İzmir Bornova'da "Kurtuluştan Kuruluşa, Sivas'tan İzmir'e Sivas Kongresi'nin 100. yılı" adlı panel düzenlenecek. Bornova Belediyesi'nin katkılarıyla İzmir ve Ege Bölgesi Sivas Dernekleri Federasyonu ve bağlı derneklerle birlikte İzmir Sivaslılar Vakfı'nın katkılarıyla İzmir'de çok önemli bir panel  gercekleşeceğini ifade eden Fedradyon Başkan Vekili ve İzmir Sivaslılar Dernek Başkanı Necati Şahin, konuyla ilgili, "Sivas Kongresi'nin, Atamız'ın Sivas'ta uzun bir süre kalması, Sivas'ın başkentlik yapması, Cumhuriyetin ilanı ve kongre karaları, Sivas'ın rolü ve önemi ile.. Daha bir çok bilinen bilinmeyen konuların bilgilerin anlatılacağı ve adeta tarihe ışık tutan konularin işleneceği, konuların uzmanları ve bu konuda ehliyet, liyakat sahibi profesör ve hocalar tarafından anlatılmasının çok önemli olduğunu düşünüyoruz" diye konuştu. 

Cumhuriyeti'n kurulduğu bir şehrin çocuğu olmaktan gurur duyduğunu ifade eden Şahin, Sivas'ın kültür ve turizminin önemine vurgu yaparak, önümüzdeki günlerde Sivas kültürü ve turizmi ile ilgili çalışmalarının olacağını duyrdu. İzmir'de yaşayan herkesi panele davet eden Şahin, "4 Eylül Sivas Kongresi 100. Yılı tebrik ve kutlu olsun. Nice 100 yıllar dilerim" dedi.

Başkan Şahin, İzmir'de 3 profesör ve 1 doçentin konuşma yapacağı panelin önemine değinerek, "Bu önemli toplantıya katkı koyan, bilgi ve tecrübelerini bizimle paylaşan hocalarımıza takdir ve teşekkürlerimi iletiyorum" diyerek, katkılarindan dolayı Bornova Belediyesi ilgili müdürlükleri ile Belediye Başkanı Mustafa İduğ'a da teşekkür etti.