Çalışan annelere Avrupa Birliği Kapsamında, bakıcı desteği talep etmeleri ve şartları taşımaları kaydıyla Şubat 2017 den itibaren çocuk bakımı için maddi destekte bulunulacaktır.

Sigortalı olarak özel sektörde çalışan annelerin çocukları 2 yaşından küçükse 24 ay boyunca her ay Halk Bankasına adınıza 320 EURO nakit destekte bulunulacaktır.

Proje kapsamında maddi destek alabilmek için öncelikle  İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya ve Bursa illerinden birinde ikamet ediyor olmanız gerekiyor.

Projeden yararlanacak annenin Türk vatandaşı olması ve her ay 30 gün sigortalı çalışıyor olması gerekiyor.Projeden yararlanacak annenin aylık ücreti asgari brüt ücretin en fazla iki katı olmalıdır.Bugün için bu rakam 3.294 TL dir.

Projeden yararlanan çocuğa bakan çocuk bakıcısı için SGK ya başvurup Ek-9 kapsamında (evde temizlik,çocuk bakıcısı kapsamında çalışanlar için ) sigorta kaydının mutlaka yaptırılmış olması gerekiyor.

 

Çocuk bakıcısı ile birinci dereceden akrabalık ilişkisinin bulunmaması gerekiyor.Projeden yararlanan anne başka bir yerde çocuk bakıcısı olarak çalışamaz.Çocuk bakıcısı en az 18 yaşında ve en az ilkokul mezunu olmalıdır. Daha fazla iş yapıp internet üzerinden sağlam bir para kazanma işlerini yapmak isteyenlere yardımcı olabiliriz.