Buca Belediyesi’nde çalışan yüzde 70 zihinsel engelli temizlik işçisi Recep Çelik (26), can dostlarının kahramanı oldu. Temizlik yaptığı mıntıkaya toz kondurmayan koca yürek, kendi imkânlarıyla sokak hayvanlarının su ve mama ihtiyaçlarını karşılayarak Bucalıların da kalbinde taht kurdu. Tüm vatandaşlara duyarlılık çağrısı yapan Çelik, kentin sokaklarına sevgi ekmeye devam edeceğini söyledi.
 
Sokak hayvanlarına karşı şiddetin her geçen gün arttığı günümüzde Buca Belediyesi’nin engelli temizlik personeli Recep Çelik’in çalışma bölgesindeki kedi ve köpek sevgisi herkese örnek oldu.
 
Süpürge ve kovasıyla çalışma alanı içindeki Efeler Mahallesi, Şirinyer Tren İstasyonu ve çevresinde mesaiye başlayan Recep Çelik’in gösterdiği sevgiye karşılık, koca yürekli işçiyi kokusundan tanıyan sokak hayvanları da onunla birlikte her gün mıntıka temizliği yapmaya başladı.
SOSYAL MEDYADAN YOĞUN İLGİ
Temizlik görevini tamamlar tamamlamaz hayvanları besleyen Çelik’in, gözlerindeki sevgiyi gören vatandaşlar onun fotoğraflarını çekerek sosyal medyada paylaşmaya başladı. Paylaşımlar kısa sürede büyük ilgi gördü.
BERABER MINTIKA TEMİZLİĞİ YAPIYORUZ
Gösterilen ilgiye karşılık mütevazı yaşantısına devam eden Çelik, Buca sokaklarını temizlemeye devam ederken sokak hayvanlarıyla ilgilenmeye devam edeceğini ifade ederek, “İşi devralıyorum, işimi tamamladıktan sonra da hayvanlarla ilgileniyorum. Buraya geldiğim zaman direk beni gördüklerinde ses tonumdan ya da kokumdan tanıyorlar. Peşime takılıyorlar, beraber mıntıka temizliği yapıyoruz. Karnı acıktığı zaman yemeğini ve suyunu veriyorum, masajını yapıyorum. Benden ayrılmıyorlar, akşama kadar benimle dolaşıyor, paydos ettiğimde ‘hadi gidin yerinize’ dediğim zaman yerlerine gidiyorlar. Bu hayvanların insanları ne kadar çok sevdiğinin bir örneğidir. İnsanlar da tüm hayvanlara sevgi göstersinler. Yemeklerini çöpe atmasınlar” diye konuştu.