EGE MECLİSİ - 30 Ağustos Zafer Bayramı, İzmir'in ilçelerinde düzenlenen farklı etkinliklerle coşku ile kutlandı...

BAYRAKLI'DA 30 AĞUSTOS COŞKUSU

Bayraklı Belediyesi 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı düzenlenen coşkulu törenlerle kutladı. Kortej yürüyüşüyle başlayan etkinlikler önce Sevgi Yolu'nda sonra ise tarihi Smyrna Antik kentindeki resepsiyonla devam etti. Bayraklı'da büyük coşkuyla ve heyecanla kutlamalara katılanları selamlayan Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, "30 Ağustos'a sahip çıkmak ve onu yaşatabilmek bizim görevimiz" dedi.

Zafer Bayramı'nın 97'nci yıl dönümü dolayısıyla Bayraklı'da çeşitli etkinlikler düzenlendi. Etkinlikler kapsamında ilk olarak kortej yürüyüşüne katılan çocuklara yüz boyama, çuval ve halat çekme yarışları gibi aktiviteler düzenlendi. Bayraklı Belediyesi Havuz Düğün Salonu önünden başlayan yürüyüş, Sevgi Yolu sonundaki Atatürk heykeline kadar meşaleler, sloganlar, marşlar ve İzmir Büyükşehir Belediyesi Bandosu eşliğinde sürdü. Dev Türk ve Atatürk bayraklarının açıldığı yürüyüşe sahil güvenlik ekipleri de denizden eşlik etti. Kortej yürüyüşü güzergahında bulunan asker kıyafetli Bayraklı Belediye Tiyatrosu öğrencileri de alkış aldı. Sevgi Yolu'nda düzenlenen platformda sahneye çıkan Bayraklı Belediyesi Halk Oyunları Topluluğu ise, gösterileriyle beğeni kazandı. Ayrıca Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün temsili canlandırması da coşkulu kalabalıktan alkış aldı.

HER ZAMAN BU KAVGANIN PEŞİNDE OLACAĞIZ

Törende yanına gazileri alarak konuşma yapan Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, "Ne mutlu bize ki; Bayraklı'da böyle coşkuyla, heyecanla, bu anlamlı güne bu kadar değer vererek, hep beraber olabiliyoruz ve bu tarihsel mirasımıza sahip çıkıyoruz. Bizimle birlikte olan herkese saygılarımızı sunuyoruz. 30 Ağustos Zafer Bayramımız; aslında bitmiş sanılan bir milletin, tükenmiş sanılan bir ulusun yeniden küllerinden doğduğu, dosta düşmana, herkese varlığını tekrar gösterdiği çok önemli bir gün. Emperyalizme bu topraklarda vurulan en büyük tokadın adı. Bu tokadı atan tüm şehitlerimizin, gazilerimizin ve özellikle Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün önünde saygıyla eğiliyorum. 30 Ağustos'a sahip çıkmak bizim görevimiz. Ama bir görevimiz de bunu yaşatabilmek. Bunun ilk unsuru işimizi doğru yapabilmek. Çocuklarımıza, gençlerimize, kentimize, insanımıza sahip çıkacağız. İşlerimizi adam gibi, kimseden korkmadan, halkımız ve vatandaşımız için çalışarak yapacağız. Emperyalizmle mücadele bitmiş değil. Köylümüz, çiftçimiz, işçimiz, sanayicimiz, esnafımız özgürleşmedikten sonra ve uluslararası bankaların elinde kredi kartlarıyla rehin kaldığımız sürece emperyalizmle mücadele devam edecek. Şunu unutmasınlar ki; biz bütün gücümüzle bu bayrağın altında, bölünmez vatanın bir evladı ve bireyi olarak bu mücadelenin, bu kavganın her zaman sonuna kadar peşinde olacağız. Bütün Bayraklılı hemşehrilerimden şunu istiyorum: Gelin bu kavgayı Bayraklı'dan İzmir'e, Türkiye'ye, dört bir yana el birliğiyle götürmenin yollarını bulalım" diye konuştu.

Karşıyaka Muharip Gaziler Derneği Başkanı Halil Taşçı da, "Bayraklı, bayrağına Atatürk'üne, cumhuriyete sahip çıkan bir ilçe. Bu topraklar kolay kazanılmadı. Bizden önceki büyüklerimiz canlarını verdi. Birçoğu engelli kaldı ve rahmete erişti. Tüm şehitlerimizi, gazilerimizi rahmetle ve minnetle anıyoruz, 30 Ağustos Zafer Bayramınızı kutluyoruz" dedi.

SMYRNA'DA ZAFER BAYRAMI RESEPSİYONU

Konuşmaların ardından tarihi Smyrna Kentinde ilk kez düzenlenen Zafer Bayramı resepsiyonuna geçildi. Törene Başkan Sandal ve eşi Aylin Sandal'ın yanı sıra Gaziemir Belediye Başkan Vekili İzel Zenginobuz Derinsu, CHP Bayraklı İlçe Başkanı Cemalettin Alper, Bayraklı Belediyesi Meclis Üyeleri, muhtarlar, Belediye Başkan Yardımcıları, birim müdürleri, İlçe Müftüsü Dr. Bilal Doğan, Karşıyaka Muharip Gaziler Derneği Başkanı Halil Taşçı ve dernek üyeleri ile Bayraklı protokolü katıldı. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan etkilikte barkovizyon gösteriminin ardından Bayraklı Belediye Tiyatrosu tarafından hazırlanan Kuvayımilliye Destanı'nın bir bölümü sahnelendi. Sonrasında ise sahneye belediye halk oyunları ekibi çıktı. Topluluğun gösterileri katılımcıların beğenisini kazanırken son olarak ise Şef Dr. Halil Altınköprü yönetimindeki Bayraklı Belediyesi Türk Halk Müziği Korosu seslendirdikleri birbirinden değerli eserlerle tarihi bir konser verdi. Etkinlik hep bir ağızdan söylenen 10. Yıl Marşı ile son buldu.

TEKNELERDEN ZAFER TURU

İzmir'in Çeşme ilçesinde günlük gezi turları düzenleyen tekneler, 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle bayraklarla donattığı tekneleriyle denize açıldı. 

Yaz sezonu boyunca Çeşme-Eşek Adası arasında günübirlik tur düzenleyen işletmeler, 30 Ağustos Zafer Bayramını anlamlı bir şekilde kutladı. Günübirlik turlara katılanlara Atatürk resimli t-shirt dağıtarak farkındalık oluşturan tur şirketleri, teknelerini de özel olarak hazırlattıkları Türk bayrakları ile donatarak denize açıldı. 

Teknelerinde çaldıkları 10. Yıl Marşı ile denize açılan tekneler, Çeşme körfezinde adeta geçit töreni yaptı. Çeşme Denizciler Derneği Başkan Yardımcısı Köksal Hantal, yaptığı açıklamada, 30 Ağustos Zafer Bayramının ülke için önemine vurgu yaparak, "Kurtuluşumuzun mimarı Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını, aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi saygı ve minnetle anıyoruz. 30 Ağustos Zafer Bayramımızın 97. yıl dönümü kutlu olsun. Çeşme’de bugüne özel teknelerimizi bayraklarla donatarak denize açılıyoruz. Müşterilerimizle birlikte bu anlamlı günün anısına marşlarımızla, bayraklarımızla bu coşkuyu hep beraber yaşayacağız" şeklinde konuştu. 

NARLIDERE'DE KUTLAMALAR

30 Ağustos Zafer Bayramı, Narlıdere’de de çeşitli etkinliklerle kutlandı. İlçenin protokolü törenlerde buluştu.

İlk tören Narlıdere Şehitliği’nde gerçekleşti. Narlıdere Kaymakamı Süleyman Hurrem Aksoy, Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin ve Garnizon Komutanı vekili İstihkam Albay Levent Akkaya ile muhtarlar, meclis üyeleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından, şehit mezarlarına karanfil bırakıldı.

ATATÜRK HEYKELİNE ÇELENK BIRAKILDI

İkinci tören de Ahmet Piriştina Demokrasi Meydanı’nda yapıldı. Siyasi partiler ve sivil toplu kuruluşları, Atatürk Heykeli’ne çelenklerini bıraktı. Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin “30 Ağustos Zafer Bayramımızı kutluyor, başta Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, tüm Milli Mücadele kahramanlarımızı saygıyla anıyorum” dedi.

30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI EFES SELÇUK’TA TÖRENLE KUTLANDI 

30 Ağustos Zafer Bayramı Efes Selçuk’ta Atatürk Anıtı önünde düzenlenen törenle kutlandı. Selçuk Kaymakamı Ekrem İnci, Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, protokol üyeleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları, gaziler, öğrenciler ve vatandaşların katılımıyla Atatürk Anıtı önünde gerçekleşen tören Selçuk Kaymakamlığı, Selçuk Belediye Başkanlığı çelenklerinin sunumu ile başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması sonrasında günün anlam ve önemini belirten konuşma yapıldı. Selçuk Şehit Ömer Halisdemir İMKB Anadolu Lisesi Öğrencisi Duygu Nur Savran “30 Ağustos” adlı şiirini okudu. Atatürk Anıtı’nda yapılan törenin sona ermesinin ardından sivil toplum kuruluşları ve siyasi partiler de Atatürk Anıtı’na çelenklerini sundular. 

Büyük Zaferin 97. Yılı sebebiyle Efes Selçuk’ta düzenlenen 30 Ağustos Zafer Bayramı programı Selçuk Kaymakamlığı’nda Kaymakam Ekrem İnci ve Başkan Sengel’in tebrikleri kabulünün ardından protokol üyelerinin şehitlik ziyaretinin ile son buldu. 

ÖDEMİŞ'TE KUTLAMALAR

Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş, 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlama etkinlikleri kapsamında ilçede düzenlenen törene katıldı. Törene katılan, gaziler, askerler, öğrenciler ve vatandaşların bayramını kutlayan Başkan Mehmet Eriş; “Büyük Önder Atatürk'ün "Zafer, 'zafer benimdir' diyebilenindir. Başarı ise, 'başaracağım' diye başlayarak sonunda 'başardım' diyebilenindir.” sözleriyle anlattığı, Türk Milleti'nin eşsiz zaferinin 97. yılını kutluyoruz. Bize düşen görev, atalarımızın büyük mücadelelerle kazandığı bu aziz vatanı sonsuza kadar korumaktır. Büyük zaferin mimarı Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, dava ve silah arkadaşlarını ve bu toprakları sonsuza dek bizlere vatan yapan şehitlerimizi ve gazilerimizi saygı, minnet ve rahmetle anıyoruz. 30 Ağustos Zafer Bayramımız kutlu olsun” dedi.

Torbalı’da 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 97.yıl dönümü büyük coşku ile kutlandı. Akşam saatlerinde de devam edecek olan kutlamalara 7’den 70’e yüzlerce kişi katıldı.

TORBALI'DA ZAFER BAYRAMI

30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 97'inci yıl dönümü Torbalı’da törenlerle kutlandı. Yeni Kaymakam Ercan Öter’in henüz ilçeye gelmemesi nedeniyle vekaleten Menderes Kaymakamı Bahri Tiryaki’nin öncülüğünde gerçekleşen tören ilk olarak Atatürk Meydanı'nda başladı. İlçe protokolünün tam kadro hazır bulunduğu törende İstiklal Marşı okundu ve meydandaki Atatürk anıtına çelenkler bırakıldı. Öğrenciler tarafından şiir ve halk oyunu gösterilerinin sergilenmesinden sonra Torbalı Kaymakamlığına vekaleten Bahri Tiryaki,  Torbalı Garnizon Komutanlığı adına Astsubay Üstçavuş Süleyman Antepli ve Torbalı Belediye Başkanı İsmail Uygur Atatürk Meydan’ında tebrikleri kabul etti. 

ETKİNLİKLER AKŞAM DEVAM EDECEK

Gaziler ve vatandaşlarla birlikte bir çay ocağında kahvaltı yapan Kaymakam Tiryaki ve Başkan Uygur daha sonra Belediye Meydanı'nda Torbalı Belediyesi tarafından organize edilen kutlama programına geçti. Torbalı Belediyesi Mehter Takımı’nın gösterisi sonrası sona eren kutlama programı akşam saatlerinde devam edecek. Saat 20.30’da Ayrancılar’da fener alayı, Atatürk heykeli açılışı ve Grup Diez konseri gerçekleşecek. Tüm Torbalı halkının 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutlayan Torbalı Belediye Başkanı İsmail Uygur, “ Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs’ta Samsun’a çıkmasıyla başlayan mücadelede, 30 Ağustos 1922’de dünyada eşi görülmemiş bir zafer kazanılmıştır. Tarihi şanlı başarılarla dolu yurdumuzda milli birlik ve beraberliğimiz her zaman bizim için önemli olmuştur. Bizlere bu büyük zaferin gururunu yaşatan başta ebedi Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk ve onun silah arkadaşları olmak üzere vatanları uğruna canlarını feda eden bütün şehitlerimizi ve gazilerimizi minnet ve şükranla anıyorum" dedi.

URLA'DA 30 AĞUSTOS

Tarihi şanlı zaferlerle dolu olan Türk Milletinin varoluş mücadelesi olan 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 97’inci yıl dönümü kutlamaları Urla Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleşti. Tören, Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. 

Törene, Urla Kaymakamı Önder Can, Garnizon Komutanı Albay Mustafa Karabalık, Urla Belediye Başkanı Burak Oğuz, Urla Cumhuriyet Başsavcı Tuncay Çelik, Belediye Meclis Üyeleri, Siyasi Parti temsilcileri, Sivil Toplum Kurumları ve Urla Halkı katıldı. 

Binbaşı Yavuz Polat’ın günün anlam ve önemini belirten konuşmasının ardından program Yıldız Tepe Şehitliği’nde devam etti. Yıldıztepe Şehitliği’ndeki tören Kaymakam Önder Can, Garnizon Komutanı Albay Mustafa Karabalık ve Belediye Başkanı Burak Oğuz’un çelenk sunumu ile sona erdi. Kutlamalar Urla Kaymakamlığında gerçekleştirilen tebriklerin kabulü ve kokteyl ile son buldu.

FOÇA’DA 30 AĞUSTOS GURURU

30 Ağustos Zafer Bayramının 97. Yıl dönümü dolayısıyla Foça’da törenler düzenlendi.

Cumhuriyet Meydanı, Atatürk Anıtı’ndaki çelenk sunma töreni saat 09.30’da başladı. Atatürk Anıtı’na, Foça Kaymakamlığı, Foça Garnizon Komutanlığı ve Foça Belediye Başkanlığı çelengi sunuldu. Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ve Aziz Şehitlerimizin huzurunda bir dakikalık saygı duruşu yapıldı. İstiklal Marşımız eşliğinde Şanlı Bayrağımız göndere çekildi.

Çelenk sunma törenine, Foça Kaymakamı Ali Çetin, Foça Garnizon Komutanı ve Amfibi Görev Grup Komutanı Tümamiral İbrahim Özdem Koçer, Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz, askeri ve sivil erkân, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve halkımız katıldı.

Çelenk sunma töreninin ardından, Kaymakamlık makamında tebrikat töreni gerçekleştirildi.

Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısı ile yayınladığı mesajında; ‘‘Kurtuluşumuzun mimarı Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını, aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi saygı ve minnetle anıyoruz. 30 Ağustos Zafer Bayramımızın 97. Yıl dönümü kutlu olsun.’’dedi.

Fener Alayı ve Zafer Yürüyüşü, Saat 20.00’de Foça Kavala Kafe önünden başlayacak. Foça Belediyesi tarafından Yeni Foça’da düzenlenen Foça Belediyesi Türk Sanat Müziği Korosu Konseri, Yeni Foça Sosyal Tesis yanı Tören Alanında, saat 21.15’de başlayacak. Konsere Foça’dan katılmak isteyenler için, saat 20.30’da Pazar yerinden araç kaldırılacak.

BAYINDIR’DA 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI

30 Ağustos Zafer Bayramının 97.yılı nedeniyle Atatürk anıtı önünde tören düzenlendi. Bayındır Kaymakamı Mehmet Ali Öztürk, Belediye Başkanı Uğur Demirezen, Gaziler, kamu kuruluş amirleri, sivil toplum ve siyasi parti temsilcilerinin katıldığı törende Kaymakamlık ve Belediye Başkanlığı çelenkleri sunuldu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasıyla birlikte Atatürk anıtı önündeki bayrak direğine Türk Bayrağı göndere çekildi

Merkez İsmet İnönü Ortaokulu öğrencisi Feride Alaca’nın ’30 Ağustos’ adlı şiiri okumasının ardından İlçe Jandarma Komutanlığı adına Jandarma Üstçavuş Astsubay Burak Yıldırım günün anlam ve önemini belirten konuşma yaptı. Program sonunda Kaymakamlık makamına geçildi. Bayındır Kaymakamı Mehmet Ali Öztürk ve Belediye Başkanı Uğur Demirezen tebrikleri kabul etti.