Yirmi yedi yaşında, imam hatip mezunu, geçmişinde garsonluk, overlukculuk  yaptığı ve sokaklarda ''İnsanın İçini Gösteriyor'' diyerek renkli gözlük sattığı ortaya çıkan bir dolandırıcı 77 bin kişinin 511 milyon lirasını çarptıktan sonra Uruguay'a kaçmış.

Bu dolandırıcıların dolandırıcısı, ahlak yoksunu yaptığı reklam şovlarında mehter marşını ve tekbiri alet etmiş. Akıl dışı bu olayları okudukça, böyle kişiliksizleri tanıdıkça mehter marşından ve tekbirden insanları uzak duracak hale getirecekler yakında.

Muhteşem güzel nitelikleri (!) olan bu kişi, meğerse bu ülkedeki 'Çiftlik Bank' isimli bir bankanın CEO'suymuş!.. Bir zamanlar 'Egoman' adı altında arabesk, rap müzik de yapan dolandırıcının geçmişine bakıldığında girmediği boya, girip çıkmadığı, çalmadığı kapı yok!..

Böyle bir kişilik bu toplumda, bu ülkede şirketinin birini açıp birini kapatmış. Şimdi anlaşılıyor ki, böyle bir düzenbaza parasını yatıran on binlerce insan var. Ve bu insanlar günlerdir yanıp, yakınıyorlar. Şimdi mi aklınız beyninizdeki yerini buldu?  Bu ne cehalet, bu ne dirayetsizlik ve çapsızlık?

Parasını kaptıran bir mağdura soruyor gazeteci: ''Neden araştırmadan paranızı yatırdınız?''

Cevap: ''Ne bileyim, iyi insan gibi görünüyordu!..'' İyi insan görünümünde milyonlarca insanın şimdilerde bu ülkede her türlü ahlaksızlığı yaptığı aklınızın ucuna da mı gelmedi? Araştırmak ve sorgulamak nedir hiç bilmez misiniz?

Bu toplumda bireylerin akıl ve davranışla ilgili sorunları temelden incelemek için çok derin tez çalışmaları yapmak bile nedenleri, sorunları bulamayabilir.

Demek ki; birtakım insanlarımızın parasının uçup gitmesi için açılışında mehter marşı çalıp, tekbir getiren bir dolandırıcıya inanması yeterli olabiliyormuş.