Nisan ayında meclis tatile girdi. Bundan sonra İktidar partisinden gelecek olan vaatlerden bir cacık olmaz. İktidar çalışanlar ve emekliler için yapacağız dediklerini yapsaydı  bugüne kadar yapardı.26 milyar dolar özelleştirme ile bana göre icraatlerin en büyüğünü yaptılar. Bugün iktidar da olan  hükümet süper ÖZELLEŞTİRME yapıyor. Fakat hiç özeleştiri yapmıyor. Böyle olunca eksikleri ortaya koymak da bize kalıyor.

Tüm partiler seçim vaatlerine çalışan ve emekliler için yeni vaatler ekledi. Bunda hiç şüphesiz ALİ TEZEL üstadın basında ve sosyal medyada yer alan söylemleri büyük etkendir.Çalışan ve emekliler gücünüzün farkına varın. Ailelerinizle birlikte büyük bir oy potansiyeline sahipsiniz. İstediğiniz partiyi iktidar yapabilirsiniz. Bugüne kadargözlemlediğimiz kim gelse kendi cebini ve yakınlarını ihya ediyor. En azından çoğunluk bunun farkına vardı. Öyleyse öyle bir parti gelmeli ki seçim vaatleri biz çalışanlara ve emeklilere bir fayda sağlasın. Seçim vaatlerinden  bir kısmı şimdi ki hükümetin her seferinde Torba kanuna ekleyip çıkardığı maddeler ve gerçekleşmesi olası maddeler isteseler yapabilirler.

Peki nedir bu vaatler?

*Hamile kadınlar, engelliler, çocuk ve gençler için eğitim beslenme yardımında bulunulacak.Her ay aileye  240 TL ile 600 TL arasında para yardımı yapılacak.

*Taşeron işçilerin tamamı kadrolu olacak alt-işveren ve rödovans uygulaması tamamen kaldırılacak.

*Asgari ücret en az 1500 TL net olacak ve enflasyona göre her yıl artırılıp asgari ücretten alınan vergi kaldırılacak.

*Ev sahibi olmayanlara aylık 277 TL ile ev sahibi olma şansı verilecek.

*Öğretmenler ve öğretim elemanlarının ücretleri iyileştirilip atamaları gerçekleştirilecek çalışma şartları iyileştirilecek.

*Emeklilerden ilaç muayene katılım payı kaldırılacak alınmayacak. Dini bayramlarda birer maaş ikramiye verilecek. Emekli olarak çalışanlardan alınan SGDP tamamen kaldırılacak. Emekli maaşları arasındaki eşitsizlik giderilecek.

*Tarımda geçici çalışanların sosyal güvenlik primleri 30 yaşına kadar devlet tarafından karşılanacak.

*Yılda en az 1 milyon kişiye istihdam olanağı sağlanacak.

*Emeklilikte yaşa takılanların sorunlarına çözüm bulunacak.

Dikkatinizi çekerse  verilen vaatler aslında bugüne kadar yapılması gerekipte iktidarın yapmadığı uygulamalardır.

Örneğin asgari ücretin 1500 TL olması aslında bugüne kadar verilmesi gerek Türkiye’ nin gelişmişlik hızından verilmeyen artış oranlarının verilmesidir.

 Emeklilikte yaşa takılanların talepleri ise bir hukuksuzluğun giderilmesidir.8.09.1999 da çıkarılan  kanunu geriye götürüp uygulamak insafsızlık hukuksuzluktur. 8.09.1999 a kadar kadın 20 yıl sigortalılık erkek 25 yıl sigortalılık süresini tamamlayıp emeklilik maaşına hak kazanıyorken bu tarihte çıkardıkları yasa ile artık hizmet süreniz dolsa bile yaşı bekleyeceksiniz diyorlar. Yasayı çıkardıktan sonra ilk kez sigortalı olana bu uygulamayı değişikliği yapabilirsiniz. Fakat 8.09.1999 öncesi ilk kez sigortalı olanlara uygulayamazsınız. Emeklilik hakkını elinden alamazsınız. Dolayısıyla 8.09.1999 dan önce ilk kez sigortalı olanlara emeklilik hakkı verilmelidir.

Yine bu ülkenin geleceği olan çocuklara ve gençlere eğitim beslenme desteği vermekte sosyal devlet olmanın ön koşuludur. Vatandaştan alınan vergiler doğru yerde ancak böyle kullanılabilir.

Emeklilere Türkiye nin gelişmişlik hızından yıllara verilmeyen artış oranı da verilmelidir. Sırf 1999 öncesi emeklilik prim gününü doldurdu diye 3600 gün ile emekli olan kişinin maaşı 9000 günle emekli olandan fazla olamaz olmamalıdır. Her yerde çok çalışan daha fazla emeklilik geliri alır. Emeklilik maaş hesabını dönemlere bölerek yapmak az günün olsa da yaptığım düzenleme ile çok günü olandan daha  fazla maaş alacaksın demek ne adalet ne de eşitlik kavramlarına uymaz. Çok çalışanın maaşı pek tabii daha fazla olmalıdır.

Taşeron işçilerini fiilen devlet kurumlarında   Bağlantıçalıştırıp ve haklarını  ihale yapan firmaların iki dudağının ucuna mahkum etmek hukuki düzenlemeyi yapmamak kölelik sistemine alkış tutmaktır.

Yıllarca okuyup atama bekleyen öğretmenlerin kuradan çıkacak sonuca göre hayatlarını düzenlemeleri de ayrı bir hukuksuzluktur. Öğretmenlere hem asgari ücretin iki katını aşmayan maaşlar verip hem de iyi eğitim beklemek hayaldir. Öğretmen geçim sıkıntısı içinde olmamalı ki araştırıp yeni şeyler öğrenip nesillere aktarabilsin.

Kısacası çalışan ve emekliler sizler için konuşma birleşme zamanıdır. Seçimde sesinizi çıkarın. Veya  uyumaya devam edin….