Sizlere birkaç öğüdüm var değerli okurlar. Kimi zaman özensiz, kimi zaman özenli yaşarken bu yaşamı, aklımızdan çıkarmayalım vicdanımızın hesabını.

Etik düşünceleri çoğaltalım, olumsuzlukları silmeye çalışıp, doğru olanı bulalım. Akıl yolu bir ise, bunu çevremizde yaygınlaştıralım. Hastalıklı hale gelmiş toplumların içinde mutlu olmak gerçekten de zorlayacaktır bizleri. Bunun için 2018 yılında çağrılacağım her yerde etik ve ahlâki sağaltımı bir çare olarak göstermeye gayret edeceğim. Biliyorum, pek çoğunuz içinizden destekliyorsunuz. Bu çoğunluk beni derinden etkiliyor ve bana kuvvet veriyor. Beyin gücü ile bir şeyler yapmanın mutluluğunu içimde hissederken, etik sorumluluktan sıyrılmış tuhaf ve yanlış şeyler yapanlara da seslenmek istiyorum.

Böyle davranmaya devam etmeyin artık. Yaptığınız hatalarda sorumluluğunuz vardır. Bunun yükünü içinizde hissedin. Gerçeklerden uzaklaşarak, kötülüğü yayarak bir yere varmanız mümkün değildir. Gelin etik düzlemin ortasında birleşsin fikirler. Hayallerden değil, olması gerekenlerden bahsediyorum. Sevgiyi, saygıyı ışık ve içtenlikle yüceltmek birinci görevimizdir. İnsan olma yolundaki merdivenlerin basamaklarıdır bunlar. Birbirini kınayan, eleştiren, kibirli olan, küçük gören asla başarılı olmayacaktır. Zenginlik malda mülkte değil, içimizdeki güzel duygularda ve düşüncelerdedir.

Gizlemeyin, oyun yapmayın, doğruyu ortaya çıkarmaya devam edin. Bizler iyileştikçe toplum da iyileşecektir.

Unutmayın ki, örnek olursak örnek alınacak, bunu yapan da başkasına örnek olacaktır. Bunu çoğaltmak ve daha da yaygınlaştırmak dileğiyle…