Son zamanlarda gerek ülkemizde gerekse de dünya genelinde 'Gazi'mize karşı yürütülen hatırlamak ve anmak istemediğim yaklaşımlara değinirken, şunu açıkça belirtmeliyim ki;  Atatürk’ümüz bizim yani yaşadığımız bu güzel vatan topraklarının ortak değeridir. O, sevgi ve saygıyı her zamankinden çok daha fazla hak eden bir insan ve filozoftur.

Buradan bakacak olursak, dünya üzerinde yaşayan hiçbir kişinin Atatürk’e yöneltebileceği haksız bir ifadesi olamaz ve olmamalıdır. O, 20. yüzyılın başında yıkılmakta olan Osmanlı İmparatorluğu'nun üzerinde yepyeni bir Türk Devleti'nin temelini atmış ve böylece Türklerin Selçuklulardan beri süregelen Anadolu öyküsünün devamını ve kalıcılığını sağlamıştır.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk, değişmeyecek ve ilelebet payidar kalacak bir anlayışla sosyal ve kültür alanındaki ilerlemelerin ilk hamlelerini yapmıştır. Zaten bugün halen devam edegelen ve asla  da eksilmeyecek olan bir inanışla O’nun açtığı yolun devamında yürümekteyiz.

Kim ne derse desin, bu ışık kadar gerçek durum, kimi zaman bazı kişileri ve ülkeleri rahatsız etmekte, fani dünyadan ayrıldığından beri cevap hakkı olmamasına rağmen haksız eleştirilere maruz bırakılmaktadır.

Atatürk sevgisi ve O’nu anlamak yürekte başlar ve zihinde tamamlanır. O sevgi ve saygının ortak değeridir. Hiç kuşku olmasın ki, Atatürk bu vatan topraklarının derinliklerine kadar işlemiş bir kavramdır.

Zaman O’nu her zaman haklı çıkarmıştır ve çıkaracaktır. Atatürk aramızda olmasa bile fikir ve düşüncelerinin gölgesiyle bizleri kötü niyetli dünya devletlerinden korumaya devam etmektedir. Bunu görmeyenlerin mutlaka kendileri ile bir sorunu vardır. Çünkü aklın yolu her zaman aynı çizgiye çıkar. 'Gazi'mize sahip çıktığımızı ve O’nu içimizde büyüttüğümüzü gören herkes bizlere gıpta ile bakacak ve bugünkü başarılarımızın temelinde O’nun Türk Milleti'ne olan inancının ve güveninin izlerini bulacaktır.

Etik yönetim sistemlerinin yakın bir zamanda dünyada hüküm sürmeye başlayacağını ve bugünün karmaşık, anlamsız siyaset ve politikalarının son bulacağına inanırken, etik ve ahlâkın yükseltilmesi gerektiğini yıllar öncesinde bize hatırlatan bu kıymetli vatan evladını, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü rahmetle minnetle anımsıyorum.

Sevgi, saygı ve ışıkla kalın…