Bu kez  ‘’giriş- gelişme- sonuç’’ kurallarına uymadan derlediğim bir yazım var. Damdan düşer gibi değil, atlar gibi konuya giriyorum:

 Nesin Vakfı Çiftliği.

Kediler, köpekler, tavuklar, tavşanlar ve onlarca meyve ağaçlarının arasında üretim yapan vakıf, taptaze, hormonsuz sebze ve meyveleri ile pek çok çiftlik ürününü, sağlıklı beslenmek isteyen herkese sunuyor. Aşağıda bazı ürünleri ve fiyatlarını görebilirsiniz. 

Devlet desteği olmayan  Nesin Vakfının giderleri,  vakıf bağışçılarının yanı sıra  Aziz Nesin'in eserlerinin telif hakları ile, gayri-menkul gelirleriyle ve çiftlik satışlarından elde edilen gelirle karşılanıyor. Vakıf Aziz Nesin'in deyimiyle "varından değil yoğundan veren" halkımızın desteği sayesinde ayakta duruyor.

 Çocuklarımıza temiz bir gelecek hazırlayan bu vakfa,  kışlık ihtiyacınızı kapıya kadar teslim edilebilen bu ürünlerden satın alarak katkıda bulunabilirsiniz. (Özellikle zeytinyağının olağanüstü kalitede olduğu bilgisini aldım.)

 Sipariş ve ürünler ile ilgili detaylı bilgi ve fiyat  almak için [email protected] mail adresi ile iletişime geçebilir; /www.facebook.com/NVCiftligi/ sayfasından takip edebilirsiniz.

 

Güncel Ürün Listesi ( kısa liste) :
- Tereyağı (1 kg): 35 TL
- Zeytinyağı (1 litre): 30 TL
Zeytinlerimiz
- Çekirdekli kırma zeytin (660 gr): 20 TL
- Siyah zeytin (500 gr): 15 TL

Peynirlerimiz
- Dil peyniri (500 gr): 15 TL
- Dil peyniri (1 kg): 30 TL
- Lavaş peyniri (375 gr): 10 TL 

 

Salçalarımız
- Acı biber salçası (660 gr): 17,50 TL
- Domates salçası (660 gr): 15 TL
- Tatlı biber salçası (660 gr): 17,50 TL
- Acı pul biber (100 gr): 3,50 TL
- - Sumak (100 gr): 5 TL
- Tatlı pul biber (100 gr): 3,5 TL
- Karışık acı turşu (1 kg): 20 TL 
- - Nar ekşisi (1 kg): 40 TL

Şu anda vakfın başında bulunan Süleyman Cihangiroğlu da bu kurumda yetişmiş bir kişi. Kendisiyle görüştüğümde şu bilgileri verdi:

           ‘’Her yıl ortalama 40- 50 çocuğumuz oluyor. Çok başvuru var ama kapasitemiz bu kadar. Bağış bizim için pek çok önemli. 5-10 Lira bazıları tarafından küçümsenir ve yapılmaya değer bulunmaz ama bizim için her kuruş hazine değerindedir.

              Eskiden projelerimize destek alamıyorduk. Şimdi Azizi Nesin’in kitapları, sağlığında olduğundan daha çok satılıyor. Bunun nedeni bizi destekleyenlerin çok büyük bir çoğunlukla dar gelirli olmalarıdır. Neyse ki dar gelirliler bu ülkede çoğunlukta!

Bağış için banka bilgileri:

http://www.nesinvakfi.org/bgshsplr.php

                                                       ***

Bir katılımcının görüşleri : ( düzeltmeden yayınlıyorum)

          ‘’Matematik köyünde bir hafta kaldıktan sonra vakıf ile içli dışlı olmaya başlamıştım. Köyden dönerken ufak bir şişe zeytinyağı almıştım, inanılmaz lezzetliydi. Köyde kaldığımız süre boyunca her gün bir işi gönüllü olarak yapıyorduk, bunlardan biri de zeytin toplama, mevsimine göre çizme falan da oluyordu tabi… Geçtiğimiz günlerde ise zeytinyağı satışı ile ilgili duyuruyu gördük. Eşim sipariş verirken bu çiftlikten haberim oldu. 

          Peynir reçel gibi her çeşit gıdayı üretiyorlar, doğal olduklarına eminim. Alacaklarımı mümkün mertebe buradan alıp hem doğal beslenirim, hem de böylesine güzel bir vakfı desteklemiş olurum diye düşünüyorum.  Bu kokuşmuş memlekette desteklenecek daha güzel bir oluşum var mıdır?’’