini, çeşitli durumlarda imece usulü ile sorunların üstesinden gelinebileceğini söyledi. Demir, "Eğitim kurumlarını velisi, öğrencisi, öğretmeni ve çalışanları ile bir bütün olarak düşünmek gerekiyor. Maddi veya manevi olsun, çocuklarımızın kaliteli eğitim alması için hep birlikte hareket etmek zorundayız. Ancak son zamanlarda kayıt sırasında velilerden çok yüksek fiyatların talep edildiğine yönelik şikayetler geliyor" dedi.

VELİLERE KAYIT UYARISI

Kayıt esnasında 5 bin ile 10 bin TL gibi rakamlar istendiğini duyduklarını ifade eden Başkan Demir, "Okul-veli işbirliği çerçevesinde okulların her anlamda kaliteli eğitim vermesi için hepimizin birlikte hareket etmesi önemli bir konu. Ancak bu tip yüksek rakamların istenmesi doğru değil. Bu rakamlarla karşılaşan velilerin, Milli Eğitim Müdürlüğü yetkileri ile iletişime geçmesini istiyoruz" diye konuştu. (Umut KARAKOYUN/DHA)