İnsancıl duygulardan yoksun, ahlak nedir, vicdan nedir bilmeyen, beynini normal anatomik yerinde taşımayan, büyük yalan ve iftiralardan utanç duymayanlara ''Yaratık'' demek gerekir kısaca.


Tarihçi oldukları (?) ileri sürülerek uygun oldukları bir televizyon kanalına özellikle birileri tarafından çıkarılanların gazetedeki suratlarına baktığınızda; onları neye benzeteceğinizi şaşırıyorsunuz. İç dünyalarının kirliliği dış dünyalarına öylesine yansımış ki.


Son on beş yılda bu tip yaratıkların ortalığı boş bulmaları ve sayılarının da artması oldukça anlamlı. O büyük kurtarıcının değil eleştirilmesi, adının bile bunlar tarafından anılması ülkenin her yaştaki aydınlık insanlarında büyük nefret  ve kin yaratıyor.


Siz kim oluyorsunuz da, kendi çaresizliğiniz ve kininiz içinde O'na dil uzatmaya, eleştirmeye kalkıyorsunuz? O'nun, sizin gibiler tarafından anılmasını ''Yüce Tanrı'' kabul etmez. Cezalandırır, bilesiniz.


Böyle yaratıklara yazıklar olsun dan başka denir? Siz yatıp kalkıp kendi kirli geçmişinizden nasıl kurtulacağınızla uğraşın. Şimdiye kadar yalan-dolanla sürdürdüğünüz yaşamınızı temizlemeye değil sizin, gelecek kuşaklarınızın bile gücü yetmez.