Cumhuriyet Gazetesinin 'Olaylar ve Görüşler' sayfasında Cumhuriyet okuru emekli bir  öğretmenin güzel bir anısı yer alıyordu. Gelibolu-Hamzaköy dinlenme tesislerinde 1986 yılında yedek subay oğlu ve eşi ile birlikte tatil yapan emekli öğretmen sabah balkonda ya da erken indiği çay bahçesinde gazetesini okurken rütbesi albay olan bir subayın kendisine hep askerce selam verdiğini fark ediyor.

Herhalde beni emekli general sanıyor diye düşünerek kendisi ve eşi ayağa kalkarak selama karşılık veriyorlar. Bir gün yedek subay oğlu yanındayken yine ayni selamlaşma tekrarlanıyor ve o zaman oğlu babasına komutanı nereden tanıdığını soruyor. Baba ise tanımadığını söylediğinde: ''Durum anlaşıldı. Sana selam veren komutan kolordunun kurmay albayıdır. Cumhuriyetten başka gazete okumaz!..''

Demek ki, her sabah emekli öğretmene askerce verilen selam onun Cumhuriyet okuru olmasından kaynaklanıyormuş. Bir de şimdi Fetö'nün el attığı ordunun yapısına ve subaylarına bakın! Hangi gazeteleri okudukları, vatanı kimlere teslim etmeye kalkıştıkları ve kimlere selama durdukları açık seçik belli değil mi? Yazıklar olsun. Akıl alır gibi değil.