İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu 88'inci İzmir Enternasyonel Fuarı için geldiği İzmir'de ilk ziyaretini gerçekleştirdi. 
 
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'i makamında ziyaret eden İmamoğlu iki şehir arasında kurulacak iş birlikleri üzerinde örnekler verdi. 
 
İmamoğlu görüşmeyi sosyal medya adreslerinden canlı olarak yayınladı...
 İmamoğlu'nun açıklamaları şu şekilde...
"Tunç Soyer başkanım ile birlikte olmaktan çok keyif adlığımı belirtmek istiyorum. Türkiye,’nin ekonomi tarihinin en önemli buluşmalarından olan fuara gelmek bizim için büyük bir onurdur. Şunu da belirteyim, İstanbul ve İzmir’in her konudaki birlikteliği muazzam bir enerjisi var. Kolektif bir ruhla çok güzel işle yapacağız. 
 
Polemiklerle ilgilenmiyorum. Polemik üretmek marifetmiş gibi bir ortam yaratılıyor, ben onun asla parçası olmayacağım.  Polemik bir beceri istiyor, ne yazık ki bu ben de yok.

Yenikapı açıklaması
Biz israfı topluma anlatmak istiyoruz, boyutunu hissetirmek istiyoruz. Yapytığımız boşvermişlik ve bunun karşılığında ne kadar toplum ve kamu gelirinin harcandığının bir göstergesi. Bunu toplum görsün istiyoruz. Başka örnekleri de ortaya koyacağız. Bu siyasi bir mesele değil. Burada bizi ilk alkışlaması gereken hükümetin üyeleri.
 
Canan Kaftancıoğlu açıklaması
Türkiye’nin hukuk yoluyla gündem yaratarak, insanları kutuplaştırmaya ihtiyaç yok. Karar üzücüdür. Karar can sıkıcıdır, Canan Kaftancıoğlu, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucu partisinin il başkanıdır. Bu hukuksuzluğun ise mahkemelerde giderileceğine inanıyorum. En doğru kararı vereceklerine inanıyorum. Canan Hanım’a sonuna kadar destek olacağım. Umut ediyorum eli bu sorun çözümlenecek. Bu millet için kol kola üretmeye devam edeceğiz.
 
"Orada bekleyen annelerin yanındayım"
Bu ülkede çocuklarımız terörün kıskacında kalmasın diye çalışıyoruz. Sağa sola savrulmuş hissetmesin istiyoruz gençlerimizin. Demokrasinin güçlendirilmesini istiyoruz. Bunu yapmadığınızda terör örgütleri güçleniyor. Oradaki annelerin elbette ki yanındayım. Sağda solda bir makamda oturanı terörist ilan ederek bu sorun çözülmez...